Acasă Transport Cum arata cea mai noua statie de metrou din Bucuresti! Se deschide...

Cum arata cea mai noua statie de metrou din Bucuresti! Se deschide oficial in decembrie!

Transparenta face diferenta
Cu o întârziere de aproape un an și jumătate, lucrările la staţiile de metrou Laminorului şi Străuleşti vor fi gata până în decembrie. Asta au promis autorităţile. Iar pentru a îi convinge pe oameni că acesta este ultimul termen, i-au invitat să vadă cum va arăta staţia Laminorului şi care este stadiul lucrărilor.
Extinderea magistralei 4 de metrou cu încă două staţii, Laminorului şi Străuleşti, este aproape gata. Autorităţile le-au arătat oamenilor, în acest weekend, cum va arăta staţia Laminorului.

„Aici sunt 10 scari rulante fata de 4 sau 6 cate sunt intr-o statie de metrou obisnuita. E o statie de metrou moderna in care s-au asigur facilitati pentru persoanele cu dizabilitati, pentru persoanele care au dificultati, in varsta, avem lifturi si de asemenea spatii sanitare”, a explicat SORIN BUŞE, ministrul Transporturilor.

<

Noul tronson va avea 1,9 km iar Metrorex estimează ca in fiecare ora pe cele doua sensuri vor circula aproximativ 100 de mii de calatori.

Oamenii care au vizitat staţia Laminorului s-au arătat încântaţi, iar copiii au primit şi mici cadouri.

Autorităţile au promis că se va putea circula până la staţia Străuleşti începând cu finalul lunii decembrie. Şi traficul auto va fi reluat, în zonă, până atunci. Mai mult, anul viitor va fi gata şi primul nod intermodal din Bucureşti. Acesta va cuprinde o parcare de 690 de locuri şi staţii pentru RATB. Staţia intermodală va fi legată de cea de metrou printr-un pasaj.