Acasă Politica PSD-istii interlopului Radoi se intorc la conducerea Metrorex. Ministrul Grindeanu aproba!

PSD-istii interlopului Radoi se intorc la conducerea Metrorex. Ministrul Grindeanu aproba!

255

Sindicatul de la Metrou, condus de PSD-istul Ion Radoi, a avut marti o intalnire cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Sindicalistii au tinut sa isi manifeste satisfactia fata de faptul ca la conducerea ministerului nu mai este Catalin Drula.

Sindicatul lui Radoi a tinut sa mentioneze, dupa intalnirea cu Grindeanu, ca este „pentru prima data dupa perioada de trista amintire de conducere USR” in care are o intalnire cu ministrul Tranporturilor.

Sindicalistii au anuntat cu satisfactie ca Grindeanu a fost de acord cu angajarea de noi oameni la Metrou in conditiile in care problemele financiare ale societatii nu au fost rezolvate. Grindeanu a adus-o la conducerea Metrorex, saptamana trecuta, pe Mariana Miclaus, o apropiata sindicatului lui Radoi.

„Totodata se va demara angajarea de personal pe functii de executie, in urma analizei comune intre sindicat si noua administratie Metrorex. Ministrul Grindeanu a spus ca prioritar este aprobarea unui BVC Metrorex 2022. Intalnirea s-a incheiat cu un acord verbal ferm ca dialogul social la nivel de Metrorex va continua, iar reprezentantii USLM vor avea un partener de dialog social in persoana domnului Ministru, urmand ca USLM sa fie invitat la toate sedintele CA Metrorex”, se anunta in comunicatul sindicatului.

Catalin Drula, fostul ministru al Transporturilor, a anuntat in decembrie ca a castigat procesul in care sindicatul lui Ion Radoi l-a dat in judecata pentru „defaimare”.

„Astazi am castigat procesul pe care mi l-a intentat USLM, sindicatul de la metrou. Ma acuzasera de defaimare pentru ca as fi facut ‘afirmatii care au avut un impact foarte mare asupra demnitatii, onoarei si reputatiei membrilor USLM’.

In fapt, nu am facut decat sa nu intorc capul si sa spun niste adevaruri pe care zeci de ministri le evitasera. Sper ca noua conducere a ministerului sa nu revina la vechile practici prin care ministrul sta ghiocel in fata intereselor nelegitime ale unor lideri de sindicat”, a anuntat Drula.

Judecatoria Sectorului 1 a decis sa respinga cererea Unitatii Sindicatul Liber Metrou impotriva lui Catalin Drula.

”Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active ca fiind neintemeiata. Respinge cererea ca fiind neintemeiata. Obliga reclamanta la plata catre parata a sumei de 4.926,80 lei reprezentand cheltuieli de judecata”, se arata in decizia instantei.

Decizia poate fi atacata cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare.

Fostul ministru al Transporturilor a avut mai multe conflicte cu reprezentantii sindicatului de la metroul bucurestean.

In luna martie a acestui an, Catalin Drula l-a numit pe Ion Radoi, liderul sindicatului de la metrou, ”lider de cartel” pentru ca a initiat protestul la metrou din primavara care a blocat o zi intreaga circulatia in Capitala.

“Liderul de cartel Ion Radoi a decis ca bucurestenii nu conteaza, ca singurul lucru care trebuie sa conteze sunt banii firmei pe care o controleaza. Radoi, s-a terminat! Ceea ce ai facut zeci de ani nu mai merge”, a declarat Catalin Drula.

<