Intra in contact cu noi

Sectorul 2

Familia Castellano si firma care administreaza clubul Bamboo, date in judecata de statul roman pentru datorii de 1,5 milioane de euro

Publicat cu

pe

Cel mai cunoscut club din România trebuie să plătească o sumă uriașă statului român. În acest context, localul se află în două litigii cu instuțiile statului. Suma totală depășește 1.500.000 de euro. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 suspectează un abuz în serviciu.
Firma Horeca Advice SRL, care administrează clubul Bamboo din Capitală, se află în plin război cu statul român. Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei”, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, i-a deschis două procese companiei care aparține familiei italiene Castellano.
Fostul ministru al Tineretului și Sportului, Marius Dunca, se bate cu pumnii în piept că de la el ar fi pornit întregul „război” – după cum însuși îl numește – cu clubul Bamboo. Adevărul pare a fi un pic diferit.

Întreaga poveste

La finalul lunii ianuarie 2018, tolo.ro dezvăluia că, după ce a ars, clubul Bamboo s-a mutat într-o bază MTS, lângă o clădire „cu bulină”, pentru care Complexul Studențesc „Tei” a primit ordin de demolare.
Tot Cătălin Tolontan scria, citând Curtea de Conturi, că în martie 2017, Joshua Castellano a demolat Le Gaga și a construit Bamboo fără autorizație, în baza din cartierul Tei.
Mai mult, localul este situat lângă un minihotel al MTS, ars în anul 2014, clădire pentru care familia Castellano câștigase, prin licitație, dreptul de folosință. Pentru acest minihotel, baza Tei primise ca termen de desființare data de 5.10.2017,  din partea Inspectoratului de Stat în Construcții.
Astfel, directorul Complexului Cultural Sportiv Studențesc „Tei”, Monica Pușcău, îi trimite lui Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului de la acea vreme, o notă de fundamentare, prin care îi solicită „trecerea imobilului de 2.600 mp, cu o amprentă de 840 mp, din domeniul public în cel privat al statului”, cu scopul de a-l demola.
La ora actuală, pentru a fi demolată clădirea, este necesară o Hotărâre de Guvern dată în acest sens. Totuși, chiar dacă Dunca a declarat, pentru Bugetul.ro, că el început războiul cu clubul Bamboo, Monica Pușcău ne-a dezvăluit că nu a primit niciodată vreun răspuns scris din partea ex-ministrului cu privire la acest subiect.

Suma pe care ar datora-o Bamboo statului român

Familia Castellano, prin firma Horeca Advice, ar trebui să plătească o chirie lunară de 16.000 de euro plus TVA, pentru 6.700 mp de teren și minihotelul neterminat, închiriat prin licitație, în anul 2008. Horeca trebuia să finalizeze imobilul, pentru ca apoi să-și compenseze maximum 50% din chirie. Minihotelul neterminat a ars, însă, în 2014.
În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, șefa bazei Tei i-a pus la dispoziție reporterului Bugetul.ro cifrele privitoare la suma totală pe care Bamboo o datorează statului român.
Astfel, pentru chiriile din perioada septembrie 2012-decembrie 2013, Horeca ar trebui să achite 269.700 de euro, la care se adaugă TVA-ul. De asemenea, pentru ianuarie 2014-octombrie 2017, firma care administrează clubul Bamboo ar trebui să plătească 576.000 de euro plus TVA. Asta înseamnă 845.000 de euro plus TVA.
Totodată, minihotelul ars în 2014 a fost evaluat la circa 2.895.000 de lei, aproximativ 629.000 de euro.
În prezent, deși funcționează în baza Tei, clubul Bamboo nu-i plătește nicio chirie statului român, dat fiind că părțile se află în plin proces.

Reclama

„Eu am început războiul cu Bamboo”

În perioada ianuarie 2017-ianuarie 2018, Marius Dunca a fost ministru al Tineretului și Sportului. În acest timp, el a locuit chiar în Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei”, la câțiva metri de locul unde a fost mutat clubul Bamboo.
Dunca a afirmat, pentru Bugetul.ro, că el a fost singurul care a început „războiul cu Bamboo”.
„Vreau să analizați că eu am fost singurul care a început războiul cu Bamboo. Eu am început din prima războiul cu Bamboo. Nu vreau să zic de ceilalți miniștri ce au făcut. Am colaborat foarte bine cu doamna director (n.r. – Monica Pușcău)”, ne-a declarat fostul ministru.
În acest context, Marius Dunca a mai spus că ne va trimite pe e-mail documente doveditoare în acest sens, lucru pe care, până la ora publicării acestui articol, nu l-a făcut.

„Acțiunea a fost scrisă și semnată de mine”

După ce am discutat cu domnul Dunca, i-am solicitat directorului Monica Pușcău un punct de vedere cu privire la cele declarate de fostul ministru.
Aceasta ne-a precizat că s-a înțeles foarte bine cu fostul ministru, dar că demersul a fost inițiat de dumneai. Totuși, Pușcău a menționat că Ministerul Tineretului și Sportului i-a dat acceptul în vederea contractării unui cabinet de avocatură.
„Acțiunea este făcută de mine, scrisă și semnată de mine. Eu nu o văd ca pe un război, eu vreau pace. Trebuie privită ca o normalitate. Statul a ajuns să aibă mai puține drepturi decât noi, cetățenii.
Am solicitat în scris acordul Ministerului, de a putea contracta un cabinet de avocatură, pentru a ne reprezenta în instanță, dat fiind că nu avem consilier juridic. Ministerul ne-a dat acceptul”, ne-a declarat șefa bazei Tei.

Procurorii au intrat pe fir

În luna decembrie a anului 2017, Curtea de Conturi a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la neregulile depistate în baza Tei.
DNA ne-a transmis următoarele: „Sesizarea la care faceţi referire a fost trimisă, la data de 17.12.2017, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, spre competentă soluţionare”.
Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, în această speță, procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.

Reclama

Sectorul 2

Promisiune electorala? Primaria Sectorului 2 anunta modernizarea Halei de Peste din Piata Obor

Publicat cu

pe

Primăria sectorului 2 a anunțat că va începe lucrările la modernizarea halei de pește, pentru a creşte gradul de confort al cumpărătorilor şi al comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu. Decizia a fost votată în ultima ședință a Consiliului Local.

”Am hotărât să adaptăm proiectul iniţial de reabilitare a Halei Terminal la cele mai noi standarde europene şi să facem o reconstrucţie mai amplă. Nu ne rezumăm doar la reparații, ci vrem să izolăm termic şi la exterior clădirea, pentru a menține temperatura la un nivel optim în interiorul halei, fără pierderi de căldură, şi implicit, cu un consum mai scăzut de energie”, a transmis Primăria Sectorului 2 într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a instituției.

Primăria a mai anunțat că lucrările vor ține seamă și de nevoile persoanelor cu dizabilități.

Reclama

„Considerăm că fiecare persoană are dreptul la o viaţa independentă, motiv pentru care în Sectorul 2 nu lăsăm pe nimeni în urmă şi accesibilizăm Hala Terminal pentru ca fiecare client să își poată face cumpărăturile fără efort, indiferent de nevoile sale”, se scrie în comunicat.

Vor fi executate reparații atât la interiorul cât și la exteriorul clădirii, vor fi refăcute instalațiile sanitare, electrice și termice, iar hala va fi recompartimentată. Astfel, va fi oprită degradarea imobilului, care va fi readus la standardele optime de utilizare.

Lucrările vor dura 12 luni din momentul începerii lor, iar investiția va fi de aproximativ 1,38 milioane de euro.

Reclama

„Pentru suprafaţa de 2284.20 mp este necesară o investiţie în valoare totală de 6.902.020,72 lei fără TVA. Proiectul de modernizare va dura 12 luni de la momentul începerii lucrărilor”, mai precizează Primăria Sectorului 2.

Continua sa citesti

Sectorul 2

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Publicat cu

pe

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună cu Asociația „Platforma pentru Educație Competitivă” și sprijinită de Organizația Femeilor Liberale a filialei PNL Sector 2.

Între 13 și 15 septembrie, orele 16:00-19:30, toți copiii, dar și însoțitorii acestora vor avea parte de consultații gratuite în specializările: medicină generală, oftalmologie, dermatologie, diabet și nutriți, acestea fiind realizate de către personalul medical al clinicii Noblesse. Evenimentul se află la a doua ediție și obiectivul acestuia este creșterea accesului la servicii de calitate în domeniul sănătății pentru locuitorii Sectorului 2 al Capitalei.

„Începutul de an școlar vine cu multe responsabilități pentru părinți. Eu, ca profesor, dar și ca părinte, înțeleg acest lucru. Cred că fiecare copil trebuie să aibă acces la educație și la servicii de sănătate de calitate. „Începem școala sănătos” este un proiect care îngrijește, dar și educă atât copiii, cât și părinții cu privire la atenția pe care trebuie să o acordăm sănătății. Ca și anul trecut, mă voi bucura să fiu în mijlocul copiilor, părinților și bunicilor. Împreună putem găsi răspuns preocupărilor cu privire la începutul noului an școlar. Mulțumesc pe această cale cadrelor medicale ce se vor ocupa și anul acesta de nevoile micuților, dar și ale adulților!”, precizează Monica Anisie.

Reclama

Această ediție va avea un element de noutate reprezentat de prezența elevilor Școlii Postliceale Sanitare „Fundeni”, alături de profesorii acestora. Împreună vor răspunde curiozităților celor prezenți privind educația pentru sănătate.

Continua sa citesti

Sectorul 2

Primăria Sectorului 2 începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 2 începe de joi ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, a anunțat primarul Radu Mihaiu, pe pagina de Facebook. Edilul spune că vor fi ridicate în primul rând mașinile care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic: cele parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.

Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2, iar proprietarii trebuie să plătească minim 500 de lei pentru recuperare.

Regulamentul pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar a fost aprobat de Consiliul Local în octombrie 2022, dar până acum nu a fost pus în practică deoarece Primăria nu avea unde depozita mașinile ridicate.

”Vă rog, aveți mare atenție unde vă lăsați mașina. De astăzi e operațional serviciul de ridicări mașini

Reclama

Vom prioritiza cele mai grave situații care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic – mașini parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor.

Ce trebuie să știți:

– Dacă nu vă mai găsiți mașina în locul în care ați parcat-o, puteți confirma informația la dispeceratul Poliției Locale Sector 2 la următoarele numere de telefon: 021.25.25.103, 0753.317.168, 0800 800 772 sau 021 9941.

Reclama

– Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2.

– Recuperarea maşinii va fi posibilă doar după plata taxelor de ridicare, transport şi depozitare.

– Pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată până în 5 tone se vor achita următoarele taxe: 200 lei ridicare, 150 lei transport și 150 lei pe zi pentru depozitare.

Reclama

– Pentru vehiculele cu o masa maximă autorizată peste 5 tone proprietarul maşinii va plăti 270 lei pentru ridicare, 200 de lei transportul și 150 de lei pe zi pentru depozitare.

– Aceste taxe pot fi plătite la casieria de pe Aleea Bistricioara, în numerar sau cu cardul.

– Programul de funcţionare este non-stop atât pentru serviciul de ridicări, cât și pentru restituirea mașinilor de la platforma Bistricioara.

Reclama

– Ulterior, şoferul maşinii va fi sancţionat cu 4 puncte de penalizare. Un punct de penalizare reprezintă 145 lei, ceea ce înseamnă că în total amenda va fi de 580 de lei. Amenda poate fi plătită la jumătate (290 de lei) dacă este achitată în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.

Sincer, îmi doresc să nu avem prea mulți “clienți” la platforma de pe Bistricioara, însă asta presupune să NU periclitați siguranța celorlalți prin modul în care vă parcați mașina.a scris Radu Mihaiu pe pagina de Facebook.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bani5 zile in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucuresti5 zile in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politicao săptămână in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucurestio săptămână in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția...

Bucuresti3 săptămâni in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Reclama

La mare cautare