Intra in contact cu noi

Bucuresti

Ședință cu mare impact asupra Bucurestiului in CGMB: Modernizarea a 13,5 kilometri de linii de tramvai şi a peroanelor, pe masa consilierilor

Publicat cu

pe

Modernizarea a 13,5 kilometri de linii de tramvai şi a peroanelor, dar şi achiziţionarea unei cote de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck se numără printre proiectele pe care le vor dezbate miercuri consilierii generali ai Capitalei, relatează agerpres.

Şedinţa va începe la ora 10.00, iar pe ordinea de zi figurează 40 de proiecte de hotărâre, dar există şi alte şase propuneri care ar putea fi incluse pe ordinea de zi suplimentară.

* Consilierii generali urmează să dezbată şase proiecte care vizează lucrări de modernizare a 13,5 kilometri de linie de tramvai cale dublă, dar şi a peste 20 de peroane. Cele şase proiecte prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici, totalizând investiţii de peste 862 de milioane de lei. Pe aceste artere circulă tramvaiele 3, 14, 16, 36, 44, 45, 46. Durata de realizarea a investiţiilor este 18 luni (din care 12 luni durata de execuţie). Potrivit referatului de aprobare, necesitatea şi oportunitatea lucrărilor este impusă de starea tehnică precară a liniilor de tramvai. Unul dintre obiective este şi asigurarea unei infrastructuri modernizate pentru noile vagoane de tramvai de 36 de metri. Totodată, investiţiile propuse sunt prevăzute în Planul de Mobilitate urbană 2016-2030.

* Primăria Capitalei ar putea achiziţiona, prin exercitarea dreptului de preempţiune, o cotă de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, situat în str. Vasile Alecsandri nr. 16. Primarul general al Capitalei va fi împuternicit să iniţieze procedura pentru achiziţionare, prin aparatul de specialitate. Conform referatului de aprobare, imobilul figurează în Lista monumentelor istorice cod B-II-m-B-17947 şi datează din anul 1914. Are o suprafaţă totală de 1.361 mp, cu şapte corpuri construite. În prezent, muzeul funcţionează ca filială a Muzeului Municipiului Bucureşti, instituţie publică de cultură de interes local, în baza unui contract de comodat cu moştenitorii imobilului, Alvaro şi Alexandru Botez, care au oferit imobilul din str. Vasile Alecsandri pentru expunerea şi conservarea colecţiei. Pe 7 decembrie 2021 a fost depusă din partea unuia dintre cei doi proprietari înştiinţarea privind intenţia de vânzare a cotei de 1/2 din imobil.

Reclama

* Cele 114 familii cărora li s-au repartizat locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat deocamdată, ar putea beneficia de un sprijin financiar cu valori cuprinse între 1.250 – 1.750 de lei. Grupul USR din CGMB propune proiectul pilot „Sprijin pentru locuinţă”, iar cuantumul ajutorului financiar acordat ar urma să fie de 1.250 lei/lună pentru o unitate locativă cu o cameră, 1.500 de lei/lună pentru o unitate locativă cu două camere şi 1.750 de lei/lună pentru o unitate locativă cu trei camere. Proiectul va fi implementat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, pe o durată de 6 luni.

* Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de miercuri proiectul care prevede schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin, din Sectorul 2, în „Grădina Mătăsari”. Potrivit referatului de aprobare, propunerea vine ca urmare a sesizărilor cetăţenilor din Sectorul 2 privind redenumirea zonei verzi din Bd. Pache Protopopescu nr. 115, în concordanţă cu tradiţia istorică a zonei şi cu „simbolurile istorice valoroase” ce ar putea fi promovate.

* Un alt proiect de pe ordinea de zi prevede atribuirea denumirii Intrarea Laurenţiu M. Popescu drumului de exploatare DE 9/26/1 din Sectorul 6, care începe din Prelungirea Ghencea şi care asigură accesul la imobilele situate în Prelungirea Ghencea nr. 143 A-G şi Prelungirea Ghencea nr. 145 A-M. Propunerea vine ca urmare a adresei Institutului Naţional de Patologie Victor Babeş, prin care se solicită atribuirea denumirii de Academician Laurenţiu M. Popescu Bulevardului Eroii Sanitari. Pe de altă parte, conform raportului de specialitate, schimbarea denumirii unui bulevard presupune costuri privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor afectaţi de această modificare.

Reclama

* Consilierii generali ai Capitalei ar putea împuternici Consiliului Local Sector 6 să înfiinţeze o societate cu răspundere limitată cu capital integral public, pentru sortarea, tratarea, preluarea şi valorificarea materială şi energetică a deşeurilor. Conform documentaţiei întocmite de Primăria Sectorului 6, reducerea cantităţilor de deşeuri depozitate se poate realiza prin creşterea gradului de sortare, iar faptul că Sectorul 6 nu dispune de o staţie de sortare proprie pentru îndeplinirea ţintelor de reciclare şi de reducere a cantităţilor de deşeuri depozitate impune necesitatea construirii unei astfel de instalaţii.

* Sectorul 6 ar putea prelua în administrare Bulevardul Uverturii, Drumul Săbăreni, str. Ghirlandei şi str. Valea Călugărească. În baza altui proiect, terenul din str. Drumul Taberei nr. 78A va fi transmis din administrarea CGMB în cea a Consiliului Local Sector 6, în vederea construirii unei parcări subterane şi amenajării la sol a unui spaţiu verde. Este vorba despre un teren cu o suprafaţă de 1.523 mp.

* Consiliul Local Sector 1 solicită împuternicire pentru a putea achiziţiona un teren de 493 metri pătraţi pe Bd. Ion Mihalache nr. 325A şi nr. 325B, în scopul amenajării unui loc de joacă pentru copii.

Reclama

* Un teren cu o suprafaţă totală de 77.583 mp din Şoseaua Berceni urmează să fie reîncadrat în zona M3 – subzona mixtă cu clădiri, având regim de construire continuu sau discontinuu şi înălţimi maxime de P+4 niveluri. Proiectul prevede o modificare parţială a Planului Urbanistic General, în sensul includerii terenului din Şoseaua Berceni în zona M3, conform Sentinţei Civile definitive nr. 299/05.02.2021, pronunţată de către Tribunalul Cluj.

* Potrivit unui proiect care ar putea fi inclus pe ordinea de zi suplimentară, ONG-urile, dar şi grupurile informale vor putea beneficia de microgranturi în cadrul Programului de bugetare participativă pentru tineri. Potrivit proiectului iniţiat de către consilierul general Ionuţ Aruxandei (USR), programul va fi organizat şi implementat de Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – Proedus, având un buget în valoare totală de un milion de lei. Programul se va adresa tinerilor cu vârste cuprinse între 14-35 de ani. Vor fi eligibile proiectele depuse de către ONG-uri (echipa de implementare fiind formată din tineri cu vârste cuprinse între 14- 35 de ani) sau de către grupuri informale de tineri (cu cel puţin trei tineri cu vârste cuprinse între 14-35 de ani). 
 

Reclama

Bucuresti

Rusia ataca declaratia NATO de la Bucuresti: Nu face altceva decat sa demonizeze Rusia!

Publicat cu

pe

Declarația comună adoptată la București în urma reuniunii miniștrilor de externe ai NATO sugerează că alianța nu este interesată de o înțelegere politică și diplomatică în Ucraina, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

„Nu pot ignora declarația miniștrilor de externe ai țărilor membre NATO. Această declarație a fost adoptată în cadrul ședinței Consiliului Alianței la nivelul miniștrilor de externe din 29-30 noiembrie de la București. Formularea conținută în document indică faptul că NATO nu este absolut interesată de o soluție politică și diplomatică în Ucraina”, a spus ea. „Țările NATO încearcă să acuze partea rusă de acte criminale și atrocități comise de forțele armate ale Ucrainei cu acordul total al sponsorilor occidentali ai regimului de la Kiev”.

Potrivit lui Zakharova, linia NATO, care a fost adoptată după lovitura de stat din Ucraina din februarie 2014, a fost continuată „să albească regimul de la Kiev și, în consecință, să demonizeze Rusia pentru a justifica relevanța Alianței Nord-Atlantice”.

Astfel, țările din blocul comunitar acuză Rusia că a perturbat aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, „deși Moscova a fost cea care a oferit modalități reale de a rezolva” această problemă. „O încercare de a trage Rusia la răspundere pentru incidentul cu racheta ucraineană care a căzut pe teritoriul Poloniei pare flagrantă”, a adăugat diplomatul.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Celebrul TIR publicitar al Coca-Cola a luat foc in Bucuresti

Publicat cu

pe

Un incendiu violent a avut loc marți seara, pe șoseaua Giurgiului, din Bucureşti, la intersecția cu Drumul Găzarului.

Un TIR al companiei Coca Cola, asociat în campaniile publicitare cu venirea lui Moș Crăciun, s-a aprins în mers.

Potrivit imaginilor surprinse de trecători, focul a izbucnit violent în partea din față a remorcii și s-a răspândit cu repeziciune la prelată.

Autotrenul a fost oprit de șoferi, iar reprezentanții ISU transmit că șoferul a reușit să decupleze și să salveze de la incendiu capul tractor. 

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Liderii NATO din toata lumea vin la Bucuresti saptamana aceasta: Antony Blinken și Jens Stoltenberg, primii pe lista!

Publicat cu

pe

Bucureștiul va fi centrul NATO, pentru următoarele 3 zile. Ministeriala NATO va avea loc în România, iar președintele Klaus Iohannis se pregătește să îi primească pe secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, dar și pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Pentru bucureșteni, ministeriala NATO va veni cu restricții de circulație, care vor provoca haos în trafic. Zona Arcului de Triumf și până la Palatul Parlamentului va fi aproape închisă.

Tot evenimentul va începe la o oră de vârf pentru traficul din București, în jurul orei 16.00.

Capitala României găzduieşte, în această săptămână, Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Pentru a marca acest eveniment, primul de nivel înalt al Alianţei într-un stat de pe Flancul Estic, aflat în prima linie de apărare a NATO, după agresiunea armată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, Arcul de Triumf este iluminat în albastru, iar în arcada monumentului sunt arborate drapelele României şi steagul NATO.

Tot în acest context, Primăria Capitalei a anunţat că sunt amplasate aproximativ 2.400 de steaguri tricolore şi NATO în zona centrală a oraşului, până la ieşirea din Bucureşti spre Aeroportul Otopeni (zona Podului Băneasa).

Logoul Reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO, care va avea loc marţi şi miercuri, este prezentat în aceste zile pe panouri electronice în oraş.

Potrivit Ministerului de Externe, în mijloacele de transport STB rulează un material informativ ce prezintă pe scurt rolul Alianţei Nord-Atlantice.

Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO este găzduită, în numele României, de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Continua sa citesti

La mare cautare