Intra in contact cu noi

Sanatate

Olivia Steer, sotia lui Andi Moisescu, umilita punct cu punct, cu argumente, de medicul Mihai Craiu

Publicat cu

pe

Invitați în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de la Pro TV, Olivia Steer și medicul pediatru Mihai Craiu și-au prezentat argumentele împotriva, respectiv în favoarea vaccinurilor. 
Mihai Craiu a precizat, în cadrul unei discuții privind epidemia de rujeolă din România, că “pentru bolile care omoară este absolut necesară vaccinarea”. Olivia Ster l-a întrebat pe medicul Mihai Craiu dacă nu cumva “tocmai vaccinații îi îmbolnăvesc pe cei nevaccinați”.
Mihai Craiu: În prezent există o epidemie de rujeolă în România. Sunt 16.000 de cazuri de rujeolă, din septembrie 2016, și sunt 62 de decese. Din toți cei 62, există 61 de nevaccinați și un vaccinat, care însă prezenta alte comorbități. În aceste cazuri, picătura care a umplut paharul a fost rujeolă.
Olivia Steer: Domnul doctor trebuie să precizeze că există 2 tipuri de vaccin, virusul sălbatic și virusul derivat din vaccin. Se știe sau s-a analizat dacă virusul cu care au fost infestați acei copii provine din vaccin sau este sălbatic? Ca să știm și noi dacă nu cumva tocmai vaccinații îi îmbolnăvesc pe cei nevaccinați.
Mihai Craiu: Asta este una din ipotezele favorite ale fanilor doamnei Steer și a celor care se opun vaccinării. În vaccin există o tulpină atenuată a virusului rujeolos, care se comportă ca un sparring-partner, el mimează, dar nu te omoară. Știe când ne întâlnim cu virusul rujeolos să-l țină la poartă. Trebuie să spunem că 9 din 10 copii care nu sunt vaccinați, dacă se întâlnesc cu un copil bolnav, și este de spus că nici nu trebuie să se întâlnească, pentru că virusul trăiește zeci de minute și ore pe suprafețe, adică dacă eu îmi duc copiii la grădiniță, după ce a venit copilul altcuiva, care era bolnav, pentru că așa a decis părintele lui că nu trebuie vaccinat, e posibil ca 9 din cei 10 să se îmbolnăvească, e extrem de contagios. Cred că pentru bolile care omoară este absolut necesară vaccinarea.
Întrebat dacă vaccinurile provoacă autism, medicul pediatru Mihai Craiu a răspuns: „Răspunsul simplu este nu. Şi trebuie să plecăm de la o realitate care a fost documentată de instituţiile abilitate că articolul faimos al lui Andy Wakefield este o fraudă ştiinţifică“.
Olivia Steer a contracarat sugerând că studiile care arată că vaccinurile nu provoacă autism sunt finanţate de mari companii farmaceutice. Mai mult, ea a citat din cartea „Vaccinurile şi autoimunitatea“, semnată de Yehuda Shoenfeld, Nancy Agmon-Levin şi Lucija Tomljenovic.
„Diferenţa dintre noi doi e că eu nu am nevoie de cartea aia ca să ştiu ce scrie în ea, pentru că eu mă confrunt zi de zi la spital cu pacienţii care au aceste probleme“, a replicat medicul.
Când Olivia Steer a adus în discuţie aluminiul drept un factor declanşator al autismului, replica medicului a fost: „Acei copii care se nasc şi care sunt alăptaţi la sân primesc în primele şase luni de viaţă mai mult aluminiu din laptele matern decât ar primi în primele şase luni din vaccinurile pe care trebuie să le facă la diverse scheme vaccinale… Cred că s-ar şti dacă ar exista o relaţie cauzală între aluminiu care, apropo, vorbim de patru micrograme, în toate vaccinurile pe care le-ar putea primi un copil într-o ţară dezvoltată a Uniunii Europene“.
Întrebată dacă a fost vaccinată şi dacă, la rândul ei, şi-a vaccinat copiii, soţia lui Andi Moisescu a mărturisit: „Informaţiile cu caracter medical sunt confidenţiale şi au caracter secret dintr-un motiv anume. Eu nu sunt medic, în primul rând. Tot ce spun pot să argumentez. Eu sunt împotriva unor substanţe pe care specialişti, cercetători ştiinţifici, spun că nu ar avea ce să caute în vaccinuri“.
„O concluzie ar fi că, înainte de a vaccina, ar fi bine să informaţi părinţii cu privire la toate riscurile şi să vă asumaţi răspunderea că, dacă cumva copilul păţeşte ceva, răspundeţi penal şi civil pentru daunele provocate familiei“, a încheiat Olivia Steer.
Medicul Vasi Rădulescu a avut o reacție în urma discuției dintre Olivia Ster și medicul Mihai Craiu. „Se spune că imaginile fac cât o mie de cuvinte. Avem (…) privire sfidătoare, mestecând gumă, aberând pe teme medicale, întrerupând partenerul de dialog la fiecare trei secunde cu tot felul de bălării. În dreapta îl avem pe Craiu Mihai, un medic senzațional și un om minunat, plin de bun simț, smerenie, tobă de carte, ce stă de dimineața până seara în spital și mai găsește timp și pentru educație medicală. Cred că întâlnirea de azi a fost necesară. La fel și imaginea asta. Să nu le uitați”, a scris, joi, medicul Vasi Rădulescu pe contul de Facebook.

Sanatate

Cele mai poluate locuri din Bucuresti in 2023

Publicat cu

pe

Poluarea aerului este una dintre principalele cauze care duc la afecțiuni pulmonare în cadrul cetățenilor, cei mai vulnerabili fiind copiii sau persoanele cu boli cronice. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, poluarea duce la peste 7 milioane de morți premature în fiecare an, informează Rador.

Bucureştiul este unul dintre cele mai unul dintre cele mai poluate orașe din Europa. Unul dintre factorii principali ce alimentează poluarea din capitala României este traficul auto (aproximativ 60%).

În cadrul proiectului „I’velo x Aerlive: Aer pentru bicicliști”, 10 stații I’velo din oraș București au fost monitorizate, în perioada august – noiembrie 2023, prin intermediul senzorilor Aerlive, informează Rador Radio România:

Reclama

Ministerul Mediului: Bulevardul Libertății numărul 12, Sector 5,

Piața Alba Iulia: Bulevardul Unirii numărul 73,

Centrul Vechi: Strada Franceză numărul 62,

Reclama

Piața Revoluției,

Kaufland: Strada Sergent Năstase Pamfil numărul 2,

Bulevardul Aviatorilor 72,

Reclama

Piața Arcul de Triumf,

Sky Tower: Barbu Văcărescu numărul 260,

Piața Presei,

Reclama

Piața Operei: Splaiul Independenței numărul 94.

Acestea sunt locații centrale ale orașului, intens circulate de mașini și de pietoni. Informațiile privind calitatea aerului colectate din aceste zone au fost relevante. În urma datelor colectate, s-a concluzionat că cel mai poluat loc din București este Centrul Vechi.

Reclama
Continua sa citesti

Sanatate

Sedinta de vineri a Consiliului General al Capitalei: Spitalele Bucurestiului vor fi digitalizate

Publicat cu

pe

Consiliul General al Municipiului București urmează să dezbată în şedinţa de vineri, 28 iulie, nouă proiecte de investiţii în infrastructura digitală a spitalelor, pentru care Primăria Capitalei va solicita finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, scrie Agerpres.

Viceprimarul Horia Tomescu a precizat că proiectele vizează achiziţii de componente hardware, precum şi integrarea spitalelor din subordinea municipalităţii într-un sistem, cu informaţii despre medicamentele administrate, materialele folosite, dar şi fişele pacienţilor.

Proiectele totalizează 50,5 milioane lei şi vizează nouă spitale din subordinea PMB:

Reclama

– Spitalul Clinic de boli infecţioase şi tropicale “Victor Babeş” – proiectul “Modernizarea infrastructurii digitale” în cuantum de 5.934. 411 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare totala de 5. 877. 410 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a unităţii sanitare – 57.001 lei;

– Spitalul Clinic “Dr. Ion Cantacuzino” – proiectul “Modernizarea reţelei de calculatoare, asigurarea cerinţelor de securitate necesare funcţionării corespunzătoare a aplicaţiilor clinice şi non clinice şi digitalizarea fluxurilor de documente”, în valoare de 6.468.434 lei, dintre care cheltuieli nerambursabile 5. 876. 234 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti – 592.200 lei;

– Spitalul Clinic Colentina – proiectul “Digitalizarea fluxurilor interne de documente şi a modalităţii de interacţiune cu terţii” în cuantum de 5.876.234 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

Reclama

– Spitalul Clinic Filantropia – proiectul “Digitalizarea activităţii” în cuantum de 5.901.186 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile 5.877.386 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia proprie – 23.800 lei (inclusiv TVA);

– Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor – proiectul “Implementarea unei platforme informatice integrate pentru creşterea adresabilităţii şi interoperabilităţii”, în valoare de 6.225.376 lei (inclusiv TVA), dintre care cheltuieli nerambursabile în valoare de 5.877.392 lei, iar contribuţia proprie – 347.984 lei;

– Spitalul Clinic de Copii “Doctor Victor Gomoiu” – proiectul “Îmbunătăţirea infrastructurii digitale”, în cuantum de 5.865.655 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

Reclama

– Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu” – proiectul “Creşterea nivelului de digitalizare”, în cuantum de 5.877.410 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile;

– Spitalul Clinic “Sfânta Maria” – proiectul “Sistem integrat de guvernanţă a datelor”, în cuantum de 5.856.620 lei (inclusiv TVA);

– Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri “Sf. Stelian” – proiectul “Îmbunătăţirea activităţii specifice medicale a spitalului prin implementarea unei platforme securizate de creştere a siguranţei pacientului şi a unei platforme pentru managementul fluxului de documente” în cuantum de 2.938.117 lei (inclusiv TVA) – cheltuieli nerambursabile.

Reclama

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu arată că acesta este ultimul apel de proiecte pentru componenta “Sănătate” din PNRR.

El menţionează că municipalitatea a depus până în prezent patru proiecte de spitale noi cu o valoare de finanţare de 1,1 miliarde lei pentru componenta “Infrastructură spitalicească nouă”, dintre care a fost aprobat unul de 51 milioane lei.

Potrivit lui Tomescu,  au mai fost depuse 11 proiecte cu o valoare de 196 milioane lei pentru componenta “Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie”, fiind aprobate şase în valoare de 24 milioane lei.

Reclama

Pentru componenta “Reducerea riscului de infecţii nosocomiale”, au fost depuse zece proiecte cu o valoare de 216 milioane lei, iar cinci în valoare de 46 milioane lei au fost aprobate.

Proiectele care nu au fost aprobate sunt trecute pe lista de rezervă.

Horia Tomescu completează că trei proiecte cu o valoare de 67 milioane lei pentru componenta “Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi” se află în evaluare la ministerul de resort.

Reclama

“Proiectele care nu au primit finanţare prin PNRR nu vor fi uitate la sertar, avem soluţii de finanţare din alte fonduri europene şi le vom face să devină realitate”, transmite viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti

Sanatate

Viceprimarul Stelian Bujduveanu: Continuăm activitatea de vânzare a cabinetelor medicale din București

Publicat cu

pe

Stelian Bujduveanu, viceprimarul liberal al Capitalei, anunță continuarea activității care are ca scop vânzarea de cabinete medicale.

„Vor fi scoase la vânzare alte 4 cabinete medicale, situate în Policlinicile Vitan și Apusului (sectoarele 3 și 6 din București).

Toate detaliile referitoare la spațiile, procedurile și termenele de depunere a documentelor sunt publice și le găsiți aici.

Reclama

Punem la lucru patrimoniul orașului, în interesul locuitorilor Capitalei”, transmite viceprimarul municipiului București.

Continua sa citesti
Reclama
Bani5 zile in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucuresti5 zile in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica7 zile in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti7 zile in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția...

Bucuresti3 săptămâni in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Reclama

La mare cautare