Intra in contact cu noi

Politica

Sedinta de importanta majora pentru Bucuresti. Principalele proiecte

Publicat cu

pe

Consilierii municipali se întrunesc în şedinţă, vineri, pe ordinea de zi aflându-se 29 de proiecte care vizează, printre altele, reabilitarea rutieră a mai multor artere, creşterea siguranţei rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate şi un program de bugetare participativă pentru tineret.Alte şapte proiecte se regăsesc pe ordinea de zi suplimentară printre acestea numărându-se unele referitoare la actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru regiunea Bucureşti-Ilfov şi transmiterea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcajului suprateran exterior de sub Pasajul Basarab pentru lucrări de mentenanţă şi întreţinere, informează Agerpres. 

* Investiţiile privind reabilitarea rutieră a mai multor artere au o valoare estimată de peste 197 de milioane de lei cu TVA. Cele patru proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB aprobă indicatorii tehnico-economici, faza DALI, pentru reabilitarea sistemului rutier pe Bulevardul Basarabia, de la intersecţia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918 până la cap terminal Republica; Bulevardul Mărăşeşti, între Bulevardul Dimitrie Cantemir şi Strada 11 Iunie; pe Strada Dristorului, între Bulevardul Camil Ressu şi Strada Baba Novac; pe Bulevardul Timişoara, între Strada Valea Cascadelor şi terminal CET Vest.

* Consilierii municipali vor dezbate un proiect de hotărâre pentru creşterea siguranţei rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate, prin soluţii tehnice moderne de iluminare şi semnalizare luminoasă – amplasare de proiectoare LED, astfel încât fluxul luminos să fie concentrat pe trecerea de pietoni, markeri luminoşi LED încastraţi în carosabil şi senzori de mişcare pentru detecţia pietonilor.

Reclama

* Un alt proiect vizează modernizarea liniei de acces a tramvaielor în depoul Titan cu o investiţie estimată la aproape 21 de milioane de lei cu TVA. Durata de realizare a investiţiei este de nouă luni. Obiectivul principal urmărit prin modernizarea infrastructurii/suprastructurii liniei de tramvai este asigurarea accesului şi retragerii vagoanelor în depou „în bune condiţii de siguranţă”. Liniile a căror tramvaie se retrag în acest depou sunt: 14, 19, 23, 17, 40 şi 46.

* Unul dintre proiectele ce vor fi dezbătute prevede organizarea de către Proedus a unui program de bugetare participativă pentru tineret. Bugetul total al apelului de proiecte pentru anul 2022 este de 900.000 lei, la care se adaugă 100.000 de lei pentru diversele cheltuieli în ceea ce priveşte vizibilitatea, organizarea şi derularea apelului.

* Printr-un alt proiect de hotărâre, primarul general, Nicuşor Dan, propune CGMB acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti lui Dumitru-Dorin Prunariu, ca o recunoaştere a activităţii sale de pionierat în domeniul cosmonauticii româneşti.

Reclama

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CGMB se numără:

* actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) 2016-2030 pentru regiunea Bucureşti-Ilfov şi a portofoliului de proiecte prioritare, dar şi a modelului de transport ce stat la baza PMUD;

* transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcajului suprateran exterior de sub Pasajul Basarab, în vederea derulării lucrărilor de mentenanţă şi întreţinere;

Reclama

* transmiterea Bulevardului Uverturii din administrarea Administraţiei Străzilor Bucureşti în cea a autorităţii locale din Sectorul 6, în vederea reabilitării sale structurale, funcţionale şi estetice.

Politica

Circ in Piata Victoriei: Marii ”patrioti” George Simion si Diana Sosoaca la un pas de bataie!

Publicat cu

pe

Liderul AUR George Simion și fosta sa colegă de partid, senatoarea Diana Șoșoacă, au intrat în conflict, duminică, în Piața Victoriei, unde fiecare dintre ei și-a disputat supremația asupra microfonului de la care să se adreseze protestatarilor adunați în urma mobilizării făcute de AUR, potrivit Digi24.

Când susținătorii lui Simion au ajuns în fața Guvernului, ei venind în marș de la Piața Universității, au găsit-o acolo pe Diana Șoșoacă, alături de câteva sute de fani ai acesteia.

Senatoarea a luat cuvântul, la un microfon, pe o scenă improvizată, dar când ea încerca să vorbească, susținătorii AUR huiduiau. În cele din urmă i-a fost tăiat microfonul, iar ea l-a acuzat pe Simion că este lipsit de bun simț.

„E o mizerie făcută de Simion. Și-a adus oamenii lui și boxele lui și ne impune să nu mai vorbim la microfon. Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine! Rușine! Dacă ai curaj vino aici la scena că nu ți-ai luat aprobare pe Victoriei, ți-ai luat pe Universitate!”, i-a transmis ea fostului său șef de partid.

Cei adunați în Piață au început să huiduie și să strige ca cei doi lideri ai extremei drepte să nu se certe.

Continua sa citesti

Politica

George Simion, scandal pe strazile Bucurestiului, la 3 noaptea: ”Plecați de-aici! Plecați de-aici! Poliția, interveniți!”

Publicat cu

pe

Un scandal a izbucnit între George Simion și Jandarmerie, vineri dimineață, la ora 03:00, în timp ce liderul extremist AUR se afla în Piața Victoriei, unde și-a început protestul cu trei zile mai devreme. Simion a anunțat încă de joi seară că a început protestul în fața Guvernului, anunțat pentru duminică.

Simion țipa la jandarmi, în timp ce era live pe Facebook: ”Plecați de-aici! Plecați de-aici! Poliția, interveniți!”. Unul dintre jandarmi i-a explicat liderului AUR că a intervenit la o solicitare care acuza folosirea de mijloace sonore la ore târzii. ”Pe cine deranjăm?” a fost replica unui susținător AUR.

George Simion le-a reproșat jandarmilor că au intervenit la ora 03:00 și s-a răstit în mai multe rânduri de jandarmi care în cele din urmă au plecat. Ulterior, Simion a chestionat polițiștii apostrofându-i că n-au intervenit în timpul altercației cu jandarmii. Polițiștii l-au legitimat și i-au făcut un alcooltest.

Simion a fost dus la secție pentru că ar fi condus fără permis conform spuselor acestuia:

”Mergeti la colegii mei din Piața Victoriei, acum are loc o diversiune împotriva lor, nu a mea. Eu sunt reținut la poliție, mergeti la Guvern!”, a scris liderul partidului extremist AUR pe Facebook, între două live-uri.
Simion a încercat să inducă ideea că ”va fi reținut” pentru protest, dar polițiștii i-au explicat că nu este vorba de o reținere, ci despre verificări suplimentare pe care trebuie să le facă la sediul Brigăzii Rutiere, pentru că Simion apărea cu permisul suspendat:

”Trebuie să verificăm dacă aveți dreptul de a conduce”, i-au spus polițiștii. Oamenii legii i-au mai spus că are o dovadă pentru a conduce pe care nu a prelungit-o și e nevoie de clarificarea situației. Simion anunță că își va suna avocatul, că nu trebuia să predea permisul și nu știe nimic despre dovadă.
Polițiștii îi spun lui Simion că în luna aprilie a făcut un accident cu o victimă pe care a rănit-o, dar Simion neagă: ”Da, nu știu că a fost accident cu rănire, nu știu că mi s-a suspendat permisul”. Ulterior, Simion, vorbind cu avocatul prin telefon, spune că: ”Eu nu știu de asta decât că am o soluție de clasare de la parchetul din Buzău”.

Simion își amintește ulterior despre ”o tamponare ușoară” de la Buzău, de Paște, și se contrazice spunând că, de fapt, nu știe de niciun dosar.

Ulterior, forțele de ordine încearcă să îl ducă pe Simion la secție pentru clarificarea situației permisului de conducere, dar susținătorii săi încep să țipe împreună cu Simion. Liderul AUR se refugiază la etajul autocarului, în timp ce însoțitorii lui rămân jos și se ceartă cu forțele de ordine.

După aproximativ jumătate de oră, în autocar urcă doi mascați, iar Simion coboară imediat, de bună voie, deși anterior spusese că nu poate fi dus împotriva voinței lui la secție. Simion întrerupe live-ul și pleacă la secție.

Ulterior, un alt live a fost făcut de o persoană pe contul lui George Simion, live care a fost preluat de liderul partidului extremist AUR când s-a întors de la secția de poliție. Simion spunea printre altele că i se pun droguri și microfoane în autocar.

Continua sa citesti

Politica

Viceprimarul Bucurestiului: „Oraşul acesta se sufocă zi de zi, iar strategia cea mai simplă este să redăm oraşul cetăţenilor”

Publicat cu

pe

Calitatea transportului în comun din Bucureşti trebuie ameliorată, în contextul în care municipiul „se sufocă”, a atras atenţia marţi viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

„Oraşul acesta se sufocă zi de zi, iar strategia cea mai simplă este să redăm oraşul cetăţenilor, să încurajăm folosirea transportului în comun, iar maşinile să stea în parcări, acolo unde le este locul. (…) Transportul public trebuie să fie îmbunătăţit. (…) Nu avem o calitate ridicată a transportului în comun, dar ne dorim să ajungem acolo prin achiziţia de tramvaie noi, troleibuze noi, autobuze noi electrice. Acolo vom ajunge în următorii ani, dar acest pas trebuie să fie făcut împreună cu eliberarea trotuarelor”, a declarat Stelian Bujduveanu la conferinţa „Oraşul la scară umană – Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă”.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a atras atenţia că mobilitatea nu presupune doar deplasarea cu autoturismul. „Trebuie să însemne mers pe jos, trebuie să însemne foarte mult transport alternativ, mers cu bicicleta. Este o metodă de transport folosită în masă în străinătate”, a punctat el, informează Agerpres.

Totodată, Mihaiu a subliniat importanţa sistematizării străzilor.

„Dacă te apuci să faci şi supralărgiri, şi poduri, şi pasaje şi penetraţii şi investeşti şi în transportul în comun şi în transportul alternativ nu o să-ţi ajungă banii. (…) Ori o faci pe una, ori o faci pe alta. (…) Ca să poţi să faci o bandă dedicată transportului în comun, în primul rând trebuie să te asiguri că ai capacitatea de transport suficientă, adică aloci autobuze”, a opinat edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 64 ore in urma

Primaria Sectorului 6 vrea sa faca piste de biciclete pe Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni

Consiliul Local al Sectorului 6 vrea să preia în administrare Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni, în vederea amenajării unor...

Bucuresti19 ore in urma

Nicuşor Dan anunţă atribuirea contractelor pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare, cu fonduri UE

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că a fost încheiată achiziţia pentru reabilitarea a peste 210 kilometri...

Bucuresti19 ore in urma

Jurnalist celebru de la Gazeta Sporturilor, dat disparut in Bucuresti. Unde a fost vazut ultima data Daniel Scorpie

Jurnalistul sportiv Daniel Scorpie a fost dat dispărut, anunță Gazeta Sporturilor care cere ajutor oricui are detalii despre acesta. Bărbatul...

Timp libero zi in urma

Astazi incepe Salonul Auto Bucureşti la Romexpo

Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022 îşi deschide, joi, porţile la Romexpo, evenimentul fiind programat să se încheie pe...

Imobiliare2 zile in urma

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan în problema Cathedral Plaza

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan de a face recurs la decizia Tribunalului Bucureşti prin care...

Bucuresti2 zile in urma

Sef in Politia Capitalei si un celebru avocat din Bucuresti, retinuti de DNA intr-un dosar de coruptie!

Fostul șef al Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ion Joe Stoica și, potrivit surselor Antena 3,...

Reclama

La mare cautare