Intra in contact cu noi

Stiri Bucuresti actualitate

Primarul Nicuşor Dan anunță că evenimentul din Cişmigiu, unde trebuie sa ajunga 2.000 de persoane, a fost mutat în Parcul Unirii

Publicat cu

pe

Evenimentul din Parcul Cişmigiu la care erau aşteptate 2.000 de persoane va avea loc în Parcul Unirii, anunţă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Într-o postare pe Facebook, acesta transmite că Municipalitatea încurajează iniţiativele mediului privat prin care se doreşte crearea de evenimente pentru bucureşteni, menite să contribuie la dezvoltarea oraşului şi a turismului, dar că aceste evenimente nu se pot organiza „oricând, oricum şi oriunde”.

„Sunt zone în Bucureşti pe care avem datoria să le protejăm, să nu le punem în pericol, expunându-le unor potenţiale distrugeri. Este şi cazul Parcului Cişmigiu, Grădină Publică monument istoric, unde ar fi trebuit să aibă loc evenimente în perioada următoare, la care erau aşteptate în jur de 2.000 de persoane. Deşi organizatorul se angaja să nu afecteze spaţiul verde şi mobilierul urban am estimat că acest lucru este practic imposibil, în special din cauza faptului că aleile acestui parc vechi de aproape 200 de ani sunt înguste şi de aceea am explicat că evenimentul nu poate avea loc în Cişmigiu. În urma discuţiilor avute în cadrul comisiei, am stabilit, de comun acord, ca manifestarea să aibă loc în Parcul Unirii, pe aleile centrale”, precizează Nicuşor Dan.

El adaugă că îl bucură faptul că organizatorii privaţi vin din ce în ce mai mult spre Primărie, care îşi doreşte să fie un partener de încredere pentru aceştia.

Reclama

„Acordăm sprijin instituţional pentru obţinerea de autorizaţii şi diverse alte documentaţii, astfel încât rezultatul să reprezinte un produs de calitate, legal, corect şi de interes pentru oameni”, scrie edilul general.

Grupul de iniţiativă civică Cişmigiu posta pe data de 5 mai, pe Facebook, o scrisoare deschisă adresată Primăriei Municipiului Bucureşti, făcând referire la o ştire apărută în presă privind organizarea unui festival între 1-5 iunie, în baza unui protocol semnat de către Municipalitate cu o firmă privată, conform căruia 50 de pavilioane şi 10 food truck-uri ar urma să fie amplasate în centrul Grădinii Cişmigiu. Totodată, se făcea referire la organizarea unui festival între 13-15 mai.

„Grădina Cişmigiu este un monument istoric de importanţă naţională (cod LMI: B-II-a-A-19665), o oază de linişte şi adăpostul multor specii importante de plante şi păsări. În consecinţă, ar trebui să beneficieze de o protecţie sporită, de alegerea unor tipuri de activităţi relevante şi orice tip de intervenţie, fie ea şi temporară, trebuie avizată de Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti. Considerăm că Grădina Cişmigiu are nevoie de alocarea unor bugete pentru conservarea florei şi a faunei, de investiţii pentru păstrarea şi extinderea spaţiului verde, de restaurarea şi protejarea monumentelor istorice, şi nu de organizarea de evenimente invazive, ce vor genera multiple deşeuri, poluarea aerului cu fum de grătar, poluare fonică etc.”, se arăta în scrisoare.

Reclama

Se menţiona totodată că prin organizarea unor astfel de evenimente „se periclitează spaţiile verzi, fauna, statutul de grădină istorică şi detaliile cu valoare istorică” ale Cişmigiului.

Stiri Bucuresti actualitate

După țeapa dată Bucurestiului cu Firea, turcii au împânzit Europa cu otokarele lor pline de defectiuni

Publicat cu

pe

Sunt cu sutele defectele pe care le înregistrează autobuzele turcești Otokar, un exemplu în acest sens fiind flota care operează în capitala României, aflăm dintr-un material RADOR preluat de publicatia carandmotor.gr.

Otokar este cel mai mare producător de autobuze din Turcia, exportând, desigur, și pe teritoriul european. Cea mai mare comandă de modele de până în acest moment este cea făcută de Municipiul București în 2018 și a inclus cumpărarea a 400 de autobuze pentru nevoile capitalei României.

Potrivit ultimelor relatări, această mare afacere între Otokar și Municipiul București, care a ajuns la aproape 100 de milioane de euro (fără impozite), nu este una dintre cele mai de succes pentru turci, autobuzele lor prezentând probleme încă din primele zile de circulație.

Potrivit presei din România, autobuzele Otokar au prezentat probleme încă de la început, șoferii și utilizatorii raportând că defecțiunile au început încă de la fabricarea lor. De exemplu, există relatări despre uși care se închid cu dificultate și apoi… nu se mai deschid, dar și despre randamentul problematic al sistemului de climatizare.

Reclama

În afară de problemele de mai sus, au apărut și probleme mai grave, după ce autobuzele turcești au înregistrat sute de defecțiuni la componentele lor mecanice și electrice, printre care defecțiuni la circuitul electric, suspensie și sistemul de direcție.

Autobuzele achiziționate de Municipiul București sunt Kent FL, cu o lungime de 12 metri (320 de exemplare), același model cu caroserie de 10,5 metri (50 de exemplare) și Kent FL articulat de 18 metri (30 de autobuze).

Problemele înregistrate permanent de autobuzele Otokar la București provin, potrivit unor relatări, și din cauza proastei lor întrețineri, care a fost preluată de o companie privată, în conformitate și cu contractul pe care turcii l-au semnat cu primăria. În acest contract, Otokar s-a angajat să ofere o garanție de patru ani și 240.000 km în primii patru ani, cu acoperirea costurilor oricăror reparații.

Reclama

Proasta întreținere, precum și piesele de schimb de proastă calitate despre care se spune că ar fi utilizate pentru repararea autobuzelor, au făcut ca un număr mare dintre aceste autobuze să rămână în atelier pentru un total de 315 zile într-o perioadă de patru ani, adică aproape un an în afara funcționării.

Acum turcilor li se cere să plătească o sumă de 405 euro pentru fiecare zi în care autobuzele lor nu au deservit publicul bucureștean. În acest moment, problemele pe care le prezintă autobuzele nu numai că nu au fost rezolvate, ci se repetă și cu mare frecvență. Totul arată că va exista o continuare întrucât a fost demarată și o anchetă cu privire la condițiile în care s-a făcut achiziția, deoarece este suspectată luarea de mită.

Reclama
Continua sa citesti

Stiri Bucuresti actualitate

Cea mai mare neintelegere a parintilor: Avizul epidemiologic NU trebuie prezentat la începutul fiecărui an școlar!

Publicat cu

pe

Avizul epidemiologic este necesar doar la prima înscriere într-o unitate de învățământ, nu la începutul fiecărui an școlar.

Documentul de la medic trebuie adus doar la înscrierea la grădiniță, în clasa pregătitoare (la școală) și la înscrierea la liceu în clasa a IX-a sau la orice altă înmatriculare într-o unitate de învățământ preuniversitar.

„La revenirea din vacanțe NU se va solicita preșcolarilor și elevilor aviz epidemiologic”, se arată în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 438/4.4629/2021

Continua sa citesti

Stiri Bucuresti actualitate

Ion Tiriac o critica pe Simona Halep: ”O spun cu tot respectul…”

Publicat cu

pe

Ion Țiriac (83 de ani), unul dintre apropiații Simonei Halep, consideră că sportiva din Constanța ar fi putut atinge performanțe mai mari, dacă ar fi avut un alt program de pregătire, încă de la vârsta de 14 ani.

Miliardarul român i-a dat și un sfat Simonei, jucătoare care va împlini 31 de ani în septembrie: „Să aibă grijă de fizic!”.

„N-aș vrea să vorbesc mult despre Simona, pentru că ea are viața ei, a făcut lucruri extraordinare, e o femeie tânără. Nu pot s-o compar cu Nadal, pentru că e un pic diferită treaba…să aibă grijă de fizic, că de acolo i se trage absolut tot ce i se trage! Nu pot să am o părere calificată, pentru că n-am văzut-o cum arată fizic, n-am văzut nici cum arată tehnic în momentul de față. Practic, nu știu ce fel de strategii mai are în jocul ei, unde stă pe teren, cum se găsește.

Și apoi, cu tot respectul, Simona nu are jocuri! În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace. De asta îi e greu, nu are o bază. Din nou, numai talentul își spune cuvântul la Simona. O mai spun o dată. La 30 de ani, ea a făcut minuni. Dacă cineva o lua la 14 ani și o antrena ca lumea, probabil că făcea minuni înmulțite cu 3. La 14 ani, trebuia ca Halep să facă cele patru-cinci ore pe zi de antrenament, pe care nu le-a făcut. A avut extraordinar de mult talent, dar uite că fizicul nu poate fi făcut la 30 de ani, e prea târziu. La vârsta asta, pui deja ultima rotiță”, a spus Ion Ţiriac pentru gsp.ro.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti4 ore in urma

Șahul românesc se dezvoltă: “În sport, ca și în business, pentru a performa pe termen lung ai nevoie de o bază solidă”

La un an de la preluarea mandatului de președinte al FR Șah, Vlad Ardeleanu anunță primul parteneriat extern cu Federația...

Bucuresti4 ore in urma

Un bucurestean si-a dat foc in Piata Universitatii

Un bucureștean s-a autoincendiat, vineri, în Piața Universității. Bărbatul a a fost preluat și transportat la o unitate medicală, pentru...

Transport8 ore in urma

Veste bună pentru bucureșteni: Primele 15 tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, în week-end

Primele 15 tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, începând de sâmbătă, 10 decembrie, fiecare tramvai având câte un controlor...

Bucurestio zi in urma

Primarul Nicusor Dan: „Dorim să realizăm o hartă digitală a tuturor reţelelor de utilităţi aflate în subteranul oraşului”

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că PMB va realiza o hartă digitală a tuturor reţelelor de utilităţi...

Sectorul 32 zile in urma

Robert Negoita: Primaria Capitalei blochează proiectele Primăriei Sectorului 3 de fluidizare a traficului

Municipalitatea blochează proiectele Primăriei Sectorului 3 de fluidizare a traficului, a declarat, miercuri, edilul Robert Negoiţă. „Aici, la Dristor, este...

Politica2 zile in urma

Ciuca nu se lasa si le raspunde austriecilor: Îndeplinim toate condiţiile, avem toate argumente foarte solide care ne susţin solicitările!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, într-o declarație de presă la Guvern, că România va cere vot pe aderarea la Schengen...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: