BCR scoate la vânzare sediul-emblemă pentru bancă, cel de la Universitatea din Bucureşti. Clădirea, construită în 1906, este încadrată ca monument istoric, iar aşteptările BCR sunt să ia peste 20 de milioane de euro, potrivit Digi24.
În trecut acolo a fost sediul central, însă companiile financiare au tendinţa de a renunţa la clădirile vechi pentru a se muta în spaţii de birouri monderne unde compartimentarea este mult mai eficientă.
Clădirea ar putea fi transformată în hotel.
Potrivit consultantului imobiliar JLL, clădirile din centru au devenit interesante pentru dezvoltatorii imobiliari care reconvertesc imobile vechi și le trasformă fie în hoteluri, fie în sedii de birouri.
Nu departe de sediul BCR, vechea clădire Marmorosch Bank, în care a funcţionat o vreme şi BRD, este transformată în hotel.
BCR este într-un amplu proces de restructurare a activelor imobiliare şi a scos la vânzare mai multe clădiri din provincie, inclusiv hoteluri aflate la munte.
În urmă cu şase ani, BCR a renunțat și la sediul de lângă BNR, cedat Primăriei Capitalei la schimb cu terenul pe care este construit vechiul turn Bancorex de pe Calea Victoriei, actualul sediu central al BCR.

<
Transparenta face diferenta