Acasă Sectorul 6 Primăria Sectorului 6 premiată la gala „Smart City Industry Award”. Ciucu: ”Premiul...

Primăria Sectorului 6 premiată la gala „Smart City Industry Award”. Ciucu: ”Premiul este pentru implicarea civică a locuitorilor și transparență”

25

Joi seara Primăria Sectorului 6 a fost premiată la gala „Smart City Industry Award”.

Premiul este pentru implicarea civică a locuitorilor și transparență, mai exact pentru aplicația eSector6.  Aplicația asta este cea mai acoperitoare și complexă si utilizată in România dintre toate, a anunțat primarul Ciprian Ciucu.

”Partea faină este că deja peste 15.000 (!!!) dintre  dumneavoastră au descărcat-o.

Partea proastă este că nu întodeauna putem rezolva lucrurile pe loc, sau ca unele sesizări sunt închise fără un răspuns pe măsură.  Multe sunt închise  bine. Dar ce vreau să spun… Aplicația nu e doar o interfață IT prin care să apeși un buton și, ca intr-un joc video, sa obții rezultatul așteptat pe loc (bine ar fi sa fie asa și sa jucam împreună simcity).

În spate e foarte multă muncă, sunt sute de oameni care lucrează (de la polițiști locali la personalul ADP si alții) multă organizare, mult management,  planificare, etc. Au fost sute de ore de training la care au participat sute de persoane,  nevoite sa își înțeleagă noile roluri și să integreze aplicația – ca platforma de comunicare și management – în activitatea lor. Toate subordonatele Primăriei Sectorului 6! Instituții care pana acum nu au mai lucrat cu așa ceva și nu au mai lucrat împreună.

La 6 luni de la lansare mai avem mult până a face ca lucrurile sa fie perfecte. Dar direcția e bună! Despre acesta este premiul din seara asta! Despre faptul că prin aplicație s-au favut și rezolvat de mii de sesizări, ca ne ajuta în planificarea investițiilor mari, ca prin ea s-au plătit taxe de milioane de lei (e folosită și va mulțumesc!).

Unele sesizări,  mai complexe,  (ex. asfaltați Bd. Timișoara pana la CET Vest) nu se pot rezolva în 48 de ore și rămân neinchise.  (Pentru asta a trebuit sa cerem acea portiune dr bulevard de la PMB, sa o intabulăm,  abia acum vom contracta proiectare, poate luam fonduri europene ca să prelungim împreună cu STB linia de tramvai, durează.  Asa e administrația.  Dar ne ocupăm și muncim enorm zilnic.)

Totuși,  la 6 luni de la lansare avem 15.000 de utilizatori și multe probleme rezolvate! Și ne imbunatim activitatea din mers, sute de funcționari și lucrători din administrația Sectorului 6 își schimbă abordarea, se activează. Intr-un timp relativ scurt!! Nu e puțin, zic eu.

Avem multe alte proiecte care țin de Smart City și digitalizare. Cu acelea vom fi premiați pe viitor.  O sa vi le prezint (1500 de camere de supraveghere,  primărie fără hârtie etc.)”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

<