Sectorul 3
O mașină abandonată ridicată la trei zile, în Sectorul 3. Negoiță se face că muncește, vin alegerile
De la începutul acestui an până în prezent, polițiștii au identificat 1421 de autoturisme abandonate pe domeniul public și au finalizat procedura de ridicare a 164 de astfel de mașini care, ulterior, au fost depozitate în centrul special amenajat.
De asemenea, de la începutul anului până în prezent, 141 de mașini ridicate anterior au intrat în patrimoniul Primăriei Sectorului 3.
Precizăm faptul că, potrivit Legii 421/2002 procedura aplicabilă în astfel de cazuri este următoarea:
I. Pentru vehiculele fără numere de înmatriculare (fără stăpân):
a) se identifică amplasamentul (zona, adresa poştală, repere) unde se află vehiculul;
b) se aplică pe caroseria vehiculului o somaţie cu termen de 10 zile, prin care proprietarul/deţinătorul legal este somat să ridice vehiculul de pe domeniul public;
c) se execută planşe foto la faţa locului (de detaliu şi de ansamblu, prin care să se evidenţieze atât zona, cât şi deficienţele constatate la autoturismul în cauză, dar şi somaţia aplicată pe maşină);
d) se întocmeşte procesul-verbal de constatare;
e) la expirarea termenului din somaţia aplicată pe maşină, în situaţia în care proprietarul/deţinătorul legal nu a dat curs somaţiei, se înaintează referat către Cabinet Primar pentru emiterea Dispoziţiei de declarare a vehiculului fără stăpân;
f) după emiterea dispoziţiei, se procedează la ridicarea vehiculului de pe domeniul public, de către operatorul autorizat însoţit de un echipaj al DGPL Sector 3.
II. Pentru vehiculele abandonate (cu numere de înmatriculare):
a) se identifică amplasamentul (zona, adresa poştală, repere) unde se află vehiculul;
b) se aplică pe caroseria vehiculului o somaţie cu termen de 10 zile, prin care proprietarul/deţinătorul legal este somat să ridice vehiculul de pe domeniul public;
c) se execută planşe foto la faţa locului (de detaliu şi de ansamblu, prin care să se evidenţieze atât zona, cât şi deficienţele constatate la autoturismul în cauză, dar şi somaţia aplicată pe maşină);
d) se întocmeşte procesul-verbal de constatare, totodată fiind realizată fişa de identificare a proprietarului, prin solicitarea datelor de identificare la Dispeceratul DGPLS3;
e) la expirarea termenului din somaţia aplicată pe maşină (10 zile), în situaţia în care proprietarul/deţinătorul legal nu a dat curs somaţiei, se întocmeşte referatul cu propunerea emiterii somaţiei de către Cabinet Primar, cu termen de 5 zile de la data primirii, care este transmisă cu aviz de primire prin poştă sau afişată la adresa de domiciliu a proprietarului/deţinătorului legal;
f) la expirarea termenului de 5 zile, se întocmeşte referat cu propunerea de emitere a Dispoziţiei de Primar, prin care vehiculul este declarat abandonat şi ridicat de pe domeniul public.
Potrivit sursei citate, restituirea vehiculelor se face pe bază de proces-verbal, aprobat de primarul Sectorului 3, dacă proprietarul:
– face dovada calității de proprietar/deținător legal;
– achită toate taxele și impozitele prevăzute de lege;
– achită sumele corespunzătoare cheltuielilor efectuate pentru ridicarea/transportul/depozitarea și paza vehiculului;
– plata la zi a tarifului de parcare, în cazul vehiculelor ridicate din parcări.
În cazul în care nu se solicită restituirea vehiculelor, acestea vor fi valorificate în condițiile legii de către Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 3.
Sectorul 3
Negoita, mesaj pentru bucurestenii din Sectorul 3: ”Fac un apel către locuitorii Sectorului 3 la colectare selectivă a gunoiului”
Primăria Sectorului 3 implementează proiectul „Extinderea sistemului de management integrat al deșeurilor în Sectorul 3 al Municipiului București”. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, cod SMIS 150359.
Obligativitatea racordării la normele europene de mediu
Obiectivul general constă în creșterea calității mediului în Sectorul 3 prin îmbunătățirea sistemului de management integrat al deșeurilor, în vederea îndeplinirii țintelor legate de creșterea gradului de reciclare conform normelor în vigoare. Legislația europeană prevede ca până în anul 2025 ghenele tubulare din blocuri să fie desființate.
Containere cu descărcare automată
În acest context, Primăria Sectorului 3 pune în aplicare legislația europeană. Concret, au fost amenajate 1.000 de containere pentru a încuraja colectarea selectivă pe 3 fracții. Zonele în care acestea au fost montate sunt selectate în funcție de studiul geofizic realizat, precum și de numărul de locuitori care pot beneficia de ele. Conform tehnologiei de care dispun sistemele îngropate de colectare a deșeurilor, nivelul de umplere a containerelor este monitorizat de senzori speciali.
Echipamentul corespunzător cuprinde, printre altele, containere cu o capacitate de 2,25 mc pentru colectarea deșeurilor de sticlă, containere de 2,25 mc pentru colectarea deșeurilor textile, containere pentru deșeurile periculoase, pubele cu o capacitate de 120 de litri pentru colectarea deșeurilor reziduale din zona de case, pubele de 120 de litri pentru colectarea deșeurilor reciclabile din zona de case.
Apelul primarului Robert Negoiță la colectare selectivă
„Dintre numeroasele proiecte pe care le derulăm pentru comunitatea Sectorului 3 aduc în prim plan dezvoltarea unui sistem de management integrat al deșeurilor. Suntem prima administrație din țară care a implementat un sistem de pubele îngropate. Dezvoltăm acum un sistem performant de colectare a deșeurilor, format din pubele cu descărcare automată. Am montat peste 1.000 de unități în Sectorul 3, care vor deveni funcționale. Fac un apel către locuitorii Sectorului 3 la colectare selectivă a gunoiului. Biodegradabile separat, peturi separat, așa este civilizat și în felul acesta protejăm mediul înconjurător și economisim resursele”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.
Totodată, reamintim că locuitorii Sectorului 3 care au întrebări sau sesizări privind ridicarea deșeurilor sau care doresc să facă o programare pentru ridicarea deșeurilor voluminoase se pot adresa Direcției Generale de Salubritate Sector 3. Liniile telefonice 0720.777.511/512/513/514/515 sunt deschise 24 de ore din 24.
Sectorul 3
Caz socant in sectorul 3: Vânzătoarea de 23 de ani, însărcinată în trei luni, omorata si aproape decapitată cu drujba!
Vânzătoarea de 23 de ani, însărcinată în trei luni, a fost aproape decapitată, potrivit surselor din anchetă. Atacatorul, care este tatăl patroanei, a folosit o drujbă la măcel. Iar asta nu este tot. Familia tinerei sustine că, în trecut, bărbatul ar fi abuzat-o sexual.
Moartea fetei a fost una violentă și a avut loc în doar 9 minute. Bărbatul ar fi lovit-o de mai multe ori cu o armă albă și o drujbă cu care a încercat să o decapiteze.
Un fost angajat al magazinului spune despre criminal că își ieșea din minți când venea vorba de bani. O ipoteză luată în calcul este că individul o bănuia pe vânzătoare că fură din profit.
Și vecinii sunt șocați de cele întâmplate.
Totodată, fata i-ar fi mărturisit în trecut soacrei ei că angajatorul său, bărbatul de 72 de ani, ar fi abuzat-o sexual în garsoniera lui.
Ucigașul a spus că nu-i pare rău, iar adevăratul motiv al crimei îl va ști doar el și tânăra moartă
Sunt scenarii acum, potrivit cărora, există posibilitatea ca bebelușul nenăscut să fi fost al criminalului care este cu 50 de ani mai mare decât tânăra ucisă.
Bărbatul a fost audiat de mai multe ori, dar doar prima dată a dat detalii importante polițiștilor de la Secția 12, apoi a tăcut în fața ofițerilor de la Omoruri și nu a vrut să ofere alte detalii.
Sectorul 3
10.000 de lei de căciulă – Negoiță a premiat olimpicii din Sectorul 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a premiat joi, 6 decembrie, 18 elevi pentru rezultate deosebite obținute la olimpiade și concursuri naționale și internaționale.
În cadrul acestor competiții, fiecare dintre cei 18 elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică București care au obținut șase medalii de aur, nouă de argint și trei de bronz la discipline precum matematică, informatică, fizică, astrofizică, chimie, astronomie și limba engleză au fost recompensați cu suma de 10.000 de lei.
Premierea elevilor a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 505/2023 privind acordarea de premii elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular de pe raza Sectorului 3 al Municipiului București, pentru rezultate deosebite obținute la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale.