Pentru ca multi comercianti nu respecta regulile impuse de autoritati, viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, anunta inchiderea ei, in caz de repetare.

<

„Am mers, împreună cu directorul ANPC, să verific dacă în sectorul 2 comercianții respectă măsurile impuse de autorități. Am fost în Piața Obor, în hala veche, în Carrefour Veranda și în Kaufland Colentina.

Nu pot spune că sunt mulțumit. Dacă în hala veche am găsit toate măsurile implementate și comercianți care au înțeles importanța acestora, în Piața Obor lucrurile nu stau deloc bine. La 3 săptămâni după ce am dat dispoziții clare de protecție a mărfii, a clienților și a vânzătorilor, am găsit piața plină, marfa atinsă cu mâna, lipsa măștilor și a mănușilor”, transmite viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Piața Obor va fi monitorizată

„Piața Obor va fi monitorizată următoarele 24 de ore și dacă voi constata aceleași abateri, va fi închisă. Nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor, iar lipsa responsabilității în această perioadă este inacceptabilă. Vreau să felicit cei doi mari comercianți, Carrefour și Kaufland, pentru modul în care respectă măsurile de prevenție. Sunt un exemplu de bune practici și îmi doresc ca și Piața Obor să implementeze aceleași standarde.

Fac din nou apel la locuitorii sectorului 2: nu vă expuneți inutil! Cumpărați numai dacă vedeți că sunteți respectați de comercianți și numai dacă aceștia respectă măsurile impuse. Depinde de fiecare dintre noi să trecem cu bine peste această perioadă și să rămânem sănătoși”, a scris Dan Cristian Popescu pe Facebook.

Transparenta face diferenta