Acasă Imobiliare VIDEO-Cladire cunoscuta in tot Bucurestiul, demolata de Ion Tiriac

VIDEO-Cladire cunoscuta in tot Bucurestiul, demolata de Ion Tiriac

Transparenta face diferenta

Ion Țiriac a demolat una dintre clădirile-simbol ale Bucureștiului, iar în zonă va construi un ansamblu rezidențial de lux! celebrul turn Un turn pentru testarea ascensoarelor, cel mai înalt din Europa și care deținea supremația altitudinii între clădirile industriale din București, a început să fie demolat. În locul lui vor fi ridicate, în următorii 3 ani, blocuri cu 80 de etaje, anunță Antena 1.

<

”Acest turn era semnul după care ne aminteam că intrăm în București. Are o semnificație sentimentală și importantă în perspectiva anilor.”, a spus, pentru sursa citată, arhitectul Dorin Ștefan.

Turnul din cartierul Giulești își începe povestea în 1986, când Nicolae Ceaușescu a vrut să știe cum vor funcţiona cele 55 de lifturi de la Casa Poporului, pe atunci – în construcție. Iniţial, clădirea avea 37 de metri înălţime, însă fostul dictator a dat ordin să fie mai mare.

”Pentru Casa Poporului, atunci au făcut un turn care ajungea până pe la 120 de metri înălțime. Nu mai avea aceeași imagine. Devenise una mult mai tehnică, mai înaltă. Chiar cea mai înaltă construcţie industrială din Capitală şi, totodată, cel mai înalt turn pentru verificarea ascensoarelor din Europa, ridicat pe 23 de nivele. Clădirea, în ciuda celor 114 metri înălţime, era si cel mai sigur imobil din București în cazul unui cutremur major.”, a adăugat arhitectul Dorin Ștefan.

Turnul lifturilor nu a fost folosit niciodată. După căderea regimului comunist, Ion Țiriac a cumpărat terenul pe care funcţiona Societatea Română de Ascensoare.