Intra in contact cu noi

Bucuresti

Candidat la Sectorul 6 din partea PSD, senatorul Gabriel Mutu isi ASCUNDE BANII in tranzactii prin Panama si Seychelles!

Publicat cu

pe

Senatorul Gabriel Mutu a fost prins realizand mai multe tranzacții cu firme de tip căsuța poștală din Panama si Seychelles dar spune ca nu știe de la cine a încasat bani și pe cine a plătit prin conturile din state paradis fiscal.

Candidatul PSD pentru Primăria Sector 6, senatorul Gabriel Mutu (născut în 1969), a făcut cel puțin trei tranzacții pe pe un cont secret din Panama și un transfer în Seychelles. Ambele state sunt considerate paradisuri fiscale pentru că proprietarii banilor sunt anonimi, iar proveniență averilor nu trebuie declarată. În trei dintre aceste tranzacții, parlamentarul a vândut acțiuni de la firme unde era acționar, iar într-o altă situație a luat de la un offshore participații de la un srl din Romania, scrie cetateanul.net.

Senatorul PSD, deja cercetat într-un dosar DIICOT privind evaziune fiscală, a intrat în lumea afacerilor în anii ’90, ca administrator la firmele controlate de Alexandu Bittner, celebrul om de afaceri apropiat al lui Adrian Năstase.
Una dintre societățile unde Gabriel Mutu era administrator, înainte sa ajungă senator în 2008, atunci fiind ales la primul mandat, se numea Romconsulting Investment & Development. Acționarul majoritar la aceasta din urmă firmă, unde actualul candidat de la Sectorul 6 era angajat ca administrator, era offshore-ul Darval Investment SA Panama.

Cele patru tranzacții cu offshore-uri

Printre legăturile dintre societatea de tip căsuță poștală și senatorul PSD a fost și una directă, de cedare și primire de acțiuni ale unor srl-uri autohtone.
PRIMA TRANZACȚIE. În anul 2008, Gabriel Mutu achiziționează 30% din acțiunile firmei Grand Apartements Grup de la Darval Investment SA Panama. Mandatarul acestei firme este Raluca Petcu, o cunoscută a senatorului și a lui Bogdan Cătălin Iordăchescu. Acesta din urmă este un important investitor imobiliar, dar și unul dintre acționarii caselor de amanet Tezaur. Iordăchescu are ca partener în cadrul afacerii cu amanet pe același offshore din Panama, Darval Investment SA. În cadrul afacerii, Mutu mai ia 10% din acțiunile Grand Apartements Grup de la aceeași Raluca Petcu și Cristian Octavian Paicu.
Firma nu prea a avut activitate, având un singur angajat, iar din raportările la Ministerul de Finanțe reiese că anual, între 2010 și 2012, au circulat bunuri sau sume de bani cu o valoare de un milion de lei. Firma a reușit să acumuleze, înainte de a fi închisă, în 2012, datorii de peste 1,4 milioane de lei.
bun Grand Apartments Grup 2010 Mutu cumpara de la Darval
A DOUA TRANZACȚIE. Iordăchescu și Mutu sunt la rândul lor doi apropiați și parteneri de afaceri. Cei doi au fost asociați la International Building Construct până în anul 2008, când actualul candidat de la Sectorul 6 a ieșit din acționariat. El a pasat cele 0,7% din acțiuni către aceeași companie de tip căsuță poştală din Caraibe.
bun International Building Construct 2009 cu Darval
A TREIA TRANZACȚIE. La începutul lui 2009, luna ianuarie, Mutu mai face o tranzacție cu contul din Panama. Senatorul își vinde acțiunile de la Romconsulting Properties, unde era partener cu același Iordăchescu, tot către Darval Investment SA.
bun Romconsulting Properties 2009 Mutu vinde la Darval
A PATRA TRANZACȚIE. Gabriel Mutu nu s-a mărginit să facă afaceri cu offshore-uri de pe continentul american, aşa că a vândut niște acțiuni și la o companie căsuță poştală din Insulele Seychelles, din apropierea coastelor continentului african. La mijlocul lui 2009, parlamentarul cedează 99,375% din acțiunile de la Leader Rezidențial Concept către Vantec Business Ltd. din Seychelles. Mandatarul acestui offshore este Petre Marinescu (născut în 1974). Aici mai trebuie amintit că cel de-al doilea asociat al Leader Rezidențial Concept este Claudia Mutu, soția parlamentarului, mai scrie cetateanul.net.
VIS_Gabriel Mutu offshore-1460327112090

Nu știe nimic

Cetateanul.net nu a reușit să-l contacteze, în acest weekend, pe Gabriel Mutu pentru a ne preciza punctul său de vedere, însă în urmă cu cinci ani senatorul a declarat pentru Reporting Project, în cadrul unui material ce viza rețeaua condusă de Lazlo Kiss, cel care înregistra offshore-uri pentru afaceriști din România, că nu a avut prea multe relații cu aceste companii din state paradis fiscal. “Eu am cesionat și gata, nu m-a interesat a cui e firma offshore și nici cine a înființat-o. În afaceri, asta nu se întreabă niciodată! Într-adevăr, Măinescu o reprezenta, dar nu știu să vă spun mai multe.”, a fost replica sa despre afacerile cu firma din Seychelles
Cât despre offshore-ul din Panama acesta s-a mărginat să spună doar: “Vorbiți despre firmele mele mai vechi din care am ieșit. Nu mai știu care e situația.”

Reclama

Mandatarii se întâlnesc la domiciliul lui Mutu

Chiar dacă senatorul susține că nu știe cine se află în spatele celor două căsuțe poștale, reprezentanții celor doua offshore-uri implicate în tranzacții cu Gabriel Mutu, Raluca Petcu (Darval Investment SA Panama) și Petre Marinescu (Vantec Business Ltd Seychelles) sunt la rândul lor doi parteneri cu o afacerea chiar în domiciliul candodatului de la Sectorul 6.
Cei doi, Petcu și Marinescu, sunt asociați în cadrul srl-ului din București, Pro Imob Serv. Sediul acestei societăți a fost apartamentul cu nr. 20 dintr-un bloc de pe strada Elena Văcărescu din Capitală. În același apartament își are domiciliul trecut și Gabriel Mutu.
bun Pro Imob Serv in apartamentul lui Mutu 2011 cu Raluca Petcu

Bucuresti

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Publicat cu

pe

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa din Capitală.

Pe parcursul celor trei zile se vor găsi, în zona de test, biciclete și trotinete/vehicule electrice și vor avea loc concursuri cu premii.

De asemenea, va fi amenajată o zonă pentru accesorii handmade si va fi oferită o revizie gratuită pentru toți cei care vizitează expoziția.

Reclama

Pe lângă expoziția propriu-zisă, a fost gândită și o zonă de educație rutieră pentru copii.

Pretul unui bilet este de 30 de lei, iar programul de vizitare este între orele 10:00 – 19:00.

Beneficiază de gratuitate copiii sub 7 ani și persoanele care au donat sânge înainte de eveniment.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Publicat cu

pe

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut legături cu o elevă care era minoră în momentul începerii relaţiei.

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind infracţiunea de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată, scrie Agerpres.

„La data de 9 aprilie, Secţia 9 Poliţie a fost sesizată de către directorul unei instituţii de învăţământ din Sectorul 2 cu privire la faptul că în spaţiul public ar fi apărut imagini în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un cadru didactic, în vârstă de 62 de ani”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Reclama

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că persoana în vârstă de 62 de ani este profesor în cadrul instituţiei menţionate.

De asemenea, din investigaţii a reieşit faptul că între elevă şi profesor ar fi început o relaţie din luna decembrie 2023, când aceasta avea vârsta de 17 ani.

În vederea administrării materialului probator, vineri a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul fiind depistat şi condus la audieri.

Reclama

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

„Cercetările sunt continuate de către Secţia 9 Poliţie, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul infracţiunii de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată”, arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Publicat cu

pe

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția locală trebuie să revină pe stradă, la intrările în școli, la patrularea prin parcuri și să nu fie nevoită să acționeze drept “bodyguard” pentru primar/primăriță. Auzim, des, în campaniile electorale, că învățământul va deveni modern, inteligent, atractiv, european! Asta ar fi normalitatea.

Reclama

Andrei Florin-Mircea, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă:

“Poliția Locală înapoi în stradă! Aceasta este promisiunea mea pentru părinții din Sectorul 1!

Poliția școlilor este proiectul pe care îl voi implementa, cu prioritate, în calitate de Primar al sectorului 1 și are în vedere ca fiecare unitate de învățământ din Sectorul 1 să aibă permanent o patrulă a Poliției Locale în proximitate.

Reclama

Siguranța copiilor și liniștea părinților lor trebuie să devină o prioritate în sectorul nostru.

Polițistul local va fi persoana de contact prin care locuitorii Sectorului 1, de la cel mai mic la cel mai în vârstă, vor fi permanent în relație directă cu Poliția, atât locală, de sector, dar și cu cea națională. Polițistul va avea contact atât cu cetățenii, dar și cu instituțiile publice și private din zona sa.

Nu mai avem timp de pierdut cu promisiuni fantastice și demagogie! Avem nevoie de măsuri simple, ușor de aplicat imediat și cu efecte pe termen lung! Iar eu pot, vreau și știu cum să fac aceste lucruri să devină realitate!”

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bani14 ore in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucuresti15 ore in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica3 zile in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti3 zile in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Reclama

La mare cautare