Intra in contact cu noi

Turist

Premiera la metrou: Călătorii pot să vadă astăzi cum funcționează ‘inima metroului’

Publicat cu

pe

Un tur ghidat în Dispeceratul central va avea loc vineri, în cadrul Zilei porților deschise, cu ocazia aniversării a 43 de ani de la înființarea metroului bucureștean, anunță descopera.ro. Vineri, între orele 10.00 și 14.00, în stația de metrou Piața Unirii 1, călătorii sunt așteptați să descopere cum funcționează „inima metroului”, Dispeceratul Central.

Vizitatorii vor beneficia de un tur ghidat în locul de unde se coordonează atât circulația trenurilor de metrou, cât și activitățile adiacente, inclusiv lucrările din timpul nopții.

Accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane

Reclama

Dispeceratul Central al Metrorex funcționează în permanență de 43 de ani. Persoanele cu vârsta de peste 14 ani vor putea intra în Dispecerat în baza cărții de identitate.

„Din motive de securitate, accesul în dispecerat se va face în grupuri de maxim 10-15 de persoane, fără a fi permisă intrarea cu bagaje voluminoase (rucsacuri, genți) și obiecte interzise. Copiii vor veni însoțiți de adulți”, transmite Metrorex.

În 1979, primul tren de metrou intra în circulație. În luna noiembrie 1979, din Depoul Ciurel, primul tren de metrou intra în circulație pe cei 8,1 km ai primului tronson al Magistralei I. Tronsonul avea 6 stații (Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii, Timpuri Noi) și un depou. Astăzi, lungimea rețelei de metrou a municipiului București se întinde pe 78 km cale dublă, distribuiți pe 5 magistrale, 63 de stații cu 190 de căi de acces și 6 depouri.

Reclama

Turist

Nicusor Dan a inaugurat Targul de Craciun din Bucuresti: ”Cei mici au la dispoziție parcul de distracții cu patinoar, caruselul și cea mai mare roată panoramică din România”

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a vizitat duminică seara Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Acesta a transmis că s-a bucurat că în ciuda vremii ploioase erau prezenți mulți vizitatori.

„M-a bucurat faptul ca foarte mulți oameni, bucureșteni și turiști deopotrivă, au venit la deschiderea târgului, în ciuda ploii”, a spus primarul.

El a transmis că pe toată perioada Târgului „cei mari se pot bucura de concerte, de mâncarea tradițională și de produsele artizanale ale meșterilor prezenți la târg, iar cei mici au la dispoziție o serie de activități în parcul de distracții cu patinoar, carusel și cea mai mare roată panoramică din România, cu o înălțime de 36 de metri”.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu TVR.

Reclama

Accesul este gratuit, iar târgul va fi deschis până pe data de 26 decembrie.

Continua sa citesti

Turist

Britanicii de la The Sunday Times despre Bucuresti: ”Rivalizează cu orașe precum Praga și Budapesta”

Publicat cu

pe

Ziarul britanic ”The Sunday Times” a făcut în ediția sa de duminică o analiză turistică a Bucureștiului, concluzia fiind că orașul merită vizitat într-un weekend.

”În trecut, capitala României a avut o reputație proastă – cunoscută atât pentru străzile sale blocate în trafic, cât și pentru blocurile sale de apartamente din beton – dar în ultimul deceniu a scăpat în cele din urmă de cătușele sale din epoca sovietică pentru a rivaliza chiar și cu orașe precum Praga și Budapesta.

În prezent, abundă barurile în aer liber și cafenelele ”hipster”, iar bucătari români renumiți, precum Alex Petricean (fost la Noma din Copenhaga), au fost atrași să se întoarcă în oraș pentru a deschide restaurante acasă. Și, în ciuda eforturilor fostului dictator Nicolae Ceaușescu de a distruge cu buldozerul o mulțime de clădiri vechi de secole, încă mai este posibil să se întrezărească gloria de odinioară a capitalei. În prezent, Bucureștiul este unul dintre cele mai accesibile city break-uri din Europa – România folosește leul în loc de euro – iar acest lucru, combinat cu zborurile zilnice din Londra și cu o nouă rută iminentă de două ori pe săptămână din Cardiff, înseamnă că acum este momentul perfect pentru a merge”; scrie ziarul britanic.

Se recomandă o plimbare pe jos prin centrul vechi al orașului, dar și prin Văcărești, ”un cartier neterminat așezat pe o mlaștină recuperată. Lucrările au fost abandonate odată cu căderea regimului lui Ceaușescu. De atunci, natura a înflorit și, datorită voluntarilor, acest parc natural de 450 de acri este acum o zonă umedă urbană protejată, unde veți găsi vidre, peste 180 de specii de păsări și un copac plantat de Regele Carol al III-lea”.

Reclama

Pașii turiștilor britanici sunt îndemnați apoi spre Piața Obor, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie Naturală, dar și spre Muzeul Satului.

”Este o colecție în aer liber de clădiri smulse din întreaga țară care au fost reconstruite lângă lacul Herăstrău din nordul orașului. De la mori de apă, la cabane cu acoperiș de iarbă, totul oferă o perspectivă fascinantă asupra istoriei rurale a României”.

Reclama
Continua sa citesti

Turist

Un bucurestean a murit inecat la mare dupa ce a igorat sfaturile salvarilor

Publicat cu

pe

Un bărbat în vârstă de 54 de ani din Bucureşti s-a înecat sâmbătă în mare, la Neptun, transmite News.ro.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că pompierii au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă, după ce un bărbat a fost scos inconştient din mare, la Neptun.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD B de la Saturn şi elicopterul SMURD. Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, dar în ciuda eforturile depuse bărbatul a fost declarat decedat.

Reclama

El avea 54 de ani şi era din Bucureşti.

Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti15 ore in urma

Nicușor Dan: ”Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei

Evenimentul „Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei, iar bucureştenii sunt aşteptaţi să...

Sectorul 63 zile in urma

Ciprian Ciucu: Sectorul 6 are de azi un nou parc, de aproximativ 5 hectare

Parcul Liniei, construit în Sectorul 6 de-a lungul unei foste linii de tren din cartierul Militari, a fost inaugurat joi,...

Timp liber3 zile in urma

Primarul Nicușor Dan anunță patru zile de „Străzi deschise”, în cartierul Rahova

Între 1-4 iunie, bucureștenii și turiștii se bucură de minivacanță cu două trasee pietonale, anunță Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Timp...

Transport4 zile in urma

Premieră în București: Staţia de metrou Piaţa Iancului, prima accesibilizată cu benzi speciale şi panouri de semnalistică Braille

Staţia de metrou Piaţa Iancului este prima staţie accesibilizată în totalitate prin dotarea cu elemente din oţel inoxidabil aplicate pe...

Bucuresti5 zile in urma

Descinderi in Bucuresti la un nou fals medic: Umfla buze pe bani grei, desi n-are nicio diploma

La data de 30 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 26 Poliție au pus...

Sectorul 65 zile in urma

Util: Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete

Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete pe strada Fabricii. ”La începutul lunii am dat...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: