Sectorul 1
Noul primar al Sectorului 1 anunta ca va da afara toate pilele PSD din primarie

Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1, a anuntat ca vrea sa inceapa un audit la primarie. „La inceputul acestui an s-a votat un buget de 2 miliarde lei si acum doua saptamani consiliul local a votat sa faca un imprumut de 200 milioane lei si nu s-au facut investitii”, a explicat Armand. Ea a adaugat ca din 2016, cand erau 1.600 de angajati la primarie, numarul acestora s-a dublat.
„Vreau sa fiu primarul tuturor. Vor reorganiza primaria. Posturile care vor fi deschise, vor fi atribuite pe criterii de transparenta, toata lumea va putea sa aplice in functie de competente. In functie de experienta se vor da aceste posturi. Contractele la fel. Vom face un audit. Vom vedea unde s-au dus toti banii nostri, din Sectorul 1.
Dupa cum stiti, este primaria cea mai bogata, cu cele mai multe resurse. La inceputul acestui an s-a votat un buget de 2 miliarde lei si acum doua saptamani consiliul local a votat sa faca un imprumut de 200 milioane lei si nu s-au facut investitii. Unde s-au dus banii nostri?”, a spus Clotilde Armand duminica la Digi 24, citata de news.ro.
Intrebata cu ce va incepe in materie de investitii, Armand a raspuns: „O sa incep cu multe lucruri in acelasi timp. Sunt multe probleme. Fiecare cartier are problemele lui mici si problemele lui mari. Vorbim de PUZ. Sunt multe aspecte. Sunt deja investitii votate, ceea ce este bine. Va trebui sa lansam noi caietele de sarcini, sa lansam licitatiile. Sunt un primar care vrea sa incurajeze investitiile si firmele private competente, competitive sa participe alaturi de noi ca sa reconstruim acest sector”.
Ea a vorbit si despre investitiile in scolile din sector, precizand ca aproape 90% dintre scoli nu au avizul ISU.
„Scoli. Scolile din sectorul 1, majoritatea dintre ele, nu au avizul ISU. Sunt niste cladiri care nu sunt reabilitate seismic. Pot sa va spun o scoala unde au fost si copiii mei unde scara centrala, in caz de cutremur, se prabuseste. Trebuie urgent sa facem aceasta investitie care deja a fost votata, a fost facut deja studiul de fezabilitate, dar nu s-a intamplat nimic. Aproape 90% din scoli nu au aviz ISU. Copiii nostri nu sunt in siguranta la scoala in cel mai bogat sector din Capitala. In 4 ani, fostul primar a avut la dispozitie mai mult de 1 miliard de euro. Ce s-a intamplat cu banii?”, a completat Clotilde Armand.
Chestionata cate persoane sunt angajate la Primaria Sectorului 1 pe baza de clientelism si daca are de gand sa le concedieze, Armand a replicat: „S-a dublat numarului de oameni sub vechea administratie. Erau vreo 1.600 de angajati in 2016 si acum s-a dublat”.
„Noi vom spune stop coruptiei, stop clientelism. Vom avea multe traininguri, vom dezvolta competentele oamenilor. Vom fi intransigenti. Cu aceste audituri o sa vedem si cine a contribuit la acest dezastru financiar din primarie, insa o sa avem si nevoie de oameni noi. Vom spune acestea sunt regulile noi si dupa ele vor fi formati. Cine le intelege bine, va evolua profesional. Asa este (aproape 3.000 de angajati – n.r.). Noi vom vrea sa ne ducem spre cetateni. Stop politica. Politica a fost in timpul campaniei. Acum vom actiona pentru cetateni si va trebui ca angajatii si consilierii locali sa inteleaga acest lucru. Am identificat problemele, insa acum va trebui sa identificam solutiile pentru cetateni. Sunt doua lucruri valorile pentru angajati si performantele lor. Aceste doua criterii le vom vedea in timp, va fi nevoie de timp sa ne cunoastem. Nu trebuie luni de zile pentru a curata un trotuar sau a elimina gropile dintr-un trotuar. Va trebui ca intr-un timp rezonabil sa se rezolve problemele. Si aici vom vedea cine este cu noi si cine nu”, a punctat primarul ales al Sectorului 1.
Ea a vorbit si despre Promenada Verde, proiectul ei de suflet pentru Sectorul 1 si a spus ca poate fi realizat intr-un an de zile.
„E proiectul meu de suflet. Primul lucru trebuie sa facem un cadastru. Cand il vom face vom vedea unde se extinde domeniul public. Promenada verde de 44 de km va fi si pentru biciclisti, oameni care vor spatiul de recreere. Va fi o bula de oxigen care va traversa sectorul 1 si le va permite celor care vor locui in apropiere sa ajunga la Promenada Verde pe stradute. Vor putea ajunge si pe bicicleta. Ea va fi o Revolutie. Se numeste transport durabil. Asta va dura un an, pentru ca e doar o Promenada Verde care trebuie amenajata. Cadastrul si Promenada Verde”, a conchis Armand.
Biroul electoral de circumscriptiei a Minicipiului Bucuresti a decis duminica faptul ca nu se mai renumara voturile la Sectorul 1 si Sectorul 5.
Biroul electoral municipal a hotarat sa admita contestatia impotriva deciziei biroului electoral al sectorului 5 de renumarare a voturilor in sectorul 5 cu 11 voturi „pentru” si patru „impotriva”. Privind renumararea voturilor la sector 1, reprezentantii ALDE, USR, PNL si PSD au votat pentru renumarare, insa au fost 11 voturi impotriva renumararii.
Astfel, Clotilde Armand este primarul Sectorului 1, iar Cristian Popescu Piedone este edilul Sectorului 5.
Sectorul 1
A început construcția grădiniței și școlii publice din Greenfield

Primăria Sectorului 1 anunță că au început lucrările la Complexul Educațional Greenfield. Acolo se vor construi o școală și o grădiniță.
Constructorul a început turnarea fundației. Grădinița va avea un singur etaj și o suprafață construită desfășurată de 2548,47 mp, din care o suprafață utilă totală de 2297,24 mp. Aceasta va avea o capacitate de 150 preșcolari, împărțiți în 15 grupe.
Școala Gimnazială va avea o capacitate de 390 elevi, distribuiți în 13 săli de clasă. Aceasta va fi structurată în două corpuri: primul va cuprinde săli de clasă, laboratoare și spații administrative, pe când cel de-al doilea va integra o sală de sport, o bibliotecă și ateliere de arte/muzică.
Contractul a fost semnat pe data de 5 aprilie si se va construi în partea de nord a Bucureștiului între Pădurea Băneasa, Pădurea Tunari și Aleea Teișani pe un teren donat Consiliului General al Municipiului București și transmis în administrare Sectorului 1 al Municipiului București.
Inițial, licitația a fost lansată la începutul anului 2022, însă a fost anulată, din lipsă de oferte. Investiția costa 53,5 milioane de lei fără TVA.
Sectorul 1
Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai multe sufragii, urmată de candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, surpiza consituind-o avocatul Andrei Florin-Mircea de la Partidul Alternativa Dreaptă care s-ar clasa pe locul 3.
Cum era de așteptat, fiind abia început de campanie, iar cetățenii locuitori ai Sectorului 1 nefiind încă familiarizați cu cei care se luptă pentru fotoliul de primar, Clotilde Armand se află pe primul loc în preferințe cu un scor de 28%.
Clotilde Armand, actual primar al Sectorului 1 este susținută de Alianța Dreapta Unită formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Pe locul doi, potrivit sondajului Sociopol, s-ar clasa candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, cu 23%. Deși nu este încă cunoscut pentru oamenii din Sectorului 1, Tuță, care nu are prea multă experiență politică, se apropie destul de mult de Clotilde Armande care are notorietate prin pisma actualului mandat de primar. Mircea Andrei, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă, și ocupantul locului trei în sondaj este un new entry în competiția electorală din acest sector, dar are în spate experiență politică, spre deosebire de Tuță. Mircea Andrei este avocat si fost senator PDL și locuiește de mulți ani în Sectorul 1, unde a fost implicat activ în viața socială. Competiție stânsă în treiEste de monitorizat în perioada următoare evoluția acestui candidat, care transformă campania electorală într-o competiție în trei, la scor strîns, între Clotilde Armand, George Tuță și Mircea Andrei. Pe locul cinci, cu 10%, un alt vechi politician care încearcă revenirea: Liviu Negoiță de la PUSL. Negoiță care pe vremuri conducea în mod detașat competiția electorală în Sectorul 3, înainte să vină celălalt Negoiță – Robert – să-i tragă sectorul de sub picioare.
Sectorul 1
Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp patru ani atat de primarul in functie Clotilde Armand cat si de partidele politice din Consiliul Local Sector 1 l-au determinat pe avocatul Andrei Florin-Mircea sa candideze la functia de primar pe listele partidului Alternativa Drepta (AD).
Sambata, 17 februarie, Partidul Alternativa Dreapta isi lanseaza candidatii pentru alegerile din 2024, iar pentru Primaria sectorului 1 este anuntat avocatul Andrei Florin-Mircea.
„Este de neinteles pentru orice om cu bun simt de ce partidele de la putere au predat Sectorul 1 in mainile celui mai incompetent primar, conform ultimelor cercetari sociologice. Cel mai important sector al Capitalei, sursa principala de venit pentru bugetul Capitalei, locul unde se regasesc cele mai importante institutii, obiective turistice si companii a fost abandonat din cauza calculelor meschine de partid si a intereselor personale.
Sectorul 1 are de acum o alternativa reala, pentru ca astazi, Sectorul 1 nu are primar, ci un functionar platit din bani publici, alaturi de cohorta de consilieri pe care nu-i stie nimeni, care a ingropat sectorul in gunoi, l-a umplut de sobolani, i-a blocat dezvoltarea si l-a transformat, din Perla Capitalei, in groapa de gunoi a Capitalei”, a declarat fostul senator Andrei Florin-Mircea.
Cariera profesionala a candidatului AD a fost in principal in zona magistraturii activand in cadrul Tribunalului Bucuresti si absolvent al Inaltei Scoli de Magistratura, specializat in Drept International si Relatii Economice Internationale; cadru didactic Universitar; arbitru si Presedinte al Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Ilfov; Senator (2008-2012) si Secretar al Comisiei Juridice a Senatului. Avocat titular al Casei de Avocatura „Mircea Andrei si Asociatii”.