Acasă Sectorul 1 ”Nuba e campion la ilegalitati”. Clotilde Armand a inchis opt cluburi de...

”Nuba e campion la ilegalitati”. Clotilde Armand a inchis opt cluburi de fite din Herastrau!

2246

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat luni ca a dispus ca opt cluburi din Parcul Herastrau sa fie inchise. Ea a mentionat ca in topul localurilor care nu respecta legile se afla Clubul Nuba, acesta fiind detinut de un apropiat al lui Sebastian Ghita.

„O parte dintre patronii barurilor si restaurantelor din parcul Herastrau nu au inteles ca trebuie sa respecte legea si ca a trecut vremea in care ignorau prevederile legale, normele sanitare si cele ale bunului-simt.

Stiti care este culmea? Sunt cluburi care nu au nici macar autorizatii de functionare pentru activitati de alimentatie publica. In Herastrau, topul contraventiilor date de Politia Locala este condus de Nuba (ISN Entertainment), firma in care unul dintre patroni este fiul primarului din Cornu, apropiat de fostul deputat Sebastian Ghita.

In acest an, am suspendat de doua ori activitatea comerciala a acestui club, in aprilie si in noiembrie, pentru functionare fara a detine autorizatie emisa de Sectorul 1 si pentru incalcarea Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Clubul a fost amendat repetat pentru nerespectarea normelor de protectie sanitara, pentru fumat in spatii inchise si pentru difuzarea muzicii la intensitate ridicata.

Din pacate, cazul Nuba nu este unul singular. Anul acesta, am decis suspendarea activitatii, pana la obtinerea autorizatiei de functionare, pentru un numar total de opt baruri si restaurante din parcul Herastrau. Societatile care detin aceste cluburi au depus dosare la Primaria Sectorului 1, pentru obtinerea autorizatiilor de functionare, insa nu au indeplinit conditiile emiterii acestora asa cum sunt prevazute in regulamentul aprobat de Consiliul Local.

Trebuie sa va mai spun ca in timpul controalelor in Herastrau, politistii locali au constatat ca majoritatea unitatilor de alimentatie publica respectau masurile de siguranta sanitara dispuse de autoritati, dar la unele dintre acestea, s-au descoperit si nereguli: gradul maxim de ocupare, stabilit de normele de combatere a COVID-19, era cu mult depasit, iar fumatul in corturile acoperite, de tip igloo, devenise o practica.

Am dat dispozitii Politiei Locale sa intensifice controalele in aceasta perioada, pentru a ne asigura ca toti patronii cluburilor din acest parc au inteles ca in Sectorul 1 nimeni nu este mai presus de lege”, a anuntat Clotilde Armand.

In vara, Clotilde Armand a anuntat joi ca a demolat zeci de panouri publicitare ilegale care erau amplasate de aceiasi indivizi care detin Nuba.

„Continuam operatiunile de desfiintare a panourilor publicitare amplasate ilegal pe domeniul public in Sectorul 1. Au fost demolate recent 42 de panouri si au fost emise 84 de sanctiuni, pentru toti proprietarii de panouri.

Oprim aceasta actiune doar cand domeniul public o sa fie curat, iar aceste constructii vor fi amplasate legal. Mai multe societati au inteles asta si au desfiintat 13 panouri. Nimeni nu este mai presus de lege.

* Important: Si ca sa intelegeti mai bine campania de linsaj mediatic de la Romania TV, trebuie sa stiti ca firma Euromedia Group – detinuta de Alexandru Stefan Nanu, fiul primarului celebrei comune Cornu din Prahova si apropiat al lui Sebastian Ghita & Vlad Cosma, a fost sanctionata de 34 de ori, iar 24 dintre panourile lor au fost demolate”, a transmis Armand, in august.

<