Acasă Politica PSD si PNL se inteleg de minune la impartit banii romanilor! Saptamana...

PSD si PNL se inteleg de minune la impartit banii romanilor! Saptamana viitoare avem guvern

465

După două zile de negocieri, liberalii și social democrații sunt foarte aproape să guverneze din nou împreună. Mai au însă niște chestiuni pentru care nu s-au înțeles.

Negocierile PNL, PSD şi UDMR, pentru formarea viitorului guvern şi a noii majorităţi parlamentare s-au blocat la capitolul social, în privinţa majorărilor de venituri, introducerea de noi taxe, dar şi în privinţa modului în care va fi ales premierul acestei alianţe politice. Toate divergenţele vor intra, acum, în dezbaterea echipei politice de negociere, formată din liderii partidelor. Pentru a finaliza, vineri cel târziu, programul de guvernare, va avea loc o discuţie şi cu preşedintele Klaus Iohannis, au precizat surse politice pentru News.ro.

Surse politice spun că în această după-amiază, cel târziu mâine, președinții celor trei partide (Cîțu, Ciolacu și Kelemen) vor avea o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, în care va fi convenit informal numele lui Nicolae Ciucă premier. Iar duminică sau luni, cel târziu, va fi validat și în BEx PNL, pentru ca președintele Iohannis sa facă desemnarea cât mai repede săptămâna viitoare.

<