Conform unui grafic prezentat de Zoom Report, Gabriela Firea a primit mai multe voturi decat Nicusor Dan doar in sectiile aflate la periferia Capitalei.

<

Gabriela Firea a iesit invingatoare in sectiile din Sectorul 5, din apropiere de Voluntari sau Pantelimon sau din zona Bucurestii Noi, se arata in graficul realizat de Zoom Report.

Gabriela Firea, primarul inca in functie al Capitalei, a afirmat sambata ca prezenta scazuta la urne a afectat-o in lupta pierduta cu Nicusor Dan, dar acuza ca, pe langa procese verbale modificate, mii de voturi pentru ea ar fi fost anulate si „trecute fara temei la nule”. „Pentru a-mi fi continuat activitatea si proiectele, ne-au lipsit doar 30 de mii de voturi – foarte putin raportat la cele aproape doua milioane de bucuresteni cu drept de vot”, a scris Firea.

„O imbratisare, o floare si mii de multumiri celor 250 de mii de bucuresteni care m-au votat! Va voi purta in suflet toata viata! Din pacate, din cei un milion opt sute de mii de alegatori inscrisi in liste, au participat la vot doar 650 de mii. Pentru a-mi fi continuat activitatea si proiectele, ne-au lipsit doar 30 de mii de voturi – foarte putin raportat la cele aproape doua milioane de bucuresteni cu drept de vot”, a scris pe Facebook primarul inca in functie al Bucurestiului.

Firea a continut sa acuza ca ar fi fost furata la alegerile de duminica trecuta.

„Puteti calcula, avand 1200 de sectii de votare, cate procese verbale trebuiau modificate, asa cum s-a intervenit pe ele cu carioca sau pix mai gros, si cate voturi exprimate pentru mine trebuiai trecute fara temei la nule. Sunt mii de astfel de voturi anulate la BEM. Nimeni nu mai vrea sa le numere, totul se inchide azi, s-a pus capac peste adevar”, a scris Gabriela Firea.

Viitorul fost primar general al Capitalei a mai scris ca va merge in justitie „dupa puterile mele, sa apar voturile cetatenilor, adica esenta democratiei”.

„Stiu ca este o lupta inegala. Ei, cu toate institutiile statului de partea lor, cu toate butoanele vizibile si invizibile. Eu, cu oamenii alaturi dar fara forta persuasivo-institutionala. Voi merge mai departe in justitie dar, la cum arata lucrurile… in fine, daca tot au castigat prin frauda, masluire, viciere, macar sa se apuce de treaba”, a scris Firea.

„Doresc binele acestui oras, prin urmare sper ca promisiunile din campanie sa fie puse rapid in aplicare”, a mai adaugat Gabriela Firea dupa care s-a lansat in noi atacuri la adresa lui Nicusor Dan si a actualului guvern.