Șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess, pe care au fost depistați peste 600 de pasageri infectați cu noul coronavirus, au ajuns, sâmbătă dimineață, în București cu o aeronavă specială trimisă de Ministerul Apărării la Berlin, transmite Mediafax.

<

Aeronava militară trimisă de Ministerul Apărării la Berlin pentru a prelua cetățenii români de pe nava de croazieră Diamond Princess, a aterizat la Baza aeriană 90 din București în jurul orei 07.00.

O nouă misiune specială a Forţelor Aeriene RomâneO aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a…

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Vineri, 21 februarie 2020

Cei șase români aflați la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care și-au exprimat dorința de a reveni în țară, vor fi duși într-o locație secretă din Capitală unde vor fi ținuți în carantină 14 zile.
Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat, sâmbătă dimineață, că procedurile au fost elaborate încă de acum șase săptămâni.

”După 14 zile vor fi testați încă o dată”, a spus Tătaru într-o intervenție telefonică la Digi 24. Dacă vreunul are simptome în timpul carantinei, ”este dus la Matei Balș, este testat și se va proceda în consecință”.

Tătaru a mai precizat, pentru Mediafax, că cei aflați în carantină ”sunt verificaţi zi de zi de DSP-ul din Bucureşti, sunt izolaţi, au camere în care au toate dotările, li se aduce masa, li se schimbă lenjeriile”.

Dintre cei 6 veniți sâmbătă în țară, doi erau pasageri pe nava de croazieră, iar patru membri ai echipajului.