Astăzi, la ora 12:00, expiră termenul dat de Romgaz pentru plata datoriilor. ELCEN s-a angajat să achite o primă tranșă de 6 milioane de lei din cele peste 300 de milioane de lei pe care le are de dat Romgaz.
Reprezentanții celor două companii se aşează astăzi din nou la masa discuţiilor. Corina Popescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, declara săptămâna trecută că „pentru cel puțin șapte zile” problema apei calde este rezolvată. Ea a mai spus că au fost identificate „resurse financiare” pentru a plăti o parte din datoriile ELCEN către Romgaz.

Zilele trecute, în urma unei ședințe de urgență la Ministerul Energiei, ELCEN s-a angajat să achite șase milioane de lei luni către Romgaz, o mică sumă din datoria totală de 319 milioane de lei. Aceste datorii au fost rostogolite ani de zile.

<

Romgaz, singurul furnizor de gaze naturale al Electrocentrale Bucureşti, a anunţat anterior că va sista aprovizionarea din cauza datoriilor ELCEN, anunta realitatea.net.
1,25 de milioane de bucureşteni primesc apă caldă de la ELCEN, prin intermediul distribuitorului de energie termică RADET, companie care, de asemenea, şi-a anunţat intrarea în insolvenţă.

Transparenta face diferenta