Noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, în cadrul ceremoniei de învestire, că uşa mare a instituţiei pe care o conduce va fi deschisă în ziua în care în Bucureşti se vor înregistra mai puţin de o sută de cazuri zilnice de îmbolnăvire cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

<

„Am făcut o promisiune, o să mi-o ţin în continuare: vom deschide uşa mare a Primăriei, dar amân acest moment până la momentul la care Bucureştiul va avea mai puţin de 100 de îmbolnăviri de coronavirus în acea zi. În prima zi în care Bucureştiul va avea mai puţin de 100 de oameni care se vor îmbolnăvi de coronavirus vom deschide uşa mare a Primăriei. Este un gest simbolic, a transmite bucureştenilor că trebuie să evităm cât de mult posibil acele întâlniri care pot să fie realizate prin alte mijloace”, a precizat edilul general.

El i-a îndemnat pe bucureşteni să poarte mască şi să evite aglomeraţiile.

„În ceea ce priveşte criza sanitară, reiau solicitarea pe care o s-o fac ori de câte ori am ocazia public: purtaţi mască, ascultaţi recomandările specialiştilor, evitaţi aglomeraţiile. Suntem o comunitate şi este în responsabilitatea noastră să trecem prin această pandemie”, a spus Nicuşor Dan.

Transparenta face diferenta