firea iordanescu

Mitica Dragomir si Anghel Iordanescu nu vor mai ajunge in Consiliul General al Capitalei, ei urmand sa fie retrasi de catre conducerea PSD. PSD este nemultumit ca imaginea proasta a acestora si i-a cerut Gabrielei Firea, cea care i-a propus, sa rezolve situatia fara scandal. Petre Roman a anuntat deja ca se retrage.

<

„Mi se pare normal sa fie retrasi, nu au contribuit cu nimic in campania electorala, nu au ajutat partidul. Trebuie sa luam decizia in zilele urmatoare, dar toti cei care au venit din afara partidului ar trebui sa fie retrasi. Lista pentru Consiliul General va trebui validata la centru”, a declarat pentru Europa Libera un lider PSD din Bucuresti.

Lista de consilieri generali cu care a venit Gabriela Firea in alegerile locale a luat prin surprindere conducerea partidului. Cu cateva zile inainte de anuntul public, Gabriela Firea comunicase liderilor PSD ca va avea pe lista mai multe nume cu notorietate, personalitati, pentru a trage lista. Nu a precizat cine sunt acestea.

Prezenta lui Petre Roman, acuzat pentru crime impotriva umanitatii in dosarul Mineriadei, sau a lui Dumitru Dragomir, condamnat in prima instanta in doua dosare penale, a luat prin surprindere conducerea PSD, care intentioneaza sa nu le valideze mandatul.

„Mi se pare normal sa fie retrasi, nu au contribuit cu nimic in campania electorala, nu au ajutat partidul. Trebuie sa luam decizia in zilele urmatoare, dar toti cei care au venit din afara partidului ar trebui sa fie retrasi. Lista pentru Consiliul General va trebui validata la centru”, a mentionat liderul pesedist.

Pana in acest moment, singurii care si-au anuntat intentia de a renunta la mandat sunt Daniel Pancu, fost jucator la Rapid Bucuresti, antrenor al echipei de fotbal Poli Iasi in acest moment, si fostul antrenor Cornel Dinu. Dumitru Dragomir a precizat ca nu vrea sa renunte la mandatul obtinut in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Conducerea PSD considera ca prezenta lui Petre Roman pe lista consilierilor aduce deservicii de imagine partidului. Mai mult, fostul premier s-a declarat liberal, iar prezenta sa pe lista pentru Consiliul General a fost o decizie exclusiva a Gabrielei Firea.

„Eu am renuntat la mandat. Am facut cerere de renuntare, avand in vedere ca Gabriela Firea nu a castigat si PSD e in opozitie. Practic, nimic din ce imi propusesem, proiectele pe care le-am propus erau complet blocate. Avand in vedere compatibilitatea destul de redusa cu grupul de acolo, am renuntat”, a declarat Petre Roman pentru Europa Libera.

Potrivit acestuia si Gabriela Firea a renuntat la mandatul de consilier general in Bucuresti. Presedinta organizatiei PSD Bucuresti va candida pentru un post de senator la alegerile din 6 decembrie.

Surse din PSD sustin ca se va incerca in zilele urmatoare ca numarul retragerilor sa fie mai mare.

„Nu putem sa mergem in continuare cu Dumitru Dragomir dupa ce noi am anuntat ca nu mai sustinem candidati cu dosare penale. Dragomir e deja condamnat in doua dosare, ce facem, stam sa il ia din Consiliul General si sa fie aratat PSD. Dragomir nu are treaba cu PSD, el a fost la PRM, acum a aparut pe filiera Firea”, a precizat un lider social-democrat.

Conducerea PSD nu a dorit sa faca valva in jurul acestui subiect si i-a dat sansa Gabrielei Firea sa vorbeasca cu cei pe care i-a propus.

„Este posibil sa se retraga ei pana la validarea mandatelor si sa nu mai fie nevoie de o decizie in partid. Ciolacu nu a dorit sa genereze o noua tensiune cu Firea, mai ales dupa scandalul legat de fraudarea alegerilor unde Gabriela Firea nu s-a simtit total sprijinita de partid”, au dezvaluit surse din conducerea PSD.