Directorul pus de Gabriela Firea la spitalul Colentina ia masuri concrete impotriva celor doi medici care au avut curajul sa spuna public cu ce probleme grave se confrunta. Mai mult decat atat, directorul financiar a fost primul luat la tinta de oamenii Gabrielei Firea.
Urmeaza Comisia de Etica, cea care va stabili introducerea in Comisia de Disciplina a celor doi neurochirurgi Ionut Gobej si Dorin Bica, scrie bucurestifm.ro.
Silvi Ifrim, managerul interimar al Spitalului Clinic Colentina isi dovedeste “eficienta”!
Astfel, desi Primaria Capitalei nu a inceput curatenia de primavara, Ifrim  “face curat” in spital, cum altfel, daca nu in mod… “eficient”?! Consilii, comisii, demiteri…
La o zi dupa conferinta de presa,  marti la ora 16.00, a fost intrunit Consiliul de Administratie al Spitalului. Acesta s-a intrunit in situatie de urgenta, fara a indeplini vreo conditie legala pentru a de intalni: nu a fost anuntat cu 5 zile inainte, nu a fost anuntata nicio ordine de zi. A fost un Consiliu ad-hoc, care nu a intrunit toti membri si, mai mult, Ifrim a pus ca membru in consiliu unul din observatori sa voteze. Acesta nu a fost insa de acord si a anuntat ca se abtine, deoarece nu avea drept de vot, ceea ce ar fi fost o ilegalitate.
Consiliul nu a intrunit astfel, nici majoritatea simpla, conform declaratiilor unei surse, in exclusivitate pentru Bucuresti FM.
Pentru inceput a fost discutata vesnica problema a doamnei manager: orele suplimentare. Si sporurile salariatilor, o alta obsesie.
Dupa ce  cu o zi inainte Ifrim a cerut directorului financiar un punct de vedere cu privire la plata orelor suplimentare, iar aceasta I la dat, impreuna cu argumente legale: ca este aprobat prin bugetul de venituri si cheltuieli care la randul sau este aprobat de Administratia Spitalelor ieri Ifrim a cerut CA sa voteze demiterea din functie a directorului financiar. Aceasta a fost trecuta pe functia de sef serviciu financiar.
Tot in cadrul Consiliului Administrativ s-a votat punerea in discutia Comisiei de Etica a celor doi neurochirurgi, Dorin Bica si Ionut Gobej, care au organizat o conferinta de presa pentru a –si spune punctul de vedere in legatura cu situatia conflictuala din cadrul spitalului, de dupa numirea noului manager.
CA a votat analizarea in  Comisia de Etica, din care face parte si un reprezentant al pacientilor, prezentarea celor doi neurochirurgi in Comisia de Disciplina.
Comisii, comitete, consilii…avem.
Dar ce facem, doamna manager cu medicul infectionist, ca nu avem in Spitalul Colentina niciunul?!

<