Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat că datoriile sale la stat vin ca urmare a unui control ”abuziv” dispus de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, afirmând că se va retrage din viaţa publică ”definitiv şi irevocabil” dacă nu va câştiga în instanţă.
”Adevărul este că acum 7 ani de zile, în 2009, în urma unui control abuziv dispus de domnul Blejnar la acea perioadă au întocmit un proces verbal care n-are nicio legătură cu nicio realitate. Mai mult decât atât, nici dânşii nu mai ştiu ce să mai scrie acolo pentru că dânşii vin cu nişte sume, DNA vine cu alte sume care nu au nicio legătură una cu cealaltă. Noi facem acum nişte expertize. Adevărul este unul singur: că aceste lucruri vor fi stabilite în instanţă, iar dacă acel proces verbal făcut de Blejnar acum 7 ani va rămâne în picioare, eu mă retrag din viaţa publică definitiv şi irevocabil, dar vă garantez că aşa ceva nu se va întâmpla pentru că ştiu ce am făcut”, a afirmat Negoiţă miercuri seară la Realitatea Tv, transmite mediafax.ro.
El s-a declarat convins că procesul verbal ”făcut într-un mod profund abuziv” va fi invalidat de instanţă.

”Greşeli facem cu toţii. Ştiţi că este o vorbă: numai cine nu munceşte nu greşeşte. Ori noi care chiar muncim e normal că mai şi greşim”, s-a apărat social-democratul, care candidează pentru un nou mandat, în privinţa datoriei de 232 milioane lei.

El s-a declarat deranjat de faptul că ”PNL are nevoie de Blejnar ca să facă campanie” împotriva sa.
ANAF a publicat, luni, lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligaţii fiscale restante între 12 milioane lei şi 232 de milioane de lei.

<