USR Bucureşti a depus cerere de chemare în judecată pentru constatarea nulităţii dispoziţiei de primar prin care a fost retrocedat Parcul Brâncuşi din sectorul 3 al Bucureştiului, potrivit Agerpres.
‘Pentru că spaţiul verde şi respectarea legii sunt vitale pentru Bucureşti’, USR şi consilierii municipali Bogdan Stroe şi Ana Ciceală au decis să ceară în instanţă anularea dispoziţiei prin care s-a făcut retrocedarea, principalul argument fiind că terenul respectiv nu trebuia să fie retrocedat deoarece la momentul preluării a făcut parte din extravilan, iar legea vizează posibilitatea retrocedării numai pentru terenurile din intravilanul localităţilor, precizează sursa citată.
„Am participat la protestele prin care cetăţenii din sector au cerut ca Parcul Brâncuşi să rămână spaţiu verde. Din păcate, nici Primăria sectorului 3 şi nici Primăria Capitalei nu au fost alături de noi. Au spus că nu sunt soluţii şi au dat de înţeles că nu mai este nicio şansă de a salva spaţiul verde. Parcul rămâne dezafectat şi, dacă nu ar fi curăţat periodic de către locuitorii din zonă, ar deveni un teren viran. (…) Este singura şansă pe care o avem şi suntem optimişti că judecătorii vor face dreptate acolo unde primarii au făcut un abuz”, susţine Ana Ciceală, consilier municipal USR şi candidat la funcţia de primar al sectorului 3, citată în comunicat.

<