Intra in contact cu noi

Sectorul 3

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță: La fiecare două săptămâni deschidem o grădinită și o creșă

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a inaugurat astăzi, alături de Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, și de Inspectorul Școlar General pentru București, Vlad Florentin Drinceanu, un nou corp la Grădinița nr. 241 – Peștișorul de Aur (str. Rotundă nr. 19).

„Domnule ministru vă mulțumesc încă o dată că v-ați respectat angajamentul și ați venit să inaugurăm o altă grădiniță și creșă în Sectorul 3. Așa cum ne-am angajat, la fiecare două săptămâni în ziua de luni, în Sectorul 3 mai inaugurăm o creșă și grădiniță. Trebuie să promovăm învățământul. Știm cu toții că învățământul este cea mai bună investiție de aceea trebuie promovat. Facem tot ce este posibil ca până la începutul noului an școlar să inaugurăm cât mai multe grădinițe și creșe, astfel încât să onorăm toate solicitările primite din partea părinților. Astăzi am inaugurat un nou corp de clădire care cuprinde 24 de grupe în plus, dintre care nouă grupe destinate antepreșcolarilor și 15 preșcolarilor”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

„Am ținut să fiu prezent la inaugurarea celei de-a treia grădinițe și sper să fim invitați cât mai des la astfel de evenimente. Această grădiniță are trei corpuri de clădire, în primele două învață 13 grupe de preșcolari, iar astăzi inaugurăm un alt treilea corp de clădire în care vor învața 24 de grupe de copii (9 pentru antepreșcolari și 15 de grădiniță). Este un lucru extraordinar, îmi doresc ca peste tot să deschidem grădinițe cu includerea antepreșcolarilor, cel puțin la jumătate față de câte se deschid în Sectorul 3”, a declarat Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației.

Locuri pentru 427 de copii

Reclama

Noul corp al clădirii va găzdui 427 de copii repartizați în nouă grupe de creșă și 15 grupe de grădiniță.

Clădirea are douaă etaje, suprafață construită de 1.180 mp, iar cea desfășurată de 3.354 mp. La aprter va funcționa creșa, iar la etajele 1 și 2 își vor desfășura activitatea grupele de preșcolari. Sălile de grupe sunt mobilate adecvat pentru fiecare funcțiune.

Accesul se realizează separat pentru creșă și pentru grădiniță.

Reclama

Întreaga investiție a fost realizată din fonduri europene nerambursabile. Capacitatea Grădiniței 241 până la construcția noului corp a fost de 299 de preșcolari.

Sectorul 3

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță cere masuri urgente dupa tragedia din Lacul Morii: Stiu că este weekend prelungit…

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță anunță duminică, pe Facebook, că i-a trimis o scrisoare primarului General, Nicușor Dan,  scrisoare prin care îi cere să convoace urgent o ședință cu toate primăriile de sector  pentru a discuta și stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluționării problemei periculoase a câinilor fără stăpân. Reacția acestuia vine după tragedia de la Lacul Morii, unde o femeie a murit sfâșiată de câini. „Lipsa reacției, în acest moment, nu este o variantă!”, îi transmite Negoiță lui Nicușor Dan.

„Da, știu că este weekend prelungit pentru cei mai mulți, dar în administrația locală chiar nu putem pune pauză. Și, din păcate, iată că apar și situații, deosebit de grave, ce impun mobilizare și intervenții eficiente de îndată.
I-am trimis astăzi Primarului General o scrisoare prin care îi cer să convoace URGENT o ședință cu toate primăriile de sector pentru a discuta și stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluționării problemei periculoase a câinilor fără stăpân.
Fac și aici un apel către domnul Primar General în acest sens și îmi exprim, în numele comunității Sectorului 3, toată deschiderea și disponibilitatea de a ajuta activ la soluționarea acestor probleme.
Am sprijinit și vom sprijini și în continuare acțiunile derulate de Primăria Generală, prin ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București), pe raza Sectorului 3.
Dar, dată fiind situația în care s-a ajuns și faptul că fenomenul câinilor fără stăpân pare ca a scăpat de sub control, cred că este imperios necesar să existe un plan coerent de acțiune și intervenție rapidă pe care doar Primăria Generală îl poate și trebuie să îl pună în mișcare.
Lipsa reacției, în acest moment, nu este o variantă! Și sper ca, azi sau în zilele ce vin, domnul Primar General să ne convoace la o discuție constructivă”, scrie Robert Negoiță pe Facebook.

Continua sa citesti

Sectorul 3

Prima administrație locală din București care își digitalizează serviciile sociale

Publicat cu

pe

Scopul acestui proiect este reducerea timpului pentru depunerea și eliberarea documentelor, dar și eliminarea drumurilor pe care trebuia să le facă beneficiarii serviciilor DGASPC Sector 3 pentru a depune și obține acte sau informații. De asemenea, cetățenii ce vor alege această opțiune de depunere și comunicare în relația cu instituția vor avea în permanență informații despre stadiul în care se află dosarul sau lucrarea lor.

Astfel, la dispoziția cetățenilor se află ecosistemul digital ConectX prin intermediul căruia cetățenii pot depune online documentele necesare dobândirii beneficiilor și serviciilor sociale sau obținerii informațiilor de care au nevoie din cadrul Direcției Generala de Asistenta Sociala si Protecția Copilului Sector 3.

Pentru acest demers este necesară crearea unui cont în platforma ConectX accesând din browser linkul conectx.net – secțiunea „Înregistrare”. Sistemul poate fi accesat de pe orice dispozitiv electronic (telefon, tableta, laptop, PC etc.) .

Reclama

Rămân valabile și serviciile offline

Cu toate acestea, sunt prevăzute proceduri simplificate și în cazul celor care doresc să se prezinte la ghișee, astfel că timpul de așteptare pentru înregistrarea dosarelor este mult redus.

Persoanele care au depus solicitări la registratura fizică începând cu data de 17.01.2023 vor putea regăsi lucrarea în sistem în momentul autentificării în contul personal ConectX.

Reclama

De asemenea, recomandăm și persoanelor juridice (ONG-uri, SRL-uri etc.) care lucrează sau interacționează cu DGASPC Sector 3 să urmeze aceeași procedură.

Pentru informații suplimentare, în perioada implementării procedurilor digitale la DGASPC Sector 3, vă stăm la dispoziție la numărul de tel. 0372.126.100 și la adresa de email [email protected] .

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 3

Imagini socante in Sectorul 3: Barbat gasit mort pe sinele de tramvai!

Publicat cu

pe

Accident macabru în noaptea de duminică spre luni, în sectorul 3 al Capitalei. Un bărbat de 67 de ani a fost găsit fără viață pe șina de tramvai, în zona Pallady.

Cel mai probabil, nu a fost văzut de un vatman, care a trecut pur și simplu cu garnitura peste el, după care și-a continuat drumul.

Vatmanul a fost identificat abia după ce toate tramvaiele care merg pe acea linie au fost controlate de polițiști. Surse din rândul anchetatorilor spun că e posibil ca victima să se fi aflat sub influența alcoolului și să fi căzut ori adormit pe șine. Probele biologice vor face lumină în acest caz.
Traficul în zonă a fost deviat, iar tramvaiele au staționat zeci de minute, cât timp polițiștii au făcut cercetări la fața locului.

Colegul vatmanului: „Nu l-a văzut nimeni, dacă-l vedea cineva vă dați seama că…”

Reclama

Reporter: Și cum aţi aflat?

Colegul vatmanului: „De la colegi”.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Transport2 ore in urma

Rezista la primul cutremur? 28 de poduri și pasaje din București sunt verificate de specialiști!

28 de poduri și pasaje din București sunt verificate de specialiști, în această perioadă. Expertizarea a început din decembrie 2022....

Politica2 ore in urma

Nicușor Dan aplaneaza conflictul: Prefectul Greblă a consultat actele privind Zonele Protejate în original, nu se pune problema să fie atacate în instanță

Primarul general Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat miercuri că a avut o discuție la sediul Primăriei Municipiului București despre Planul...

Interviuri17 ore in urma

Ambasadorul Rusiei la București, amenințare fățișă: „Occidentul vrea ca Moldova să urmeze exemplul Ucrainei. Care este soarta Ucrainei, puteţi vedea”

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin, susține că declaraţiile făcute de şeful său, ministrul de Externe Serghei Lavrov, legate de...

Sectorul 523 de ore in urma

Primaria Sectorului 5 sta pe un butoi de pulbere: Descinderi intr-un dosar nou de inselaciune si fals

Poliția Capitalei a descins la mai multe instituții publice, în cadrul unui dosar de înșelăciune și fals. Conform unor informații...

Sectorul 42 zile in urma

Primaria Sectorului 4 trimite un convoi cu ajutoare umanitare in Turcia

Peste 5.000 de oameni și-au pierdut viața și alte 18.000 de persoane sunt grav rănite. Familii decimate care, cu o...

Transport2 zile in urma

Noutate la metrou: Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători

Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători. De asemenea, va fi lansată o aplicaţie pentru telefoanele mobile, care...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: