Intra in contact cu noi

Timp liber

Târg de adopţii pentru căţei al ASPA, organizat sâmbătă în Parcul Circului

Publicat cu

pe

Primăria Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), organizează sâmbătă, 25 martie, între orele 11:00 și 17:00, primul târg de adopții de căței din acest an.

Evenimentul va avea loc în Parcul Circului, situat în sectorul 2, lângă Circul Metropolitan București.

La târg vor fi 40 de căței – 30 de pui și 10 adulț din centrele ASPA.
Căţeii au toate procedurile legale îndeplinite, sunt microcipaţi, deparazitaţi intern şi extern, vaccinaţi, iar adulţii sunt şi sterilizaţi. Adopţiile sunt gratuite.

Reclama

Persoanele care nu pot ajunge la târgul din Parcul Circului pot veni să adopte direct de la centre: ASPA Pallady, ASPA Bragadiru, ASPA Mihăileşti.

Programul centrelor de adopţii este de marţi până sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 16.00.

Anul trecut, au avut loc 30 de târguri de adopții, organizate în diferite locații din București și Ilfov, de exemplu la Arena Națională, la Centrul de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului” din Mogoșoaia, la Grădina de Vară din Herăstrău, precum și cel online, găzduit de Circul Metropolitan București, pentru cățeii seniori.

Reclama

În total, anul trecut au fost adoptați, de la târguri și direct din centrele ASPA – Pallady, Bragadiru și Mihăilești, 1.264 de câini. 295 dintre ei și-au găsit familii iubitoare și responsabile în cadrul târgurilor ASPA.

Timp liber

Primarul Nicușor Dan anunță patru zile de „Străzi deschise”, în cartierul Rahova

Publicat cu

pe

Între 1-4 iunie, bucureștenii și turiștii se bucură de minivacanță cu două trasee pietonale, anunță Primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Timp de patru zile, de la 10:00 la 22:00, Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” va fi prezent în cartierul Rahova, unde străzile Bârcă și Mărgeanului devin punctul de atracție al evenimentului.

Vizitatorii sunt așteptați cu ateliere creative şi de face painting, teatru pentru copii susţinut de actorii Teatrelor Ion Creangă, Excelsior şi de Biblioteca Metropolitană Bucureşti, momente artistice ale Circului Metropolitan Bucureşti și multe ale activități interesante.

Reclama

Programul artistic şi recreativ din sectorul 5 este pregătit de PROEDUS cu sprijinul Primăriei Sectorului 5 și al Centrului Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” Sector 5.

Între 3-4 iunie, de la 10:00 până la 22:00, Calea Victoriei (între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei) redevine pietonală!

Programul primului weekend de vară pe Calea Victoriei este completat de spectacole dedicate celor mici pregătite de Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi de acrobaţii şi parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti. Teatrul Masca prezintă un spectacol despre istoria României, iar Muzeul Municipiului Bucureşti îi aşteaptă pe pietonii „Străzilor deschise” la Casa Filipescu-Cesianu cu mai multe expoziţii.

Reclama
Continua sa citesti

Timp liber

FLOWERGRAM – a smart oasis, conceptul sub care s-a desfășurat, în acest an, Noaptea Muzeelor la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Publicat cu

pe

FLOWERGRAM – a smart oasis, conceptul sub care s-a desfășurat, în acest an, Noaptea Muzeelor la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, instituție care s-a dovedit un adevărat așezământ plin de energie, pentru cei care au pășit pe parcursul acestui eveniment în universul cărților și al florilor.

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” continuă tradiția. În fiecare zi căutăm căi de a ne reinventa, de a crea noi concepte care să aparțină secolului XXI, pentru a atrage generațiile tinere, ai căror membri vor purta cultura și educația mai departe. Ne dorim să magnetizăm fiecare nou vizitator, astfel încât toți aceștia să devină prieteni ai bibliotecii, ai cărților, ai studiului, a declarat Mireille Rădoi, directorul general al instituției.

Peste 2 000 de vizitatori, călăuziți de o echipă de 15 ghizi, au străbătut spațiile noastre care povestesc istoria celor 132 de ani. Aceștia au fost surprinși de sunetele naturii care îi proiectau dintr-odată într-o oază verde, modernă, confortabilă, unde florile, cărțile și atmosfera prietenoasă i-au făcut să se întrebe dacă își mai doresc să plece spre altă destinație.

Reclama

Flori, pergamente cu Actul fondator al Fundațiunii Universitare, aproape 700 de cărți, precum și fotografii profesioniste, realizate în acest cadru de vis, au fost darurile pe care Biblioteca le-a oferit vizitatorilor.

La lăsarea serii, lângă statuia ecvestră din fața BCU „Carol I”, a răsunat și surpriza noastră muzicală: trupa Trafic Greu a susținut un concert antrenant, o combinație de folk, rock și pop.

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” este instituția non-muzeală cu cele mai multe participări în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, aceasta fiind prezentă pentru a 11-a oară în maratonul cultural european.

Reclama
Continua sa citesti

Timp liber

VIDEO – Proiect inedit pentru sprijinirea a 24 de tineri prin dans

Publicat cu

pe

Desfășurat sub egida Erasmus+, proiectul Dance Your Worries Away a fost o inițiativă a Asociației Culturale Atelierul European De Artă, în parteneriat cu Stowarzyszenie Young Wave – Polonia, Associação Inspira! – Intervenção juvenil e ambiental – Portugalia și Aktive Kosmos – Spania.

Dance Worries Away a fost cofinanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și s-a desfășurat între iunie 2022 și aprilie 2023.

Scopul proiectului a fost de îmbunătățire a stimei de sine și a încrederii în sine pentru tinerii beneficiary (18-30 de ani), prin experiențe de dezvoltare personală și relațională bazate pe metode artistice și de educație nonformală.

Reclama

Ce ne-am propus

·      Sprijinirea a 24 de tineri care să își dezvolte o imagine pozitivă asupra propriului corp pentru a se simți mai incluși în societate prin dezvoltarea stimei de sine;

·      Dezvoltarea abilităților personale, interpersonale și de dans a celor 24 de tineri (care au lucrat alături de trainer specializați în dans, actorie și mindfulness);

Reclama

·      Promovarea incluziunii și a dezvoltării stimei de sine prin dans și educație non-formală prin crearea unui spectacol și a câtorva videoclipuri pe această temă.

Cine

·      24 de tineri din 4 țări europene (România, Spabia, Portugalia, Polonia), dintre care

Reclama

·      13 tineri cu posibilități reduse din punct de vedere financiar (din cele 4 țări europene), dintre care;

·      4 tineri beneficiari ai programelor de asistență socială ale Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6, București;.

Tabăra de mobilitate de la Bușteni a însemnat

Reclama

·      Ateliere de cunoaștere, da dans, de pilates, de mindfulness, de dezvoltare personală,

·      Creșterea stimei de sine, a încrederii în proria persoană și a unei imagini îmbunătățite asupra propriului corp,

·      Asimilarea unor valori europene moderne – acceptare și incluziune,

Reclama

·      Însușirea unor mișcări de dans și tehnici de yoga/pilates folositare în viața de zi cu zi.

Exemple de ateliere

·      Self Esteem – testul de încredere în propria persoană, povestea încrederii, teorii ale încrederii;

Reclama

·      Dance Your Way – pași simpli sau tehnici ușoare de dans care să ne ajute să câștigăm încredere și să ne distrăm în același timp;

·      Positive Self Talk – cum să îți faci propriile obiceiuri bune, calea către performanță, propria listă de afirmații pozitive;

·      Seară interculturală – fecare echipă (țară) pregătește ceva cu specific național: dans, mâncare, tradiție etc.

Reclama

Timp de o săptămână am desfășurat ateliere de dezvoltare personală, dans și mindfulness. Sesiunile erau completate de discuții și jocuri despre incluziune sau toleranță, iar toate activitățile, indiferent de tematică, au vizat cunoașterea propriei persoane, conectarea cu ceilalți, creșterea stimei de sine și a încrederii în cei din jur, încrederea că pot învăța și se pot dezvolta prin propriile forțe.

Teme

Urmărind obiectivele de dezvoltare personală ale participanților, ateliere au atins următoarele teme: abordarea unui domeniu nou, relaxare, incluziune, lead & follow, atenție distributivă, lucru în echipă, lucru în cuplu, încrederea în sine, încrederea în partener, pași de bază, sincronul.

Reclama

Concluzii

Stilul de lucru deschis, democratic și implicat al trainerilor, stabilirea de relații deschise, participative, experiențele comune și implicarea activă a tinerilor au făcut ca proiectul Dance Your Worries Away să fie un succes.

Printre cuvintele-cheie ale lecțiilor învățate de noi se regăsesc: diversitate, flexibilitate din punct de vedere al adaptabilității – vârstă, nevoi, specificul grupului; dinamică aparte, bazată pe relații de încredere, colaborare și leadership.

Reclama

Descoperirea potențialului personal și artistic la vârsta adolescenței, atingerea și depășirea potențialului sunt aspecte pe care le dorim tuturor în propriile procese de dezvoltare.

Pentru adolescenți, faptul că au fost văzuți, auziți și înțeleși, că au putut lega relații, ieși în evidență sau sta deoparte în funcție de context, că și-au împărtășit trăirile și s-au regăsit în ale celorlalți a reprezentat un plus de valoare în experiențele la care se expun în acești ani.

Deschiderea și încrederea căpătate de aceștia pe parcursul proiectului i-au încurajat să se implice, să caute și alte oportunități, să ia inițiative și să îi mobilizeze și pe alți tineri din jurul lor.

Reclama

În prezent, tinerii români implicați în Dance Your Worries Away activează în alte proiecte ale organizației, iar unii dintre aceștia și-au convins și prietenii să facă parte din ele.

Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti15 ore in urma

Nicușor Dan: ”Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei

Evenimentul „Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei, iar bucureştenii sunt aşteptaţi să...

Sectorul 63 zile in urma

Ciprian Ciucu: Sectorul 6 are de azi un nou parc, de aproximativ 5 hectare

Parcul Liniei, construit în Sectorul 6 de-a lungul unei foste linii de tren din cartierul Militari, a fost inaugurat joi,...

Timp liber3 zile in urma

Primarul Nicușor Dan anunță patru zile de „Străzi deschise”, în cartierul Rahova

Între 1-4 iunie, bucureștenii și turiștii se bucură de minivacanță cu două trasee pietonale, anunță Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Timp...

Transport4 zile in urma

Premieră în București: Staţia de metrou Piaţa Iancului, prima accesibilizată cu benzi speciale şi panouri de semnalistică Braille

Staţia de metrou Piaţa Iancului este prima staţie accesibilizată în totalitate prin dotarea cu elemente din oţel inoxidabil aplicate pe...

Bucuresti5 zile in urma

Descinderi in Bucuresti la un nou fals medic: Umfla buze pe bani grei, desi n-are nicio diploma

La data de 30 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 26 Poliție au pus...

Sectorul 65 zile in urma

Util: Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete

Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete pe strada Fabricii. ”La începutul lunii am dat...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: