Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au anuntat, joi, ca au inceput urmarirea penala fata de trei societati comerciale intr-un dosar in care se investigheaza efectuarea de lucrari de construire fara autorizatie in Parcul Herastrau.

<

Potrivit unui comunicat de presa, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au dispus confirmarea efectuarii in continuare a urmaririi penale fata de trei societati comerciale pentru savarsirea infractiunii de executare fara autorizatie de construire sau de desfiintare de lucrari de construire, prevazuta de articolul 24 lit. a) din Legea50/1991.

Procurorii noteaza in ordonanta ca, in perioada martie 2020 – prezent, ar fi fost executate lucrari de desfiintare si de construire fara autorizatie la imobilul situat in Parcul Regele Mihai 1 Herastrau din Bucuresti, soseaua Nordului nr. 1, Sector 1, compus din teren in suprafata totala de 4.829 mp si patru constructii.

„Lucrarile, care au constat in desfiintarea unor corpuri de cladiri si executarea unor alte constructii, au fost efectuate de o societate comerciala cu obiect principal de activitate executarea lucrarilor de constructii, la instigarea unor alte doua societati comerciale”, se precizeaza in comunicat.

Sursa citata mentioneaza ca terenul si cele patru constructii ar fi facut obiectul unor contracte de inchiriere si de asociere in participatiune incheiate intre Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti si cele doua societati comerciale anterior mentionate, in scopul desfasurarii de activitati de alimentatie publica si se afla intr-o zona protejata construita cu grad de protectie maxim, in care se protejeaza valorile arhitectural-urbanistice, istorice si de mediu natural.”

Parchetul informeaza totodata ca, in cursul zilei de joi, au fost efectuate trei perchezitii la sediile celor trei societati comerciale de catre politisti din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, iar prin ordonanta procurorului s-a dispus oprirea temporara a lucrarilor.