Intra in contact cu noi

Politica

Nicusor Dan: „Mie mi-e greu să cred că nişte oameni raţionali, nişte oameni maturi – cum este electoratul PNL-ului, va spune: „E 2024, ne-am răzgândit, votaţi-o pe Firea””

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan nu crede că electoratul PNL ar putea să o susţină pe Gabriela Firea pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

„Suntem în politică. Fiecare dintre noi suntem, cumva, obligaţi să ne comportăm în funcţie de ceea ce doresc oamenii care ne-au dat şi de la care sperăm să obţinem votul. Şi eu cred că în Bucureşti există o majoritate de dreapta, care s-a manifestat foarte puternic în 2019-2020 şi a spus: „Ne-am săturat de Gabriela Firea, de PSD”. În această majoritate există un grup important de oameni care susţin de multă vreme PNL-ul şi eu cred că aceşti oameni vor împinge PNL-ul către o guvernare care să nu fie o spoială, să nu fie o chestiune de imagine, să fie o chestiune serioasă”, a spus primarul la B1TV, potrivit Agerpres.

„Mie mi-e greu să cred că nişte oameni raţionali, nişte oameni maturi – cam acesta este electoratul PNL-ului -, pragmatici, care au ieşit în 2020 şi au spus: „Ne-am săturat de Firea şi de PSD”… mi-e greu să cred că poţi să îi duci pe oamenii aceştia să spui: „E 2024, ne-am răzgândit, votaţi-o pe Firea””, a adăugat Nicuşor Dan.

Reclama

În opinia sa, „foarte mulţi oameni înţeleg” faptul că, în administraţie, implementarea unui proiect presupune un şir de decizii, înainte de a exista un rezultat concret. El a adăugat că la începutul mandatului, toate eforturile sale s-au axat pe evitarea falimentului PMB, dar că a evitat să facă declaraţii pe această temă, pentru a nu prejudicia instituţia.

„Inclusiv în momentul acela existau oameni care mă opreau pe stradă şi îmi spuneau: „Să ştiţi că noi înţelegem ce faceţi, vă susţinem”’, ceea ce pentru mine era foarte bine, sufleteşte”, a mai spus el. El a făcut referire şi la datele unui sondaj recent, remarcând o creştere a gradului de încredere în activitatea PMB şi a primarului general.

„Acum un an şi jumătate era mult mai rău. Deci, lucrurile încep să se vadă şi e foarte important că sunt foarte mulţi bucureşteni care înţeleg că trebuie să începi cu fundamentul. Nu poţi să clădeşti dacă tu ai o datorie de 3 miliarde şi nu vine nimeni la contractele pe care tu le scoţi. Am reuşit să facem asta. Nu poţi să rezolvi problema apei calde dacă nu aloci suficienţi bani ca măcar să plăteşti subvenţia, ca după ce plăteşti subvenţia să poţi să faci investiţii. Şi oamenii încep să înţeleagă lucrul acesta. Şi faptul că iarna asta a fost mai bună eu cred că e o dovadă că ne ţinem de cuvânt”, a spus edilul. În acest sens, Nicuşor Dan a invocat şi alte exemple, precum tramvaiele noi sau lucrările de la pasajul Doamna Ghica. Edilul general a precizat că în acest moment are o „relaţie corectă” cu PNL şi că majoritatea Consiliului General al Capitalei „funcţionează”.

Reclama

El a admis că „mai apar tensiuni”, dar a adăugat că se străduieşte ca toate „asperităţile” să fie diminuate. „Bineînţeles că atunci când sunt mai mulţi oameni care trebuie să se pună de acord mai apar tensiuni, dar eu mă străduiesc – din respect pentru susţinătorii PNL-ului, ai PMP-ului, ai USR-ului – ca toate asperităţile acestea să fie cât mai mici”, a susţinut el.

Politica

București: liberalii din Consiliul General au preluat un proiect depus în bugetarea participativă – un parc freerun și parkour destinat tinerilor

Publicat cu

pe

Diana Mardarovici, liderul grupului PNL din Consiliul General al Primăriei București, a transmis că a fost preluat și extins un proiect depus în bugetarea participativă de către societatea civilă.

Acesta presupune realizarea unui parc freerun și parkour destinat tinerilor.

„Adolescenții pasionați de freerun și parkour vor avea un loc special amenajat pentru a-și practica activitatea. Cu echipamente omolagate și tartan special, sper ca acest mic spațiu de 500 de metri pătrați să fie folosit de cât mai mulți tineri bucureșteni!

Reclama

Un exemplu bun de colaborare între societatea civilă și Consiliul General”, precizează Diana Mardarovici.

Continua sa citesti

Politica

VIDEO-Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a inaugurat oficial Pasajul Doamna Ghica

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, viceprimari din București și reprezentanți ai companiei care au lucrat la Pasajul Doamna Ghica au inaugurat investiția joi dimineață, în ultima săptămână dinaintea începerii anului școlar 2022-2023.

Nicușor Dan a mulțumit celor implicați în construcția pasajului în special ”majorității din Consiliul Local PNL-USR-PMP, care au alocat bani până la urmă:

”Vreau să mulțumesc mai multor oameni și instituții care au făcut ca acest obiectiv să fie realizat și majorității din Consiliul Local PNL-USR-PMP, care au alocat bani până la urmă, primarului Sectorului 2 care a investit major, companiei care a realizat investiția”, a transmis Nicușor Dan.

Reclama

”E un calendar pe care l-am asumat acum un an și jumătate, l-am respectat. Când primăria este serioasă și plătește există în România firme serioase care se țin de cuvânt”.
”Pasajul e parte din alte lucrări de infrastructură pe care le facem (…) Suntem într-o fază avansată cu înnoirea flotei, 100 de autobuze electrice în plus față de cele 100 de tramvaie”.
”Toate pentru a încuraja oamenii să folosească transportul în comun”, a mai spus Nicușor Dan.

Viceprimarul general Horia Tomescu (USR) a mulțumit de asemenea ”colegilor USR, PNL, PMP” care au arătat că ”sunt o alianță funcțională, care poate să implementeze proiecte”.

”Unul dintre cele mai grele pasaje, lucrările s-au desfășurat în timp ce bucureștenii mergeau cu mașinile în intersecție, un pasaj cu una din cele mai mari deschideri din București. Este unul dintre cele mai grele pasaje construite în București. A fost realizat cu majoritatea de dreapta PNL-USR-PMP (…) Bucureștiul trebuie să redevină un oraș al oamenilor, are 1,8 milioane de mașini. Oamenii trebuie să meargă comod la serviciu, cu transport în comun. Mulțumesc, domnului primar general și îi adresez o rugăminte, să finalizăm studiul de fezabilitate pentru tramvai, ține și de dorința dumnealui. Sper să se realizeze cu o viteză cât mai mare”, a transmis Radu Mihaiu, primarului Sectorului 2.

Reclama

Viceprimarul general Stelian Bujduveanu (PNL) a vorbit de asemenea despre ”obiectivul care face parte din cele 10 proiecte PNL înaintate primarului general”.

Continua sa citesti

Politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1

Publicat cu

pe

​​Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, pentru infracțiunea de favorizarea unor persoane, dosarul fiind deschis după ce Agenția Națională de Integritate că s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri printr-un proiect european vizând măsuri anticorupție și implementat în primărie. „Am deranjat niște interese, dar nu mă opresc”, a spus Clotilde Armand la ieșirea din sediul Parchetului.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a anunțat că Clotilde Armand este urmărită penal pentru infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Clotilde Armand:

„1. suspecta a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție”, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi, ca urmare a acestui act, a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităților prestate in calitatea de manager de proiect.

2. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.

3. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției.

4. suspecta a semnat o dispozitie prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la indeplinire a prevederilor dispoziției.

5. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției. Suspectei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală şi acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.
Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 precizează că dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării formulate de către Agenția Națională de Integritate.

Continua sa citesti
Reclama
Bani15 ore in urma

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023, aproape...

Sectorul 6o săptămână in urma

Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6. ”La doar două...

Bucurestio săptămână in urma

Doi oameni au fost atacați de un câine, pe stradă în București

Două persoane din Bucureşti au fost atacate de un metis de Brac în Sectorul 6. Persoanele erau la plimbare cu câinii lor. Poliţiştii Secţiei...

Sectorul 6o săptămână in urma

București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra...

Sectorul 2o săptămână in urma

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună...

Transporto săptămână in urma

Se schimba numele stației de metrou Timpuri Noi: Vezi cum se va numi

Consiliul de Administrație (CA) al Metrorex SA a votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi. Aceasta va purta numele...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: