Acasă Sectorul 3 Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, dat afara din sediul primariei de fostul...

Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, dat afara din sediul primariei de fostul lui purtator de cuvant!

Transparenta face diferenta

Primarul Sectorului 3 este la un pas sa fie dat afara din sediul primariei chiar de fostul lui purtator de cuvant, recompensat acum de partid cu un fotoliu de ministru.
Judecatorii Inaltei Curti au cerut Ministerul Culturii sa anuleze actul administrativ care a facut posibil ca Robert Negoita sa mute sediul Primariei sectorului 3 intr-o cladire monument istoric clasa A, anunta publicatia Cetateanul.net.
Pe 25 ianuarie 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis anularea Ordinului ministrului Culturii nr.2576/12.11.2013, emis de ministrul Daniel Barbu, privind privind declasarea partiala a monumentului de arhitectura Scoala 80 (cunoscuta drept Scoala Bosianu), cu pastrarea fatadelor principala si laterale. Urmare a deciziei judecatorilor, Ordinul care i-a permis lui Negoita sa distruga, in interior, o scoala monument istoric veche de 150 de ani, a fost anulat, pe 28 februarie de ministrul George Ivascu. Actorul este cunoscut ca fiind un prieten al Gabrielei Firea.
Ramane de vazut cat de ferm va fi ministrul culturii in a-l obliga pe Robert Negoita sa readuca monumentul la starea de arhitectura initiala! George Ivascu a fost purtatorul de cuvant al lui Negoita la alegerile locale 2012, fiind si „rasplatit”, imediat dupa alegeri, cu doua contracte de organizare de evenimente in Sectorul 3, mai anunta Cetateanul.net.
In 2012, Robert Negoita a fost ales primar al Sectorului 3, iar majoritatea din Consiliul Local a fost obtinuta de PSD, partidul din care facea parte noul primar. Pe 31 octombrie 2012, Consiliul local al Sectorului 3 (CLS 3) a aprobat (hotararea 208) indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitii „Consolidare, modernizare imobil istoric Scoala 80”. Hotararea prevedea insa cheltuirea unei sume uriase – 2,25 milioane de euro plus TVA.
Reamintim ca George Ivascu a fost oficial purtatorul de cuvant al lui Negoita in precedenta campanie electorala.