Intra in contact cu noi

Bucuresti

Paradoxul BLATULUI de la Sectorul 6!

Publicat cu

pe

Dintre toate Sectoarele Bucurestiului cea mai mare surpriza se prefigureaza, potrivit sondajelor, la Sectorul 6. De ce? Nici Gabriel Mutu nu prea intelege, dar exista o explicatie.
In mandatul de primar al lui Cristian Poteras intre 2008 si 2012 la Sectorul 6, s-au cuibarit pe terenurile retrocedate printre blocuri, pe spatii verzi tot felul de investitori imobiliari, unii politicieni oportunisti altii interlopi ai politcienilor. La inceput oamenilor le-a fost greu sa accepte ca li se ia vederea, li se ia parcarea, apoi incetul cu incetul s-au obisnuit ca urmare a intimidarilor interlopilor pusi sa vegheze la buna punere in posesie si la buna ridicare a noilor constructii, apoi la buna ridicare a masinilor.
In acesti ani, Gabriel Mutu era uns senator din partea PDL in Sectorul 6, guvernul lui Basescu il avea premier pe Emil Boc, iar Consiliul Local era dominat de PDL. Erau toate premisele ca Sectorul 6 sa infloreasca. Dar nu a fost asa. Au aparut rand pe rand mai multe chioscuri, mai multe constructii pe spatii verzi, mai multe panouri publicitare decat copaci, mai multa mizerie, sobolani si infractionalitate printre blocuri.
Spre finalul mandatului de senator din 2008-2012, Gabriel Mutu si-a dat seama ca nu mai poate ramane in barca PDL si sa-si asume esecul lui Cristian Poteras sau taierea salariilor asa ca a dat bir cu fugitii, ca mai toti pedelistii de altfel, la PSD, amestecandu-se discret in multimea care a dat buzna in USL pe un vot impotriva regimului Basescu – din care a facut parte si Mutu. La alegerile locale din 2012 a facut campanie cot la cot cu Rares Manescu si cu Razvan Mironescu. Si sa vezi ce? A reusit sa prosteasca oamenii din nou! Locuitorii Sectorului 6 l-au ales pe Rares Manescu primar USL si pe Gabriel Mutu, senator USL, in vremea in care guvernarea si majoritatea parlamentara erau deja USL. In acelasi timp USL-ul a obtinut majoritatea in Consiliul Local Sector 6, avand 17 din cei 28 de consilieri. Rezultatul?
Rezultatul este ca un parlamentar care a avut sansa de doua ori, cu doi primari, cu doua echipe de consilieri si cu doua guverne in spate nu a reusit sa genereze un proiect viabil dupa opt ani pentru locuitorii din Sectorul 6. Este inutil sa mai amintim ca Gabriel Mutu a reusit in schimb sa-si inmulteasca conturile si sa sifoneze fondurile din firmele sale din Romania in offshore-uri din tari exotice, motiv pentru care este cercetat penal de DIICOT.
Explicatia esecului lui Gabriel Mutu in PSD este ca locuitorii din Sectorul 6 nu au memoria scurta, cu atat mai putin membrii de partid ai PSD. Acestia nu au uitat cum a venit peste noapte viteazul Gabriel Mutu cu toata organizatia de basisti si a intrat in PSD, dand la o parte vechii membri de partid. Asta s-ar putea sa-l coste pe Gabriel Mutu cariera politica, iar un esec ar insemna sa fie mazilit urgent din PSD.
Desigur, el are si varianta PNL, fiind bun prieten cu Razvan Mironescu si frate in aceeasi loja masonica.
Paradoxul este cu Stefan Florescu. Oricat se chinuie Gabriel Mutu si Ilie Potecaru, Tanasuica si compania Ilcor Auto Eco sa-l asocieze cu interlopii, cel care intelege si asimileaza cel mai bine publicul defavorizat din Sectorul 6 este Florescu. Acesta are meritul de a fi inceput campania in aceeasi zi din 2012 cand Gabriel Mutu bea sampanie cu Rares Manescu. Oamenii l-au vazut mai des pe Florescu in Sectorul 6 decat pe Gabriel Mutu, senator platit de opt ani din bani publici, sau pe Rares Manescu primarul lor fara chip.
Gabriel Mutu nu are cum sa inteleaga problemele locuitorilor, de la inaltimea conturilor sale si nici din luxul in care traieste. S-a fortat sa tina aceasta campanie cu orice mijloace, folosindu-se de toate relatiile si de toti functionarii pe care i-a numit in acesti opt ani in administratia Sectorului 6. Din pacate sondajele arata unitar la Sectorul 6 un PSD care sare de 24% la Consiliul Local, dar un Gabriel Mutu care nu trece de scorul independentului Florescu, nici in cea mai optimista simulare.
Stefan Florescu independent si-a invatat lectia politica din urma cu patru ani cand a fost tradat de PC-ul din care facea parte si a decis sa mearga pe cont propriu. Cine e Florescu? E ala care deratizeaza, planteaza copaci, da pachete la batrani, copii si nevoiasi timp de patru ani, nu doar in campanie. E acelasi Florescu pe care lumea il stie din piete, din parcuri si de pe strazi. Nimeni nu-l stie de la talkshowurile plictisitoare unde apar politrucii cu butoni de firma la camasi in fiecare seara, pentru ca Florescu in fiecare seara face Sectorul.
In mod paradoxal, ce nu au facut Poteras si Manescu, avand un consiliu politic favorabil in spate, face Stefan Florescu prin buna lui cunoastere a relatiilor functionarilor si a problemelor Sectorului 6 in fiecare zi! Ce a facut Mutu pentru tine?
 

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.

Reclama

Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Reclama

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Continua sa citesti

Bucuresti

Bucureștenii au cel mai înalt grad de educație. Cine e pe ultimul loc?

Publicat cu

pe

Conform statisticilor publicate de PeCifre, preluate de la rezultatele Recensământului Populației din 2021, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov sunt cele 5 județe/zone cu cel mai înalt grad de educație din România, în această ordine, potrivit Monitorul de Cluj. „Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Brașov.

Clasamentul județelor în funcție de procentajul absolvenților de studii universitare:

Bucureşti 35.14%
Ilfov 25.13%
Cluj 24.60%
Timiş 22.01%
Braşov 20.70%
Constanţa 18.23%
Sibiu 18.02%
Bihor 16.56%
Iaşi 16.12%
Argeş 15.99%
Dolj 15.99%
Hunedoara 15.75%
Arad 15.63%
Prahova 14.82%
Alba 14.43%
Gorj 14.24%
Vâlcea 13.50%
Mureş 13.04%
Maramureş 12.42%
Caraş-Severin 12.39%
Galaţi 12.24%
Sălaj 11.83%
Satu Mare 11.74%
Brăila 11.68%
Mehedinţi 11.26%
Dâmboviţa 11.14%
Harghita 10.86%
Bistriţa-Năsăud 10.81%
Covasna 10.52%
Buzău 10.38%
Neamţ 10.31%
Olt 10.27%
Bacău 10.04%
Suceava 9.96%
Tulcea 9.88%
Vrancea 9.49%
Ialomiţa 8.80%
Teleorman 8.66%
Giurgiu 8.54%
Botoşani 7.90%
Călăraşi 7.35%
Vaslui 7.20%

Continua sa citesti

Bucuresti

Minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri

Publicat cu

pe

Primăria Municipiului București organizează o licitație pentru achiziționarea a 20 de minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri.

”Achiziţionăm 20 de mini centrale termice pentru a fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi. Compania Municipală Energetica Servicii a lansat în SEAP procedura pentru achiziţia unor capacităţi modulare de producere de energie termică (tip container) pentru reţeaua de termoficare”, anunţă primarul Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Nicuşor Dan, cele 20 de capacităţi modulare ”vor asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare”.

Reclama
”Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi. Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, şase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 şi alte trei în sectorul 6”, arată Nicuşor Dan.
Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei2 săptămâni in urma

Drum expres de la București la Târgoviște

Constructorul ESTA (Turcia) începe în martie lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște, o...

Politica2 săptămâni in urma

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților...

Transport2 săptămâni in urma

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă...

Sectorul 12 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp...

Bucuresti4 săptămâni in urma

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din...

Transport4 săptămâni in urma

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex,...

Reclama

La mare cautare