Parintele profesor Adrian Niculcea, ctitorul Bisericii de lemn maramuresene din parcul IOR, afirma ca vandalizarea bisericii este in beneficiul „bufonilor din AUR”. „Acesta este un incident izolat, datorat unui tacanit si nu o problema serioasa, care sa merite ‘solidarizare mai mare in jurul Bisericii’. Ar fi bine ca Patriarhia sa-si tempereze declaratiile, pentru ca intreaga ‘afacere’ are un singur beneficiar: AUR”, afirma Niculcea.

<

„Ce problema cu ‘incidentul de la Titan’!? M-au solicitat unii de la Antena 3, altii de la nu stiu ce revista Rost (patronata de Claudiu Tarziu, copresedinte AUR – n.red.) si le-am dat si lor acelasi raspuns pe care vi-l dau si d-voastra:

Fiindca mi-ati solicitat opinia in legatura cu ce s-a intamplat la Biserica din Titan, va spun ca nu este altceva decat un simplu incident datorat unui tanar tacanit. N-are nici o importanta deosebita. O doamna a incercat inaintea telefonului d-voastra sa dea amploare incidentului, dar am ‘linistit-o’.

Mi-a scris: ‘Asta (actul de vandalism, n.m.) poate deveni, cu ajutorul Domnului, un prilej de solidarizare mai mare in jurul Bisericii!’.

I-am raspuns: ‘Nu, doamna. Noi, care ne credem oameni destepti si mai ales cu scaun la cap, nu mergem pe urmele bufonilor din AUR. Acesta este un incident izolat, datorat unui tacanit si nu o problema serioasa, care sa merite „solidarizare mai mare in jurul Bisericii”. Biserica are propriii aparatori calificati, n-are nevoie de aparatori de opereta.

Adevarata ‘solidarizare’ este venirea la slujbe, plangerea propriilor pacate si rugaciunea pentru ajutor. Crestinul adevarat nu are nevoie sa fie si el remarcat de cineva; are nevoie de smerenie si dragoste. Este o regula careia trebuie sa i se supuna si preotii si chiar si episcopii, nu doar laicii.

De remarcat expresia: ‘Cu ajutorul Domnului, (va fi) un prilej de solidarizare mai mare in jurul Bisericii!’. Cu alte cuvinte: bine ca ne-a ajutat Dumnezeu sa avem acest incident, pentru ca altfel nu ne baga nimeni in seama si pe noi!!!

Va multumesc.

PS: Ar fi bine ca Patriarhia sa-si tempereze declaratiile, pentru ca intreaga ‘afacere’ are un singur beneficiar: AUR.

Nu intamplator, de dimineata, cand de abia aflasera preotii, ne-am trezit … cu liderul AUR, George Simion, in curtea bisericii. Iar Prigoana, femeia aceea cunoscuta in media, a declarat ca va initia o mare manifestatie antimasca, anti lgbt, etc apropo de incidentul de la biserica noastra”, a declarat Adrian Niculcea pentru site-ul ActiveNews.

Parintele Adrian Niculcea s-a nascut la 2 decembrie 1954 in Bucuresti si este un cunoscut profesor de Teologie Sistematica, dar si cleric ortodox, se arata in proiectul online Elitele Romaniei.

ActiveWatch, asociatie condusa de Mircea Toma, anunta ca a depus o noua sesizare la CNA impotriva postului Romania TV dupa ce acesta a titrat ca „hoardele neomarxiste” au batjocorit biserica din Parcul Titan din Capitala.

„Desi politia abia a demarat o ancheta in acest caz de vandalism, Romania TV a gasit deja vinovatii: hoardele neomarxiste.

Pentru a-si legitima discursul ideologizat, neojurnalistii de la RTV au difuzat imagini din Chile si Marea Britanie, in care doua biserici au fost vandalizate. Nici unul dintre incidente nu a fost revendicat sau asociat cu miscarile de protest pe care neojurnalistii RTV le incadreaza superficial sub umbrela ‘neomarxismului’.

Vom face sesizare la CNA, sa vedem daca art 66 din Decizia 220/2011 a fost sau nu batjocorit de RTV.

Nota: Nu, postul Romania TV nu trebuie inchis. Trebuie trimis la scoala”, anunta ActiveWatch.