Viceprimarul Bucurestiului a reactionat dur vazand aglomeratia din Herastrau, dupa ce unii patroni au deschis terasele.

<

Badulescu consideră că vina aparține exclusiv proprietarilor de terase din Herastrau, pe care i-a numit „șpăgari” și „jupâni”, care au influență asupra autorităților pentru că de-a lungul anilor „au dat să mănânce o masă unor procurori sau polițiști”. Aurelian Bădulescu a promis că de duminică dimineață o să instituie controale și o să retragă toate autorizațiile.

„Ce putem noi la momentul acesta să criticăm și probabil că mâine (duminică – n.r.) vom lua toată măsurile este atitudinea acestor fericiți ai sorții, care de-a lungul timpului, după anul 1990, s-au comportat cum au vrut ei doar pentru că au dat să mănânce o masă unor procurori sau a tot felul de polițiști care le-au permis să aibă acele terase pe salba de lacuri a Herăstrăului, dar vă garantez eu că de mâine, acești șpăgari care ne-au disperat cu aceste terase o să aibă un alt regim și alt tratament!”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu, sâmbătă seara, la Digi24.

„Trebuiau să aibă bunul simț să-și țină vesela și mesele puse deoparte. (…) Se consideră niște oameni care au influență asupra autorităților, dar vă garantez eu că n-o să mai aibă de mâine, că le retrag toate autorizațiile. Dacă n-ai autorizație de 30 de ani și ai terasa acolo, ce ești? Ești gâdea, ești jupân!”, a acuzat Aurelian Bădulescu.

„Mâine dimineață, până se vor trezi și guvernanții noștri și ce mai au de aprobat prin Parlament până o să scoată acea hotărâre în care am înțeles că a rămas ca terasele să fie deschise, o să luăm măsurile care se impun”, a promis viceprimarul. „Noi putem face un anumit tip de controale, nu sunt genul de om care o să spun că odată cu declanșarea stării de urgență, dar și a celei de alertă, poliția locală, care are această atribuție, se substituie operativ Direcției General de Poliție a Municipiului București, pentru că toți suntem autoritate publică până la urmă”, a adăugat Bădulescu.

„Ideea e că ține de bunul simț al proprietarului de terasă, pentru că omul de rând n-a venit să tragă de scaun ca să stea acolo. Trebuiau să și le țină înăuntru. O să le vină și rândul dumnealor să le deschidă, dar nu așa”, a mai spus viceprimarul.

El a precizat – și a spus că va pune la dispoziția presei fotografii – că toată ziua autoritățile locale au supravegheat zona și lucrurile au decurs bine. „Când a venit seara, și-au adus aminte de alte apucături pe care le au prin zonele alea. Lumea are dreptate, până la urmă, dumnealor au greșit. Ce e regretabil e că tot Bucureștiul a făcut atâtea eforturi și cetățenii municipiului București au înțeles să răspundă pozitiv și uitați-vă, dăm acum aceste exemple… Poliția spune, la rândul ei, să nu creăm o stare de tensiune, toată lumea încearcă să creeze un echilibru. Greșeala este a proprietarilor de terase. Trebuia să-i roage pe cetățeni: domnule, până apare legea, haideți să păstrăm aceste reguli și obligații, nu să se uite alții după gard și să spună: Noi suntem proști și ăia sunt deștepți! Ce-au făcut?” – și-a încheiat viceprimarul Aurelian Bădulescu șarja critică la adresa proprietarilor de terase.

Transparenta face diferenta