Un caz socant a captat atentia publica si face deja valuri si in presa internationala. Elevi cu dizabilitati, batuti, maltratati si umiliti de catre profesorii unei Scoli Speciale din Bucuresti.

<

Micutii sunt batuti, legati cu lanturi si pedepsiti pentru a fi tinuti sub control, in teroare. Un profesor de acolo vorbeste despre acest lucru si este de parere ca alta solutie nu exista si ca doar asa acesti elevi cu nevoi speciale pot fi tinuti sub control.
Filmat cu camera ascunsa, el face niste dezvaluiri de-a dreptul uluitoare. Totul a fost facut intr-o discutie cu unul dintre paznicii unitatii de invatamant.

„Profesor – Eu sunt bun, bland, dar tot le mai scap cate o scatoalca la cur, ca n-am ce sa le fac, frate, oricat as vrea eu! Trebuie sa ii pedepsesc intr-un fel, sa stie de frica. Altfel se urca in capul tau.

Paznic – Doamna Guzu se impaca bine cu ei…

Profesor – Doamna Guzu bate la ei ca la fasole. Toti batem la ei. Toti! Toate clasele, de sus pana jos. Nu exista clasa sa nu ii atinga. De injurat nu trebuie sa ii injuri, dar poti sa ii caftesti (rade). De ce nu trebuie sa ii injuri? Pentru ca pe urma vine si te injura si el pe tine.Ai inteles? De ce ai facut aia? Doua la cur si nu mai spune nimic! Sa nu folosesti forta mai mare decat e necesar!

Profesor – (…) si Roberta a sarit peste cal, a dat mai mult decat trebuie, asta spun, nu stiu sa se opreasca.

Paznic – Nu zice nimeni, exact cum ai spus si tu, putina educatie, da’ nu asa, bai frate, sa-l iei sa-l tavalesti pe jos, da-l in gura ma-sii de copil.
Profesor- (…) Eu nu ma bag peste clasa lu’ ala, nu-i dau corectie, decat, ma rog, in limita bunului simt, dar nu ma duc sa-l bat, sa fac cu el… Cu ai mei fac circ, cu usile inchise si fiecare profesor face circ cu ei pentru ca altfel, stii cum sunt astia? Ca animalele alea.. si, ba, sunt zece in p… ma-sii, te las cu zece in clasa, fa tu ordine cu ei! Ca pana nu dai cu pumnu’-n masa, iti spun eu… iti spun eu…
Paznic – Asa este…
Profesor – Dezbina si cucereste! Asa se lucreaza cu ei. Pentru ca daca ii lasi sa se uneasca te fac tandari, tandari te fac! Eu stiu din proprie experienta, da-i dracu'”, se aude in inregistrarea pusa la dispozitia organelor de ancheta de catre CEDCD.
Avocatul Poporului a anunțat azi că va efectua o anchetă cu privire la posibile violențe exercitate asupra copiilor de la Școala Specială Gimnazială nr. 4 din București. Ancheta este urmarea petiției pe care a adresat-o instituției organizația Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități.
„Conform informațiilor din presă, copiii cu dizabilități din Școala Specială Gimnazială nr. 4 sunt bătuți cu brutalitate, în mod sistematic, de cadrele didactice, sunt legați cu funia și transportați către diferite zone ale unității de învățământ, sunt agresați fizic, psihic și emoțional permanent”, se spune în comunicatul de presă al instituției conduse de Victor Ciorbea.
Avocatul Poporului reamintește că s-a sesizat din oficiu și urmează să întocmească un Raport special cu privire la situația copiilor din România care va fi înaintat Președinților celor două Camere ale Parlamentului și Guvernului. Sesizarea din oficiu vizează, între altele, posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.
Citeste mai multe pe stirilekanald.ro.

Transparenta face diferenta