Intra in contact cu noi

Cultura

Programul complet: Teatrele din Bucuresti reiau incepand de astazi spectacolele cu public

Publicat cu

pe

Teatrele bucureştene prezintă, începând de vineri, spectacolele cu public în sală, ca urmare a scăderii ratei de îmbolnăvire cu COVID-19 sub 1,5 la mia de locuitori în Capitală.Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, joi, că sălile de spectacol pot funcţiona la o capacitate de 50%, faţă de 30% în prezent, având în vedere situaţia epidemiologică.

* Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” prezintă sâmbătă „Micul infern” de Mircea Ştefănescu, regia Mircea Cornişteanu, la Sala Studio de la ora 18,30; „Dineu cu proşti” de Francis Veber, regia Ion Caramitru, spectacol prezentat în programul-pilot privind reluarea spectacolelor în săli pentru persoanele vaccinate cu ambele doze, la Sala Mare de la ora 19,00; „Orchestra Titanic” de Hristo Boicev, regia Felix Alexa, la Sala Pictură de la ora 19,30; „Hai, să vorbim despre viaţă!” de Ana Sorina Corneanu, regia Zsuzsánna Kovács, la Sala Atelier de la ora 19,30.

Duminică vor putea fi urmărite spectacolele „Micul infern” de Mircea Ştefănescu, regia Mircea Cornişteanu, la Sala Studio de la ora 11,00; „Memoria apei” de Shelagh Stephenson, regia Erwin Şimşensohn, la Sala Pictură, de la ora 19,00; „Allegro, ma non troppo” de Ion Minulescu, regia Răzvan Popa, la Sala Mare de la ora 19,30; „Hai, să vorbim despre viaţă!” de Ana Sorina Corneanu, regia Zsuzsánna Kovács, la Sala Atelier de la ora 19,30.

Reclama

* Teatrul Mic, care a început reprezentaţiile cu public pe 8 mai, prezintă vineri spectacolul „Emigranţii” de Slawomir Mrozek, regia Claudiu Istodor, la Sala Gabroveni-Subsol de la ora 19,00.

Sâmbătă sunt prezentate spectacolele „Bull” de Mike Bartlett, regia Silviu Debu, la Sala Studio de la ora 19,00 şi „Omul cu oglinda” după „Teatru descompus” de Matei Vişniec, regia artistică Teodora Petre, la Sala Atelier de la ora 19,00.

Duminică, spectatorii au posibilitatea să urmărească „2+2=5” adaptare după „Crimă şi pedeapsă” de F.M. Dostoievski, regia şi versiunea scenică Radu Iacoban, la Sala Gabroveni, de la ora 19,00; „Regina Maria, jurnal de război” regia Ştefan Lupu, la Sala Studio de la ora 19,00.

Reclama

* Teatrul Odeon prezintă vineri „Pescăruşul” de A. P. Cehov, regia Andrei şi Andreea Grosu, la Sala Studio, de la ora 19,30; sâmbătă şi duminică – „Linişte! Sărut. Acţiune” adaptare de Peter Kerek după filmul „Living in Oblivion”, regia Peter Kerek, la Sala Studio, de la ora 19,30.

* La Teatrul Bulandra sâmbătă este prezentat spectacolul „Meşteşugul vieţii” de Hanoch Levin, regia Felix Alexa, la Sala Liviu Ciulei, de la ora 19,00; duminică „Artă” de Yasmina Reza, regia Cristi Juncu, la Sala Liviu Ciulei de la ora 19,00, şi „Măscăriciul” de A.P.Cehov, regia Horaţiu Mălăele, la Sala Toma Caragiu de la ora 19,00.

* Teatrul Nottara, care a demarat seria spectacolelor cu public pe 8 mai, prezintă sâmbătă „O haită de sfinţi” de Neil LaBute, regia Vlad Zamfirescu, la Sala George Constantin de la ora 18,00 şi „Martha şi George” de Ileana Răducanu, regia Filip Ristovski, spectacol găzduit la Sala Horia Lovinescu de la ora 19,00.

Reclama

Duminică pot fi urmărite spectacolele „Praf de stele” de Norm Foster, regia şi ilustraţia muzicală Lucian Sabados, la Sala George Constantin, de la ora 18,00 şi „Thailanda” regia Alexandru Jitea, la Sala Horia Lovinescu, de la ora 19,00.

* Teatrul de Comedie prezintă vineri şi sâmbătă „Arta la domiciliu” scenariu dramatic de Dragoş Huluba după texte de Teodor Mazilu, Dumitru Solomon, Ion Băieşu şi I. L. Caragiale, regia Dragoş Huluba, la Sala Radu Beligan, de la ora 19,00; duminică – „Diseară la 7” de Aurelian Bărbieru, regia Chris Simion-Mercurian, la Sala Radu Beligan, de la ora 19,00.

* La Teatrul Dramaturgilor Români sâmbătă va fi prezentat spectacolul „Junga TeVe” de Gigi Căciuleanu, la Sala Ion Băieşu, de la ora 19,00 şi duminică „Şase comedii uşoare pentru oameni trişti” de Ştefan Caraman, regia Alexandru Nagy, la Sala Iosif Naghiu, de la ora 19,00.

Reclama

* Teatrul Evreiesc de Stat prezintă vineri şi sâmbătă spectacolul „Trădarea lui Einsten” de Eric Emmanuel-Schmitt, traducerea şi regia Tudor Ţepeneag, de la ora 19,00.

* Teatrul Masca a început spectacolele cu public în sală pe 8 mai, iar sâmbătă şi duminică prezintă, la sala din Bulevardul Uverturii, spectacolul „Ne-am sărutat după sfârşitul lunii” regia Mihai Mălaimare, de la ora 19,00.

* Teatrul Ţăndărică prezintă vineri „Muzicanţii din Bremen” adaptare după Fraţii Grimm de Ema Stere, regia Attila Vizauer, la Sala Ţăndărică de la ora 18,00; sâmbătă – „Fata babei şi fata moşneagului” regia Daniel Stanciu, la Sala Ţăndărică de la orele 10,00 şi 12,00 şi duminică „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” de Matei Vişniec, regia Ioan Brancu, sala Sala Ţăndărică de la orele 10,00 şi 12,00.

Reclama

* Teatrul Ion Creangă, care şi-a început reprezentaţiile cu public în sală, prezintă vineri „Pinguinii melomani” de Anca Zamfirescu şi Alexandrina Halic, la Sala Mică, de la ora 18,00; sâmbătă – „Fără frică” de Anca Zamfirescu, regia Alexandrina Halic, la Sala Mică, de la ora 11,00; „Amintiri dintr-o valiză” de Andra Burcă, la Sala Mică, de la ora 18,00; duminică – „De-a Micul Prinţ” de Ioana Petre după „Micul Prinţ” de Antoine de Saint-Exupéry, regia Ioana Petre, la Sala Mică, de la ora 11,00; „Bună dimineaţa” de Ioana Petre, Julieana Drăghici şi Thomas Ciocşirescu, regia Ioana Petre, la Sala Mică de la ora 18,00.

* Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” prezintă sâmbătă spectacolul „Un cântec… O glumă” regia Cezar Ghioca, la Sala Savoy, de la ora 19,00.

* Unteatru prezintă sâmbătă „Conu Leonida faţă cu reacţiunea” de Ion Luca Caragiale, regia Florin Liţă, reprezentaţie găzduită de Teatrul Ţăndărică de la ora 20,00 şi duminică „Iarna” de Jon Fosse, regia Ion Mircioagă, reprezentaţie găzduită de Teatrul Ţăndărică de la ora 20,00.

Reclama

Cultura

Bucură-te de Zilele Teatrului la Țăndărică

Publicat cu

pe

Luna martie este foarte importantă pentru iubitorii de teatru, deoarece cuprinde trei evenimente importante care celebrează această formă de artă, și anume, „Ziua Mondială a Teatrului pentru Tineret” din 20 martie, „Ziua Mondială a Teatrului pentru Publicul Tânăr” din 21 martie și „Ziua Mondială a Teatrului” din 27 martie. Fiecare dintre aceste zile are o semnificație aparte și oferă o oportunitate unică de a celebra și aprecia teatrul, sub orice formă.

Toate aceste evenimente speciale sunt un prilej de a atrage atenția asupra faptului că teatrul este o formă de artă accesibilă și importantă în dezvoltarea copiilor, tinerilor și adulților.

Prin intermediul teatrului, aceștia au oportunitatea de a explora lumea din jurul lor, de a-și dezvolta imaginația, creativitatea și abilitățile de comunicare, dar și de a învăța să colaboreze cu alți oameni și să dezvolte empatia și înțelegerea față de diferitele culturi și moduri de gândire.

Cu toate aceste ocazii, toți creatorii de teatru sunt invitați să organizeze activități culturale și educaționale dedicate copiilor, tinerilor și adulților, cu scopul de a promova și de a sprijini dreptul oricui la teatru și la artele spectacolului.

Teatrul Țăndărică va celebra zilele teatrului, organizând următoarele evenimente:

  • Motanul încălțat – miercuri, 20 martie, de la ora 10:00, la Sala Țăndărică
  • Fata babei și fata moșneagului – joi, 21 martie, de la ora 10:00, la Sala Țăndărică
  • Tom Degețel – miercuri, 27 martie, de la ora 10:00, la Sala Țăndărică
Continua sa citesti

Cultura

Ministrul Turcan: Așezămintele „Ion I.C. Brătianu” din București, fostă reședință a familiei Brătianu și bijuterie a arhitecturii interbelice, vor fi restaurate

Publicat cu

pe

Am semnat documentația pentru licitarea fazei D.A.L.I. (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) a proiectării lucrărilor de consolidare și restaurare pentru încă un monument istoric aflat într-o stare gravă de degradare și care a deservit Serviciul Colecții Speciale al Bibliotecii Naționale a României.

Astăzi, Unitatea de Management a Proiectului a publicat în SEAP anunțul de participare nr.  CN1058659 pentru contractarea serviciilor de elaborare a D.A.L.I., estimate la o valoare de 969.514 de lei fără TVA, pentru Așezămintele „Ion. I.C. Brătianu” din București.
Așezămintele „Ion I.C. Brătianu”, fostă reședință a familiei Brătianu și bijuterie a arhitecturii interbelice, se află în folosința Bibliotecii Naționale a României, dar au fost funcționale doar până în 2012, moment din care imobilul s-a degradat în ritm accelerat. Respectând dorința fondatorului, clădirea va fi redată publicului ca bibliotecă, unde se vor organiza evenimente culturale, expoziții și conferințe, pentru a evidenția valoarea colecțiilor de carte rară, grafică, periodice vechi, fotografii și documente de arhivă esențiale pentru istoria României și a regiunii sud-est europene.

Investiția este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și a clădirilor cu destinație culturală, finanțat de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului.

Continua sa citesti

Cultura

Nicușor Dan anunță că Primăria Bucureștiului susține cu câte 70.000 de lei fiecare proiect culturale incluziv şi social

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că proiecte culturale incluzive şi sociale sunt eligibile în premieră pentru bugetare participativă printr-un program derulat de Arcub, care pot fi înscrise până pe 21 aprilie, ora 17,00, bugetul disponibil fiind de 4,11 milioane lei.

„Ediţia din acest an, ‘Bucureşti acasă’, are o secţiune nouă care vizează combaterea şi prevenirea bullying-ului, excluderii sociale, consumului de droguri şi conştientizarea bolilor psihice, prin promovarea diversităţii şi a toleranţei şi prin integrarea persoanelor cu dizabilităţi. Ca în fiecare an, programul de finanţare nerambursabilă se adresează tuturor domeniilor culturale – de la teatru, dans şi muzică şi până la artă digitală şi noile media. Bugetul disponibil este de 4.110.000 de lei. Solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 70.000 de lei pe proiect”, a scris, duminică, Nicuşor Dan pe Facebook.

Regulamentul, ghidul şi anexele sunt disponibile pe www.arcub.ro, platforma electronică dedicată înscrierii proiectelor fiind https://arcub.submittable.com/submit.

Continua sa citesti
Reclama
Bani5 ore in urma

Guvernul iar face manevre pe spatele contribuabililor la buget! Marii producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină!

BAT și Philip Morris România, mari producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină și solicită...

Sectorul 15 ore in urma

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai...

Bucuresti6 ore in urma

Vine vara bine-mi pare! Locurile de joacă din Sectorul 1 se închid! Clotilde Armand nu își asumă…

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că de luni locurile de joacă din sectorul pe care îl administrează ar putea...

Culturao săptămână in urma

Bucură-te de Zilele Teatrului la Țăndărică

Luna martie este foarte importantă pentru iubitorii de teatru, deoarece cuprinde trei evenimente importante care celebrează această formă de artă,...

Banio săptămână in urma

BAT construiește o companie a viitorului, in care sustenabilitatea are un rol principal!

BAT construiește o companie a viitorului,in care sustenabilitatea are un rol principal iar obiectivele BAT in domeniul sustenabilitatii sunt clare:...

Timp libero săptămână in urma

Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale...

Reclama

La mare cautare