Senatoarea Ecaterina Andronescu cere, într-o scrisoare adresată PSD, ca Liviu Dragnea să se retragă din funcţia de preşedinte al partidului, iar Guvernul – care „nu reprezintă nivelul şi capacitatea profesioniştilor din partid şi este expresia unei singure persoane ” – să fie schimbat.
„Să venim în cel mai scurt timp cu un prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti şi să guvernăm ţara, iar partidul are suficienţi specialişti pentru un asemenea guvern. Pentru binele României şi pentru binele PSD-ului, preşedintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate şi maturitate şi să facă un act de mare curaj şi demnitate politică şi să se retragă din fruntea partidului”, scrie Andronescu într-o scrisoare intitulată ”SOS PSD”.
Printre liderii PSD care i-au răspuns s-a numărat și Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1. Acesta o umilește pe colega sa și îl atacă și pe Victor Ponta, cel care ar fi, în opinia edilului, personajul care ar profita de decizia lui Andronescu.
”Mă tot caută diverse persoane să-mi dau cu părerea despre o țâfnă a doamnei Ecaterina Andronescu, la adresa conducerii PSD. Eu știu, poate țâfna o fi de extracție feministă. Sau, poate, distinsa doamnă profesor cadru universitar consideră că ar presta mai grațios din poziție supremă, decât un pârlit de profesor de liceu. Drept pentru care, îi anunț pe cei interesați, că nu mă cobor să am vreo opinie, alta decât aceea că susnumita nu se opintește pentru sine, ci pentru a scula din mormânt vreun posesor de doctorat acuzat de plagiat. Rușine cui urât gândește! Domnu’ Ponta, sunteți pe recepție?”, e mesajul lui Tudorache.

<
Transparenta face diferenta