Grupul austriac Strabag tatonează vanzarea hotelului de cinci stele JW Marriott din Capitală, unul dintre cele mai mari şi mai cunoscute de pe piaţă.
Grupul austriac Strabag tatonează vanzarea hotelului de cinci stele JW Marriott din Capitală, unul dintre cele mai mari şi mai cunoscute de pe piaţă. De această vanzare s-au arătat interesaţi atat investitori străini, cat şi locali printre care şi fraţii Pavăl, care controlează lanţul de magazine de bricolaj Dedeman, potrivit surselor din piaţă.
Momentan se poartă doar discuţii între părţi, fără a fi lansat un proces oficial de vanzare. O eventuală tranzacţie ar putea aduce în buzunarele austriecilor peste 100 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.
Hotelul de lux JW Marriott din Bucureşti, situat în apropierea Palatului Parlamentului, are 402 camere, 12 săli de conferinţe (cu o suprafaţă totală de aproximativ 2.000 mp) şi şase restaurante şi lounge-uri.
Acţionarul majoritar al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL (SCHG), compania care admi­nistrează clădirea hotelului, este firma austriacă Strabag.
Transparenta face diferenta