Acasă Politica Nicusor Dan raspunde atacurilor PSD: ”Să lanseze Firea programul cu bani de...

Nicusor Dan raspunde atacurilor PSD: ”Să lanseze Firea programul cu bani de la Guvern”

35

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, o invită pe Gabriela Firea, „ministru al Familiei și lider important în PSD, să lanseze la nivel național, cu bani de la Guvern, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu același cuantum de la nivelul Capitalei”.

„Am primit o solicitare din partea prefectului Capitalei pentru a răspunde unei adrese de la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea, cu privire la stimulentul financiar pentru constituirea familiilor în plan local, adică pentru tinerii bucureșteni care se căsătoresc. În cazul în care fostul primar și actualul ministru a uitat, îi reamintesc că ne-a lăsat un buget cocoșat de datorii și că ne-a luat un an de zile ca să stabilizăm cât de cât primăria, eșalonând, reeșalonând și plătind aceste datorii. Banii pentru acest stimulent, cât și pentru alte proiecte sociale, au fost cheltuiți în avans de Gabriela Firea într-o orgie de târguri, festivaluri și reclame din banii primăriei, lăsându-ne în imposibilitatea de a finanța astfel de proiecte sociale, oricât ne-am fi dorit”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

El apreciază că, „dacă însă ministrul Firea ținea cu adevărat la acest proiect, avea șansa să-l pună în practică la o scară mult mai mare”.

„Nu e târziu nici acum, așa că o invit pe Gabriela Firea, ministru al Familiei și lider important în PSD, să lanseze la nivel național, cu bani de la Guvern, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu același cuantum de la nivelul Capitalei. Asta ar arăta că îi pasă de acest subiect și că această idee n-a fost doar o încercare de a lua ochii bucureștenilor”, conchide primarul general al Capitalei.

<