Explozie de culoare în parcurile din Sectorul 2. Plini de zel, angajaţii primăriei au vopsit tot ce le-a ieşit în cale – copacii au ajuns să aibă scoarţe roşii, vernil, portocalii… chiar şi mov. N-au scăpat nici măcar buruienile. Schimbarea la faţă nu pare să fie însă pe planul locuitorilor, în timp ce autorităţile spun că n-au vrut decât să ofere o pată de culoare în peisaj.
Parcul Plumbuita are bănci murdare şi un panou informativ electronic… mort, de ani buni. O parte din gardul viu, de la şosea, a murit şi el. Iar ceea ce-n acte e trecut drept spaţiu verde, în realitate, e un amalgam de iarbă, scaieţi, pălămidă şi alte buruieni. Primăria şi-a propus să învioreze însă peisajul cu… vopsea, aşa că s-a pus pe zugrăvit copacii.
Bărbat: E câte un d-ăsta care îi explodează creierii. Domne, ăsta nu-i var, e lavabil. Eu, de când mă ştiu, ştiu că orice pom sau copac se văruieşte.
Femeie: Din banii noştrii s-au vopsit. Dar pe noi nu ne-a întrebat.
Bărbat: Auzi, tati, n-are pe ce să dea banii, mă!
Pe alocuri, bidineaua grăbită a alunecat şi-n buruieni. Unele sunt albastre, acum. Iar dudul dinspre bulevard… mov. Angajaţii ADP au pigmentat controversatul pastel cu… panouri despre natură curată. Unul interzice accesul bicicliştilor. În parc, altul… care anunţă amenzi pentru cei care distrug natura.
Iar proiectul s-a extins şi în parcul Ozon, de vizavi de gara Obor. Tot copaci vopsiţi, tot buruieni.
Femeie: Astea sunt nişte culori, care n-au de-a face cu natura. Pe bune: una-i floarea, alta-i vopseaua.
Parcul n-are sistem de irigaţii, dar angajaţii de la spaţii verzi improvizează.
Femeie: Dânşii vor să demonstreze că au activitate. Despre asta vorbim. Nu se poate uda o floare când arde soarele. Deci, nu aşa!
În faţa valului de critici, oficialii ADP Sector 2 au venit cu explicaţii.
Alexandru Cioabă, dir. gen. ADP sector 2: Am făcut acest lucru pentru a oferi o pată de culoare, pentru a schimba puţin peisajul. Această vopsea este o vopsea ecologică care permite plantei să aibă aceleaşi condiţii ca şi scoarţa ei originală, naturală. Deci nu modifică cu nimic structura scoarţei.
Cât despre bălăriile care au invadat parcurile…
Alexandru Cioabă, dir. gen. ADP sector 2: Precipitaţiile din ultima vreme au influenţat în mod pozitiv creşterea buruienilor. Ele se elimină, se tund, dar trebuie să fie uscat, că altfel nu poţi să tunzi.

Sursa: Digi24.ro

<
Transparenta face diferenta