Toate şcolile în care sunt raportate cazuri de infecţii cu noul coronavirus vor fi închise! Ministerul Educației a transmis o procedură de urmat în toate unitățile de învățământ în cazul confirmării unui elev cu coronavirus.

<

„Vreau să precizez că suspendarea cursurilor se va realiza de către Comitetul Județean pentru situații speciale de Urgență. Procedura pe care Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății a transmis-o în teritoriu vineri prevede ca în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice și de evoluția situației ca DSP pe împreună cu Inspectoratul Școlar Județean să poată decide închiderea sau suspendarea cursurilor la clasa sau școala cu pacientul confirmat.

Aș face un apel către părinți, către profesori și către conducerile unităților de învățământ din țară. Un apel la calm pentru că la momentul acesta în țară nu avem decât patru elevi care sunt confirmați cu coronavirus. Este vorba de trei elevi din Timișoara, acolo deja s-a luat măsura suspendării cursurilor, și un elev din Hunedoara.

La momentul acesta tot ce pot să vă precizez este că pentru suspendarea cursurilor sau pentru închiderea școlilor Comitetul Județean pentru situații speciale de Urgență ia această decizie”, a declarat, la Antena 3, Monica Anisie.

Transparenta face diferenta