Șoferița care și-a omorât nepoata de 13 ani în accidentul din localitatea maramureșeană Petrova, conducea băută și nu purta centură! O arată imaginile postate pe facebook chiar de nepoata ei. După doar câteva minute, femeia a făcut o depășire periculoasă și a intrat în plin într-o mașină care circula regulamentar. În urma impactului, femeia și nepoata ei au murit pe loc, iar nepotul, aflat pe bancheta din spate, este internat, în stare gravă. Alte două persoane, din cealaltă mașină, au ajuns la spital. Anchetatorii au găsit în portbagajul mașinii o ladă plină cu sticle de bere.
Inconștiența femeii care avea în mașină doi nepoți, o fată de 13 ani și un băiat de 10 ani, a provocat o tragedie fără margini. Nu și-a închipuit niciodată că ei i se poate întâmpla ceva. Muzica răsuna din boxe, berea era lângă schimbătorul de viteze, iar nenorocirea s-a produs peste doar câțiva kilometri.
Valoarea și inconștiența i le-a dat alcoolul. Localnicii spun că a băut și înainte să se urce la volan într-un bar din Leordina, și își luase și la pachet. Polițiștii au găsit o ladă plină cu bere în portbagaj. În momentul tragediei, femeia a încercat să facă o depășire, nu s-a asigurat și a intrat frontal în mașina de pe celălalt sens.
Șoferița, care conducea o mașină cu volanul pe dreapta, a murit pe loc. Nepoata ei a fost scoasă repede de paramedici în stop cardio respirator. Au încercat să o resusciteze, dar fără succes. Fratele ei a primit îngrijiri medicale și a fost transportat de urgență la spital.
În cealaltă mașină, șoferul nevinovat și pasagerul din dreapta au rămas încarcerați. Pompierii i-au scos și apoi i-au predat medicilor. Sunt în viață, dar vor mai rămâne o bună perioadă în spital.
Polițiștii atrag atenția că folosirea telefonului mobil în timpul condusului este foarte periculoasă. Doar în primele 5 luni ale acestui an au fost sancționați aproape 21.500 de șoferi pentru că foloseau telefonul, la volan.

<
Transparenta face diferenta