Bugetul Bucureştiului pe acest an include şi banii necesari contractării de studii de fezabilitate pentru construcţia unui spital metropolitan, cu 2.000 de paturi.
Bugetul asistenţei medicale în unităţile municipale este de 95 de milioane de euro, din care 83 de milioane de euro sunt fonduri de la bugetul local, diferenţa fiind reprezentată din transferul de la Ministerul Sănătăţii pentru plata salariilor persoanlului din cabinetele medicale şcolare, a anunţat Gabriela Firea.

„De asemenea, am prevăzut sumele necesare pentru studiul de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene, cu 2.000 de paturi. Investiţia se va situa în jurul a 300 de milioane de euro„, a declarat primarul Capitalei, citata de economica.net.

Firea mai spune că anul acesta se va continua programul de dotare cu aparatură ultramodernă pentru cele 19 spitale aflate în subodrinea administraţiei, dar ş pentru cabinetele şcolare, în valoare de 16 milioane de euro.
Pentru investiţii au fost prevăzut 57 de milioane de euro, din care 24 de milioane de euro vor fi alocate pentru finalizarea lucrărilor la spitalele Gomoiu şi Foişor.

<
Transparenta face diferenta