Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat, vineri, că începând cu data de 29 mai, în centrul Bucureștiului, străzile vor fi deschise pentru pietoni și închise pentru mașini, pe durata weekend-urilor. Este o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber, a spus edilul, care a adăugat că este un model pe care orașele occidentale l-au experimentat deja.

<

„Anunț proiectul <Străzi deschise>, pe care îl lansăm pe 29 mai.

Este vorba de șapte zone în București, din centru, de la Bd. Kiseleff, care continuă cu Calea Victoriei, până la Dâmbovița. Aceste zone vor fi deschise în fiecare weekend de sâmbătă de la ora 11.00 până duminică, la ora 21.00.

Este o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber. Este un model pe care orașele occidentale l-au experimentat.

În al doilea rând, vrem să dăm posibilitatea comunităților locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spațiul public.

În al treiea rând, este un test pentru un program mult mai ampu pe care vrem să-l facem anul viitor în care să deschidem zonele centrale și cu străzi din cartiere”, anunță Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei precizează că propunerea a venit de la Asociația ARCEN.

„Pentru moment nu organizăm evenimente. Suntem încă într-un context de pandemie. Funcție de cum evoluează situația, eventual vom reevalua”, a adăugat Nicușor Dan.

Potrivit ARCEN, proiectul “Străzi Deschise” cuprinde 7 zone pietonale, 34 de străzi și 11,66 km de străzi pietonalizate temporar în fiecare sâmbătă și duminică, între 11.00 – 23.00, în perioada 29 mai – 17 octombrie 2021.