Vlad Voiculescu, candidat din partea PLUS la Primaria Bucuresti, a prezentat marti rezultalele unui sondaj de opinie din care rezulta ca Gabriela Firea a trecut pe locul doi in preferintele bucurestenilor.
„Rasturnare de situatie in Bucuresti, cu sase luni inaintea alegerilor locale. Gabriela Firea nu mai este pe primul loc”, anunta PLUS.
Conform rezultatelor sondajului, daca Vlad Voiculescu ar fi candidatul Aliantei USR-PLUS, el ar obtine inca din primul tur cu 7% mai mult decat Gabriela Firea. Astfel, Voiculescu este cotat cu 35% din voturile bucurestenilor, in timp ce Gabriela Firea ar obtine 28%.
Daca Rares Bogdan ar candida din partea PNL, el ar obtine 23%.
Potrivit cercetarii sociologice prezentate de Vlad Voiculescu, si Alianta politica USR- PLUS se claseaza pe primul loc in alegerile bucurestenilor, cu 30%, PNL avand un procent de 25%, iar PSD, 16%.
Ce procente ar primi alte partide: ALDE-Pro Romania: 4%, PMP- 3%, o alianta independenta – 1%. 12% dintre bucuresteni s-au declarat nehotarati, iar 9% au spus ca nu vor vota la alegerile locale.
In sondaj a fost masurat procentul Aliantei, cu Nicusor Dan candidat. Daca Nicusor Dan ar fi candidatul Aliantei USR PLUS, acesta ar obtine 36% din voturi, iar Gabriela Firea 28% si Rares Bogdan 23%.
Potrivit lui Vlad Voiculescu, rezultatele sociologice arata ca „oricare dintre candidatii Aliantei USR-PLUS ar castiga alegerile locale, in Bucuresti.
Sondajul a fost efectuat in prioada 4-19 decembrie 2019, la cererea PLUS, de firma Cult Research.
Datele au fost colectate prin metoda CATI, respectiv prin telefon, pe un esantion reprezentativ de 1.124 de bucuresteni, cu drept de vot la alegerile locale. Marja de eroare a esantionului este de plus-minus 2,9%, la un nivel de incredere de 95%, iar metoda de esantionare a fost una aleatorie simpla.

<
Transparenta face diferenta