Oreste despre emanciparea minoritatilor sexuale: „Cum sa scoatem pacatul biblic din zona rusinii spirituale si sa-l promovam ca virtute sociala?”

271

Jurnalistul Oreste Teodorescu a declarat la podcastul Bucurestiul ca emanciparea minoritatilor sexuale trebuie sa tina cont de traditiile si valorile morale cultivate de mii de ani de anumite popoare, iar dorinta de a schimba peste noapte a perceptiei este imposibila, oricat de mult se incearca impunerea de catre autoritati.

Oreste Teodorescu:

„Dar cred ca la un moment dat, cand li se va impune si aceasta trasatura, hai sa zicem europeana in politica romaneasca, cred ca si presedintele Iohannis si PNL-ul si PSD-ul ar dori sa capitalizeze ei politic, statutul lasat de cea mai europeana tara din Balcani.
Probabil ca pe noi ne mana in lupta si o idee foarte paguboasa de a fi noi mai catolici decat Papa. Adica daca cineva vorbeste despre libertatii minoritatilor sexuale noi trebuie sa le trecem direct in lege. Ca nu mai avem dezbatere nu mai discutam si plus de asta trebuie sa inteleaga si pe cei de la USR o chestiune.

Dom’ne noi suntem cu doua sute de ani in urma din punctul de vedere al Iluminismului Occidental suntem cu vreo doua sute de ani in urma Vestului cand discutam acuma despre emanciparea minoritatilor sexuale noi suntem la prima generatie noi… Eu de varsta mea la 40 si spre 50 de ani sunt la prima generatie.
Eu sunt bunic si atunci eu ma refer din perspectiva bunicului sunt la prima generatie care se confrunta cu o idee noua, sa scoatem din capitolul biblic spurcaciunea, uraciunea pustiirii din Sodoma si Gomora, care pentru noi crestinii reprezinta un etalon de samavolnicie, sa-l scoatem din zona rusinii spirituale si sa-l promovam ca virtute sociala.

Foarte complicat pentru noi treaba asta. Asa au fost si bunicii celor din Occident, credeti ca s-a vorbit prima data de emancipare sexuala, prima generatie de bunici a fost de acord. Nu. Da ei sunt la a treia a patra generatie. Sigur ca poate stranepotul meu cand se va vorbi despre LGbdq va fi mult mai linistit si mult mai inconformitate cu treaba asta.
Trebuie sa inteleaga si Bruxelles trebuie sa intelegem si noi si mai ales USR ca noi suntem la prima generatie noi nu putem singuri cita pe nemestecate treaba asta pentru ca ne impiedica educatia de acasa, cultura religioasa, cartile citite, dorinta de curatenie si de o anumita nerusinare in fata lui Dumnezeu. Cand vom muri noi astia care inca suntem tributari vechilor valori, or veni alte generatii din urma…

In Occident nu au disparut peste noapte in occident valorile crestine au inceput sa dispara dupa Revolutia franceza si de acolo s-a mers in linie dreapta la o separare, la o despartire intre stat si biserica. De aceea lor le este mult mai usor si in Franta si in Italia si in Spania si peste tot sa discute cu larghete subiecte care pe noi ne dor in Romania, pentru ca noi ne-am refugiat din ateismul comunist si din prigoana aia, a calitatii romanesti impusa chiar si de FSN-ul lui Ion Iliescu, ne-am refugiat in spiritualitate ne am regasit linistea de dupa 1990, in sanul Bisericii in interiorul credintelor noastre si asa mai departe.”

Nu vom renunta la valorile crestine

„Nu vom renunta, atat generatia mea cat si generatiile mai in varsta decat mine, care inca voteaza, nu vor renunta niciodata la valorile crestine. Dar eu cred, asa cum am vazut ca s-a intamplat in Occident ca e posibil ca generatia copiilor nostri sau a nepotilor nostri sa fie mult mai ingaduitori si sa inteleaga exemplificare libertatii in nuante mult mai adanci decat o facem noi acum. Dar nu e momentul astazi.
Asta… Aici cred ca USR a pierdut o buna legatura cu o mare parte din publicul saturat de PNL si PSD. Daca revin cumva la treaba asta si se reaseaza in zona de centru dreapta si renunta la cretinismul asta stangist ca revolutia sexuala si revolutia emanciparii este atributul stangii socialiste, Macron o presteaza in interiorul Parlamentului European pentru ca Renew Europe nu este o formatiune de centru dreapta este o formatiune de centru stanga.
Numai la noi in Romania USL ul care este parte din Renew Europe vrea sa fie de centru dreapta, poate fi de centru dreapta daca renunta tocmai la aceste idei revolutionare stangiste printre care si emanciparea minoritatilor sexuale.”

<