Intra in contact cu noi

Sectorul 3

Cautat de DNA, Negoita tace si face: La fiecare doua saptamani inaugureaza cate o gradinita si o cresa!

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat astăzi, alături de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, și de Inspectorul Școlar General pentru București, Vlad Florentin Drinceanu, un nou corp la Grădinița nr. 239.

„Este un moment foarte important pentru noi pentru că această grădiniță era foarte veche și aveam expertiză că trebuie demolată. Iată că în locul ei a apărut această grădiniță mult mai mare, mai încăpătoare, mai modernă. Clădirea veche avea aproximativ 800 de metri pătrați, aceasta are peste 2000 de mp, iar în locul celor 5 grupe avem 10 grupe, dintre care două sunt de antepreșcolari. Avem mare nevoie de locuri în această zonă pentru antepreșcolari și preșcolari. Avem și promisiunea domnului ministru că ne va aloca posturi pentru a putea fi realizate angajările de personal în creșe și grădinițe. Ne bazăm pe sprijinul ministerului și inspectoratului astfel încât de aceste construcții să beneficieze copiii pentru care au fost construite”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

„În această dimineață am semnat ordinul de ministru în vederea extinderii acestei grădinițe care îndeplinește astfel toate condițiile pentru a primi 200 de copii începând cu data de 5 septembrie. Îi mulțumesc domnului primar pentru efortul pe care l-a făcut și care se finalizează cu creșterea capacității de înscriere a copiilor în grădiniță și creșă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Reclama

Noua construcție are o suprafață desfășurată de 2027 mp și va găzdui 200 de copii, împărțiți în 10 grupe. La parter vor fi două grupe de antepreșcolari, în total 40 de copii, iar la etajele 1 și 2 vor fi opt grupe de preșcolari, în total 160 de copii, dar și o sală multifuncțională. Pe terasa de peste etajul doi va fi amenajată o zonă de activități în aer liber. Noua grădiniță-creșă va dubla numărul de locuri, având în vedere că fosta grădiniță nr. 239 putea găzdui doar 100 de preșcolari.

Deschiderea noului corp de clădire face parte dintr-o serie începută în urmă cu două luni și în care, la fiecare două săptămâni, în ziua de luni, primarul Robert Negoiță deschide câte o nouă creșă și grădiniță pentru copiii din Sectorul 3.

Reclama

Sectorul 3

10.000 de lei de căciulă – Negoiță a premiat olimpicii din Sectorul 3

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a premiat joi, 6 decembrie, 18 elevi pentru rezultate deosebite obținute la olimpiade și concursuri naționale și internaționale.

În cadrul acestor competiții, fiecare dintre cei 18 elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică București care au obținut șase medalii de aur, nouă de argint și trei de bronz la discipline precum matematică, informatică, fizică, astrofizică, chimie, astronomie și limba engleză au fost recompensați cu suma de 10.000 de lei.

Premierea elevilor a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 505/2023 privind acordarea de premii elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular de pe raza Sectorului 3 al Municipiului București, pentru rezultate deosebite obținute la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 3

O mașină abandonată ridicată la trei zile, în Sectorul 3. Negoiță se face că muncește, vin alegerile

Publicat cu

pe

De la începutul acestui an până în prezent, polițiștii au identificat 1421 de autoturisme abandonate pe domeniul public și au finalizat procedura de ridicare a 164 de astfel de mașini care, ulterior, au fost depozitate în centrul special amenajat.

De asemenea, de la începutul anului până în prezent, 141 de mașini ridicate anterior au intrat în patrimoniul Primăriei Sectorului 3.

Precizăm faptul că, potrivit Legii 421/2002 procedura aplicabilă în astfel de cazuri este următoarea:

I. Pentru vehiculele fără numere de înmatriculare (fără stăpân):

a) se identifică amplasamentul (zona, adresa poştală, repere) unde se află vehiculul;

b) se aplică pe caroseria vehiculului o somaţie cu termen de 10 zile, prin care proprietarul/deţinătorul legal este somat să ridice vehiculul de pe domeniul public;

c) se execută planşe foto la faţa locului (de detaliu şi de ansamblu, prin care să se evidenţieze atât zona, cât şi deficienţele constatate la autoturismul în cauză, dar şi somaţia aplicată pe maşină);

d) se întocmeşte procesul-verbal de constatare;

e) la expirarea termenului din somaţia aplicată pe maşină, în situaţia în care proprietarul/deţinătorul legal nu a dat curs somaţiei, se înaintează referat către Cabinet Primar pentru emiterea Dispoziţiei de declarare a vehiculului fără stăpân;

f) după emiterea dispoziţiei, se procedează la ridicarea vehiculului de pe domeniul public, de către operatorul autorizat însoţit de un echipaj al DGPL Sector 3.

II. Pentru vehiculele abandonate (cu numere de înmatriculare):

a) se identifică amplasamentul (zona, adresa poştală, repere) unde se află vehiculul;

b) se aplică pe caroseria vehiculului o somaţie cu termen de 10 zile, prin care proprietarul/deţinătorul legal este somat să ridice vehiculul de pe domeniul public;

c) se execută planşe foto la faţa locului (de detaliu şi de ansamblu, prin care să se evidenţieze atât zona, cât şi deficienţele constatate la autoturismul în cauză, dar şi somaţia aplicată pe maşină);

d) se întocmeşte procesul-verbal de constatare, totodată fiind realizată fişa de identificare a proprietarului, prin solicitarea datelor de identificare la Dispeceratul DGPLS3;

e) la expirarea termenului din somaţia aplicată pe maşină (10 zile), în situaţia în care proprietarul/deţinătorul legal nu a dat curs somaţiei, se întocmeşte referatul cu propunerea emiterii somaţiei de către Cabinet Primar, cu termen de 5 zile de la data primirii, care este transmisă cu aviz de primire prin poştă sau afişată la adresa de domiciliu a proprietarului/deţinătorului legal;

f) la expirarea termenului de 5 zile, se întocmeşte referat cu propunerea de emitere a Dispoziţiei de Primar, prin care vehiculul este declarat abandonat şi ridicat de pe domeniul public.

Potrivit sursei citate, restituirea vehiculelor se face pe bază de proces-verbal, aprobat de primarul Sectorului 3, dacă proprietarul:

– face dovada calității de proprietar/deținător legal;

– achită toate taxele și impozitele prevăzute de lege;

– achită sumele corespunzătoare cheltuielilor efectuate pentru ridicarea/transportul/depozitarea și paza vehiculului;

– plata la zi a tarifului de parcare, în cazul vehiculelor ridicate din parcări.

În cazul în care nu se solicită restituirea vehiculelor, acestea vor fi valorificate în condițiile legii de către Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 3.

Continua sa citesti

Sectorul 3

Cum te inscrii in RABLA LOCAL Sector 3?

Publicat cu

pe

De luni, 9 octombrie, persoanele fizice din Sectorul 3, care s-au înscris în prealabil pe site-ul Administrației Fondului de Mediu (AFM) pentru programul „Rabla local”, se pot adresa exclusiv online Primăriei Sectorului 3, accesând site-ul www.primarie3.ro, secțiunea „Rabla local”.

Primăria Sectorului 3 îi informează pe cetățeni că doar după semnarea contractului de finanțare, persoana fizică va putea casa și radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și să beneficieze de stimulentul pentru casare de 3000 de lei.

Beneficiarul stimulentului se angajează conform ghidului de finanțare că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de trei ani de la primirea acestuia.

Depunerea dosarelor/completarea acestora se va face online, cu respectarea următorilor pași:

PASUL 1

Cererea și documentele aferente vor fi încărcate pe site-ul www.primarie3.ro, la secțiunea „Rabla local”.

Cum trebuie să arate actele

Documentele transmise electronic se acceptă numai în format pdf, lizibil.
Ce acte trebuie să depui

Cerere de participare la „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”;
Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
Actul de identitate al solicitantului, în copie conformă cu originalul;
Cartea de identitate a vehiculului, în copie conformă cu originalul;
Certificatul de înmatriculare, în copie conformă cu originalul;
Certificat de atestare fiscală din care să rezulte că nu este înregistrat cu obligaţii restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat, emis de ANAF Sector 3 al Municipiului București;
Certificatul de atestare fiscală din care să rezulte că nu este înregistrat cu obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul local;
Împuternicire în original sau copie legalizată, dacă este cazul;
Actul de identitate al împuternicitului, în copie conformă cu originalul, dacă este cazul;
Extras de cont.
PASUL 2

După ce reprezentanții Primăriei Sectorului 3 aprobă dosarul, veți fi contactat de către aceștia pentru a vă prezenta în termen de cinci zile lucrătoare la sediul din șos. Mihai Bravu nr. 428, pentru a încheia contractul de finanțare cu instituția.

Fără contract de finanțare semnat, nu puteți merge către un centru autorizat de casare.

PASUL 3

După semnarea contractului de finanțare cu Primăria Sectorului 3, veți transmite în termen de maximum 30 de zile o serie de documente pe site-ul Primăriei, la secțiunea „Rabla Local – Depunere documente casare”:

adeverința de dezmembrare de la un colector autorizat, având mențiunea că autovehiculul conține componentele esențiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație;
certificatul de radiere din circulație;
dovada scoaterii din evidenţa fiscală.
PASUL 4

Stimulentul de casare de 3.000 de lei va fi virat în cont în termen de 30 zile de la depunerea adeverinței de dezmembrare, a certificatului de radiere şi a dovezii scoaterii din evidenţa fiscală.

Informații privind condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească proprietarii, respectiv mașinile pot fi consultate pe site-ul www.primarie3.ro, secțiunea „Rabla local”.

Stimulentul acordat beneficiarului pentru casarea și radierea unui autovehicul uzat este de 3.000 de lei, din care 600 de lei sunt din fonduri proprii ale Primăriei Sectorului 3 și 2.400 de lei din finanțarea alocată de AFM.

Informații suplimentare pot fi obținute la sediul Primăriei Sectorului 3 din șos. Mihai Bravu nr. 428.

Continua sa citesti
Reclama
Stiri Bucuresti actualitate14 ore in urma

Spaga de 9.000 de euro in Politia Capitalei pentru cateva favoruri

Un polițist de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv București a fost reținut de procurori, fiind acuzat că ar...

Politica16 ore in urma

Contract de 27 de milioane de euro aproape să fie atribuit de Primăria Sectorului 3 unei firme apropiată de Ciolacu 

Firma Gab Pavolux SRL, prin intermediul căreia un fotomodel din Dubai, patron în acte, este pe cale să câștige un...

Sectorul 322 de ore in urma

10.000 de lei de căciulă – Negoiță a premiat olimpicii din Sectorul 3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a premiat joi, 6 decembrie, 18 elevi pentru rezultate deosebite obținute la olimpiade și concursuri...

Politica22 de ore in urma

Mesajul lui Nicușor Dan către bucureștenii care stau iarna fără apă caldă și căldură: ”O să fie bine, dacă nu se întâmplă vreo altă avarie”

Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, anunţă că avariile în urma cărora aproximativ 10% dintre blocurile din Capitală nu au agent termic...

Transport22 de ore in urma

STB a introdus primele autobuze electrice pe traseele din Bucuresti

STB SA a introdus de joi primele două din cele 100 de autobuze electrice, achiziționate de Primăria Capitalei pe linia 330, ce...

Bucuresti2 zile in urma

”Eu am omorat-o!” – Un bătrân a intrat într-o secție de Poliție din București și a lăsat pe toată lumea mască

Crimă înfiorătoare în București, unde un bărbat de 72 de ani s-a prezentat la poliție și a mărturisit totul. Bărbatul...

Reclama

La mare cautare

%d