Dezvoltatorul imobiliar S IMMO, care deţine mallul Sun Plaza din Berceni, investeşte 65 de milioane de euro într-o clădire de birouri pe Bulevardul Uranus din Capitală si alte 30 în remodelarea mallului Sun Plaza, a anunţat compania într-o conferinţă de presă.

Lucrările de construcţie au fost demarate în luna iulie, iar imobilul va fi finalizat în al doilea trimestru din 2018, informeaza economica.net.

<

Clădirea The Mark va avea o suprafaţă închiriabilă de 25.500 de mp, cu un turn de 14 etaje şi o altă clădire cu şase etaje.

„Motivul pentru care am cumpărat terenul a fost locaţia centrală, pentru că în marile oraşe sunt spaţii limitate. Nu aş investi într-un proiect de birouri Pipera”, a declarat Friedrich Wachernig, membru în Boardul de conducere al S IMMO.

Investiţia in The Mark a fost amânată în ultimii ani. În vara acestui an, firma prin care se dezvoltă clădirea de birouri a operat o majorare de capital de circa 18 milioane de euro, arată datele de la ONRC.

Chiria vizată de companie este de 18,5 euro/mp, iar Wachernig este optimist că peste doi ani va putea închiria la acest nivel. În prezent, chiria medie în zonă este de 16 euro/mp. Compania nu a semnat încă niciun contract de închiriere.

Compania a inevstit deja 20 de milioane de euro în achiziţia terenului şi are alte 45 de milioane de euro pentru construcţia birourilor.

Alte 30 de milioane de euro vor fi investite în amenajarea unui spaţiu de 11.000 de mp din cadrul Sun Plaza, ocupat în urmă cu câţiva ani de un magazin Mobexpert. Lucrările de remodelare au început în primele luni din acest an şi se vor finaliza în 2018. Astfel, 40 de noi magazine se vor deschide în mallul de la Piaţa Sudului. Rata de pre-închiriere a spaţiilor pentru noile magazine a ajuns la 85%.

Transparenta face diferenta