Banii plătiți din bugetul orașului Voluntari pentru transportul pelerinilor ilfoveni la Iași, la Sfânta Parascheva, au ajuns la o firmă legată de mâna dreaptă a cuplului Firea-Pandele, scriu jurnaliștii de la proiectul Să fie lumină.
Star Holiday and Tour, firma care a luat banii publici de la primăria Voluntari pentru transportul cu sute de autocare a pelerinilor, este deținută în acte de Gheorghe Cristian Desculțu, din Turnu Măgurele, dar este condusă de un om de afaceri pe nume Ștefan Grigore. Bărbatul în vârstă de 72 de ani este socrul lui Ștefan Grigore.
Ștefan Grigore este patronul agenției de turism Gregory Tour, care opera autocarul cu turiști români căzut într-o prăpastie în Muntenegru în anul 2013. 19 oameni au murit în urma accidentului de atunci.
Ștefan Grigore a fost, vreme de aproape un deceniu, asociat cu Emanuel Gabriel Botnariu, mâna dreaptă a cuplului Gabriela Firea-Florentin Pandele.
Emanuel Gabriel Botnariu a deținut calitatea de membru în mai toate consiliile de administrație ale firmelor înființate de municipalitatea Voluntari, de la clubul de fotbal la companiile de utilități. După instalarea Gabrielei Firea la Primăria București, Emanuel Botnariu a fost numit șef al Administrației Spitalelor din București. În decembrie 2016, el a devenit senator de Ilfov din partea PSD.
490.000 de lei, cu tot cu TVA, a costat transportul miilor de oameni în Iași și înapoi, adică în jur de 106.000 de euro.

<
”Pe Ștefan Grigore l-am găsit, luni după prânz, în sediul din acte al agenției de turism Star Holiday and Tours SRL. La adresa din centrul Bucureștiului am nimerit însă într-un birou al agenției Gregory Tour. L-am găsit relaxat pe managerul Grigore.
I-am spus că am vrea să discutăm puțin despre licitația de la Voluntari pentru pelerinajul la Sfânta Parascheva, însă Ștefan Grigore și-a amintit brusc că trebuie să plece la o întâlnire. (n.r. – ignorați data care apare pe filmare, e o eroare cauzată de setarea greșită a aparaturii video; imaginile sunt din 16 octombrie 2017)
Nici a doua zi, când l-am contactat telefonic, Ștefan Grigore nu a vrut să discute despre licitația organizată de primăria lui Pandele.
Nici Adriana Vlădeanu, șefa direcției din Primăria Voluntari care a organizat licitația pentru transportul celor din Voluntari la Iași, nu a vrut să ne dea acces la documentele din dosarul de achiziție publică”, scrie sursa citata.
Pe portalul de licitații publice, procedura încă figura, la momentul la care am discutat cu Vlădeanu, ca fiind în desfășurare, deși pelerinii se întorseseră de la Iași de zile bune. Pur și simplu, sistemul electronic nu afișa nicăieri rezultatul licitației. Sutele de autocare fuseseră totuși văzute și în Voluntari, la plecare, și în Iași, la sosire.

Citiți mai multe aici.

Transparenta face diferenta