La trei ani de când a fost modernizat, Parcul Drumul Taberei nu are recepţia lucrărilor, pentru că nici acum nu au fost finalizate, se arată într-un răspuns al Primăriei Sector 6, la solicitarea MEDIAFAX. Între timp, primăria a alocat, pentru 2018, peste 12 milioane lei pentru mentenanţa parcului.

<

Redeschis în mai 2015, după ce a fost închis peste doi ani pentru lucrări de modernizare, Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei nu are nici până acum recepţia lucrărilor, pentru că nici acum nu au fost finalizate, reiese dintr-un răspuns al Primăriei Sector 6, la solicitarea agenţiei de presă MEDIAFAX.
„Lucrările efectuate în Parcul Drumul Taberei până în luna mai 2015 nu sunt lucrări finalizate întrucât finalizarea unui obiectiv de investiţie presupune ca 100% dintre lucrările autorizate să fie terminate. Având în vedere că zona serelor nu a fost finalizată, nu putem vorbi de o recepţie a lucrărilor”, se arată în precizarea primăriei.
Mai mult, la peste trei ani de când a fost redeschis publicului, parcul are nevoie de reparaţii, astfel că primăria alocă, pentru anul 2018, un buget de peste 12 milioane de lei pentru reparaţii şi întreţinere.

„Lucrările constau în: sistem colectare a apei pluviale şi drenaj, îmbunătăţirea soluţiei tehnice la alei de pietriş – în urma efectuării unei expertize tehnice, s-a constatat că soluţia prevăzută iniţial în proiect nu s-a dovedit a fi una viabilă, implicând costuri mari de întreţinere, motiv pentru care s-a optat pentru o îmbunătăţire a soluţiei tehnice. lucrări de întreţinere/reparaţii locuri de joacă şi terenuri de sport, lucrări de întreţinere/reparaţii sistem de iluminat, lucrări de întreţinere/reparaţii cişmele, lucrări de întreţinere/reparaţii spaţii verzi, lucrări de întreţinere/reparaţii mobilier urban, lucrări de întreţinere/reparaţii zone de recreere. Suma alocată pentru întreţinerea şi reabilitarea parcului, prevăzută pentru anul 2018, este de 12.224.000 lei”, precizează reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.

Citeste mai multe pe Mediafax

Transparenta face diferenta