Acasă Politica Mesajul lui Nicusor Dan pentru bucuresteni: „Aveti răbdare până la finalul mandatului...

Mesajul lui Nicusor Dan pentru bucuresteni: „Aveti răbdare până la finalul mandatului pentru a vedea rezultatele materializate” 

67

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunțat că vrea al doilea mandat ca primar pentru că administraţia publică se face „pe termen lung”, iar Bucureştiul este un oraş în care „nu s-au făcut lucruri structurale ani de zile şi e nevoie de continuitate”, transmite News.ro, care citează emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Nicuşor Dan se descrie drept un „primar independent, care are o relaţie foarte bună cu o majoritate formată din USR, PNL şi PMP”.

„Până în 2024 mai trebuie să facem multe din lucrurile de care am vorbit aici: metroul de suprafaţă în zona de nord ar fi un lucru foarte important pentru care o să ieşim foarte curând în achiziţie pentru peroane, după ce am făcut studiu de prefezabilitate. (…) Deci sunt foarte multe lucruri pe care să le facem noi până în 2024 şi atunci evident că feedback-ul pe care ni-l vor da bucureştenii va fi foarte important în decizia fiecăruia dintre noi. Eu evident că îmi doresc să continui, pentru că administraţia publică e pe termen lung. Am terminat discuţiile în mai 2021 şi primul tramvai din cele 100 a venit în august în iulie 2022. Deci, administraţia publică e pe termen lung, Bucureştiul este un oraş în care nu s-au făcut lucruri structurale ani de zile şi atunci e nevoie de continuitate”, a afirmat Nicuşor Dan duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.

Întrebat primarul cărui partid simte că este, Dan s-a descris drept „un primar independent, care are o relaţie foarte bună cu o majoritate formată din USR, PNL şi PMP”.

„Deci nu aţi auzit – chiar dacă există, ca în orice formă de colaborare politică, coaliţie, există tensiuni – în linii mari într-un an şi 30 de mandat lucrurile au mers în această colaborare. Deci nu aţi auzit de scandaluri în Consiliul General între aceste formaţiuni politice? 99 % din proiectele pe care le-am propus în Consiliul General au trecut şi asta presupune o discuţie înainte şi o o negociere şi o disponibilitate de a colabora pentru care trebuie să mulţumesc acestor partide”, mai declară edilul.

El adaugă că transmite bucureştenilor „un mesaj de a avea răbdare până la finalul mandatului pentru a vedea materializate” proiectele începute.

„Bineînţeles că dacă ne uităm la poza de moment şi mai ales la aşteptările pe care bucureştenii le-au avut şi mai ales cei care m-au susţinut, lucrurile pot să pară cumva întârziate”, admite Nicuşor Dan.

Întrebat dacă, în virtutea colaborării de la guvernare, se aşteaptă ca PNL să o susţină pe Gabriela Firea la viitoarele alegeri locale pentru funcţia de primar general, că „este o discuţie dacă Gabriela Firea va fi susţinută de PSD”.

„Este o discuţie dacă Gabriela Firea va fi susţinută de PSD. Eu nu am văzut la această doamnă decât – i-am şi spus un la un moment dat ”doamna voucher” – n-a ştiut decât să dea vouchere pe diferite categorii de cetăţeni, n-am văzut un alt tip de politică şi cred că Bucureştiul are nevoie totuşi de o direcţie structurală care să rezolve, să răspundă la marile probleme structurale pe care Bucureştiul le are. Şi nu cred că Gabriela Firea are capacitatea de a răspunde la asta”, a declarat Nicuşor Dan duminică, la Prima Tv.

În ceea ce priveşte susţinerea pe care la un moment dat a exprimat-o pentru PNL, edilul Capitalei a explicat că în momentul în care a exprimat acea opinie „în momentul ăla era corectă”, el subliniind că în prezent este un primar independent care încearcă să aibă o relaţie foarte bună cu fiecare dintre partidele care îl susţin.

<